Ahojte, na ktory den, sa vam podarilo otehotniet? Je 11dc prilis skoro? Pri cca 29 dnovom cykle. (babo by bolo vytuzene)
vôbec nerieš plodné /neplodné dni
ja som podla sona mala plodné dni a neotehotnela som
a prvé som otehotnela na 29 den , čiže v totálne najneplodnejší den, sulož bola hodinu pred menzesom a iny den to nemohol byt iba ak by fungoval ... princip 😀😖😅
to môže fungovat pri 28 dnovom ked to ide ako švajčiarske hodinky a aj potom záleží na xy faktoroch
Povedat, ktory den doslo k otehotneniu sa da iba vtedy ak mas styk len jediny raz za mesiac :D Aj to nie presne, kedze spermie preziju v tele niekolko dni a teda k realnemu oplodneniu moze dojst aj 1-2 dni po styku.
Ja mávam od prvého pôrodu 28 dňový cyklus takmer na hodinu presný, ovulácia medzi 13 a 16 DC ale zrovna v ten cyklus, keď som otehotnela, som ovulovala až 24-25DC. Aj na sone to bolo vidno, že je plod o tých cca 10 dní menší v porovnaní s vypočítaným týždňom tabuľkovo podľa menzesu 🙂
inak ja som otehotnela na 28 deň cyklu a presne ako sa píše vyššie, tiež mám stále rozdiel podľa ms a sono minimálne tých 10 dni😂
@barus26 ono sa to s istotou da povedat jedine ak ovu bola odsledovana folikulometriou a naslednym kontrolnym sonom alebo bazalkou. Ja som mala v teho cyklus ovu na 18dc.
@renatka1985 ja som mala odsledovanu ovu bazalkou😊 preto aj viem že to že to nesedí je úplne okej a že je všetko v poriadku 😂
@barus26 hej viem, pisala som to ako reakciu na sara07. Lebo pisat, ze otehotnela v totalne najneplodnejsi den je uplny oxymoron
@renatka1985 ja chápem že určité kruhy sa držia zubami nechtami systému plodných a neplodných dní
ale jednoducho nefunguju vždy a spolahliov
nevytrhávaj z kontextu , ja som otehotnenla podla vzorca pl/nepl dní v najmenej možný den
a podla sona ked som mala iny mesiac plodný den som neotehontela
ten kto chce to pochopí ako má ten kto nechce bude prekrucat lebo plod a neplodné sú ....
ja chápem že určitým kruhom moja odpoved vadí a nie je tu vhodna a už tu bolo xy diskusii o tom a vždy sa to zvrhlo
@fokuska nie otehonenie bolo v následujuci mesiac, a mesiac predtým bolo sono kde zrovna bol vhodny plodny den podla nalezu, napriek suloži sa neotehotnelo
bola som na preventívke a mudr to spomenul medzi rečou že ked som už tu
a vyšlo to práveže na 13 den pri 29 dnovom cykle , pri 28 dnovom cykle to vychadza na 14 alebo 15 den
čiže spermie si nepočkali lebo v dany mesiac/cykluse bola sulož len jeden den a to bol zrovna ten den 29 , hodinu na to som dostala menzes, druhy mesiac nepriešiel
ja chápem že toto je mimo vzorca , skuste to akceptovat, je to tak
a nie som sama aj ked je tu pravidelna snaha to popierat
@sara07 To, ze podla sona prebieha ovulacia a k otehotneniu nedojde, je uplne ok, to sa bezne stava. Ovulacia a styk pocas nej este nezarucuje otehotnenie.
Pises, ze styk bol 29ty den a vzapati si dostala menstruaciu, tym padom to bol 1DC a dalsia menstruacia uz neprisla - v tom cykle mas potvrdenu ovulaciu na 13ty den? Cize na 13DC ci vlastne uz bola 13 dni tehotna, tak?
Jedine vysvetlenie toho, ze si otehotnela je, ze si vtedy (alebo par hodin/dni na to) mala ovulaciu. Bez toho aby sa vajicko uvolnilo neexistuje otehotniet. Takze mozno si mala ovulaciu 2x za cyklus co sa sice niekedy deje, ale vacsinou je to v priebehu niekolkych hodin/dni, nie tak, ze na zaciatku cyklu (ked si mala styk) a vzapati v strede cyklu.
A tym sa dostavame k tomu, ze plodne dni sa nazyvaju podla toho kedy prebehne ovulacia. Sice ich mozes mat vypocitane na nejake dni a mysliet si, ze ostatne su neplodne, ale zaruka to nie je.
Takze ty si si myslela, ze mas neplodny den, ale ovulacia prebehla - neocakavane, inokedy ako bezne, ale prebehla (cize v skutocnosti to bol plodny den) a otehotnela si.
Bud toto alebo si potom druha panenka maria - ona pocala bez styku a spermii, len z ducha svateho a ty potom asi bez ovulacie ;)
@sara07 ale ziaden vzorec neexistuje, je to subor individualnych znakov u kazdej zeny a odsledovat sa da, ale chce to prax a idealne aj meranie BT, urcite nestaci, co komu vyrata nejaka appka.
System plodnych a neplodnych dni ma elementarny vyznam pri snahe otehotniet /viem o com hovorim/, a suhlasim plne s @fokuska a jej odhadom ohladom tvojho otehotnenia pocas dni neplodnych.
