Ktoré ročné obdobie je najlepšie na pôrod

rexona111
18. aug 2018

Asi blbá otázka ale zaujímajú ma vaše názory...a keby sa to dalo naplánovať tak ako by ste si to naplánovali. V ktorom rocnom obdobi sa vám rodilo najlepsie .. posledny trimester ako ste zvladali . Keby ste si to chceli naplanovat ktory kalendárny mesiac by ste si vybrali. Počula som ze posledny trimester v takýchto horúčavách nieje bohvie čo. A novorodenec zvláda dost zle takéto horúčavi ,a nechodí s nim ani von. Zase tie čo maju termin na jeseň sa sťažujú že im pojde dieta o rok neskor do školy.

prevenar
18. aug 2018

@rexona111 podla mna je najlepsia jesen ..na zaciatku dietatko aj tak len vacsinou spi ..takto prespi zimu a potom ma jar / leto ktore si uz moze vychutnat - prve kupanie v jazere a tak 🙂

asia83
18. aug 2018

@rexona111 Práveže jesenné deti najskôr berú v školský rok, v ktorom dovŕšili tri roky. U nás to tak je. Všetko má pre a proti. Prvú máme marcovú, výhoda=novorodenec rastie do tepla, nevýhoda=kedy nástup do škôlky. Ja osobne by som nechcela rodiť v lete, najprv novorodenec a "hic", potom zase zima, keďže jeseň je krátka. Uvidíme, kedy sa druhé podarí.

krpcurik
18. aug 2018

@rexona111 este som teda neporodila, termin mam zaciatkom oktobra, ale tie horucavy ma naozaj zabijaju, keby mozem, tak si to naplanujem tak, aby som druhu polovicu tehulkovania mala v chladnejsich mesiacoch

warholette
18. aug 2018

Jar. V zime schovas brucho do svetra a kabata, nemusis sa trapit tym, ze ti nic nesadne, lebo kazdy aj tak nosi velke svetre a leginy. Ked sa male narodi, zacina pekne pocasie, takze celu jar a leto mozes chodit na prechadzky.

ukulela
18. aug 2018

@rexona111 horucavy su ale par dni a leto moze/nemusi byt horuce ... v zime zas v mrazoch kocikovat tiez nie je bohvieco ... potom prekurene miestnosti, velke prechody zima/teplo ... nov/dec dieta zas nemusia vziat do skolky, lebo este nema tri roky atd. vsetko ma plus aj minus. ak by som mala planovat, tak podla zdravotnych zalezitosti, byvania, financii (niekedy sa oplati kvoli vyske materskej) a pod.

alobalka
18. aug 2018

@rexona111 za mňa jar. Nie sú ešte horúčavy. Teda s bruchom sa ľahšie žije. Nebýva taká chorobnosť, čo je plus pri návšteve detských poradní aj pre prvé očkovanie. Je pravda, že sú ťažkosti s prijatím do škôlky, takéto deti u nás berú až od septembra, keď majú reálne 3,5r. Cez jeseň a zimu sú deti už väčšie, odolnejsie. A o rok na jar a v lete začínajú chodiť.

nikiki29
18. aug 2018

@rexona111 ja som síce len v 4. mesiaci ale neviem si predstaviť že by som tieto teploty mala znášať s veľkým bruškom. Porodím až na konci zimy (druhá polka februára), čo sa mi zatiaľ zdá ideálne z hľadiska môjho pohodlia 😊 kočíkovanie na konci zimy už bude celkom v pohode, trochu ho aklimatizujeme a pôjde to. Na radiátory určite budem riešiť zvlhčovace vzduchu. No bude problém do škôlky. V 2,5 roku mi ho u nás nikde nevezmú a keď pôjde v 3,5 roku, čo budeme robiť keď mi skončí rodičovská? 🤔

eribel
18. aug 2018

Jednoznacne marec. Babo sa narodi do leta, netrapis sa obliekanim, babusenim. Dcera je marcova, aj zimne tehotenstvo super, len mi bolo luto, ze kabat schoval brusko 🙂 A ani so skolkou nebol problem a nebude ani so skolou. Syn je septembrovy. Ovela tazsie, isli sme do zimy, nekonecne obliekanie.....A je tu obava, ze neprijmu do skolky, a neviem, ci ho dame do skoly ako 6 alebo 7 rocneho. Ale toto vsetko su iba teorie, hlavne aby bolo babo zdrave a milovane 🙂

ressankajanka
18. aug 2018

@rexona111 Termín pôrodu mám