Neviem presne, ako si to myslela, mozno len nevhodna formulacia.
@sara07 to, co popisujes, je fyziologicky takmer nemozne... ale zazraky sa deju.
@renatka1985 nie , jednoducho vzorec plodných a nepolodných dni nefunguje u mna a nefunguje u vela báb
je to možné však mi to behá po obyvačke ,kolko báb má plodné dni a snažia sa a neotehotneju
a po 40 udajne rapidne klesa plodnost aj u žien aj u mužov no netvrdila by som vôbec a podla kamošiek detto, neviem či sme 70 ročníky len v lepšom stave ako mladšie ale my máme presne opačny problém neotehoniet a keby sa to dalo nejako preniest vdačne preniesiem
@renatka1985 pred 11 rokmi žiadna apka nebola ešte, takže to nie podla apky pekne rátané na "prštekoch " a podla sona
Ja som otehotnela 11. deň, mám ale kratší cyklus, tak 25-28 dní. Merala som si bazálku, takže mi ovuláciu potvrdila aj teplota. Druhý krát som otehotnela 14.deň cyklu.
@sara07 Ano, to je potom ok. Nesedi na teba ta idealna tabulka, ze ovulacia je v polovici cyklu a pred dni pred a po su plodne dni.
Co mi nesedelo je, ze si tvrdila ze si otehotnela cez neplodne dni - to nie je mozne. Boli to domnele neplodne dni a v skutocnosti prekvapujuca ovulacia 🙂
Zas sa tu hadajú, namiesto, aby ti poradili 😅 to ti nikto isto nepovie, či to bolo skoro, ale podla seba a tiež kamošiek som si všimla, že väčšina má ovu buď v strede alebo skor posunutú (ale to je len taký moj postreh). Ja som mávala 29d cyklus a otehotnela som na 17d. Dlhý rok som skúšala už 11, 12 deň, prípadne ešte 14d (potom už nebola chuť, veď načo tak neskoro) a nedarilo sa, kúpila som ovu testy, zistila, že až 17d a podarilo sa hneď ten mesiac. Takže ak chceš bábo a nechceš sa trápiť mesiace, roky, či sa trafíš, tak si to odsleduj a nebudeš sa trápiť či skoro, neskoro 😉 Držím palce
Tak ako píše @zuzana111984, skus ovu testy a keď chceš väčšiu istotu tak si aj pravidelne meraj bazálnu teplotu. Najlepšie teplomerom na 2 desatinné miesta pre lepší prehľad 😉 ja som si len merala teplotu a podarilo sa na 2 mesiac ☺
14 deň , cyklus 27-28
Môžte mi poradiť babenky neviem si vypočítať plodné dni keď raz mám tak ráz inak 27.7.som mala menzes trval 5dni cyklus 29dnovy Pohlavný styk 10.8.myslite že už som mala plodné dni alebo sme sa trafili od zajtra užívam ten duphaston a ešte antibiotiká teraz neviem či náhodou že ak sme sa trafili aby antibiotiká neuškodilo plodu ďakujem za odpoveď 🙏budem rada každej ktorá má NATO odpoveď
@sara07 bolo by pre mna zaujimave, Tvoj pripad, aku si mala teplotu, to by ma velmi zaujimalo. Lebo ja som minuly cyklus mala duchov na teste, co inokedy nemavam, meskala mi menstruacia len jeden den, ale teplota sa mi velmi cudne spravala. Aj pocas menstruacie bola nezvycajne vysoka, na treti den MS klesla a zase vystupila az cez 37. Nasledne az nejaky 8-9. den cyklu mi klesla na predovulacnu uroven a drzi sa tam dodnes, co je 17 DC, ovu ja mavam od 19-22. DC, cykly 34-35 dni aktualne. Ale tehotna neplanujem byt v najblizsej dobe, no ale ked by sa stalo, nejak to zvladneme, sme na tom takto. Takze mne toto meranie teploty vzdy vychadzalo a nikdy sa mi nestalo, ze by som necakane mala ovulaciu inokedy, podla teploty to viem. Az na tento cyklus. Ak to bolo biochemicke, to by vysvetlovalo neskorsi pokles teploty. Skoda, ze neviem, kedy sa nam podarili prve dve deti. Tretie viem podla teploty presne.
Dobrý deň mamičky,mala som svoje dni 25.1.2023... ale v piaty deň menzesu a na šiesty keď mi skončili sme mali sex .. potom sme mali 3.2 6.2 8.2 9.2 a 11.2.2023 ...
Ked som si dala vypočitať ovuláciu,vyšli mi presne tieto dni,ked som bola s mužom a esye 5 dnínpo mebštruacii ma zacali bolieť prsia,a boleli ma do včera 15.2 .. mam na nich stále žily ..ale už tak nebolia .. neviete mi poradiť,čo to znamená?? A bolí ma v podbrušku ako na menzes. .prosim poraďte mi
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
to vsetko zavisi od toho, kedy zena ovuluje. Pri 29dnovom cykle, ak by si mala pravidelny cyklus a 14-dnovu lutealnu fazu, by si ovulovala na 15dc, to znamena ze ak by si sulozila na 11dc, mozes dufat, ze spermie preziju 4 dni cakajuc na vajicko, kazdopadne k otehotneniu - oplodneniu skor, ako po ovulacii, prist nemoze.
ak nemas odsledovanu ovu, tak je to len ciste tipovanie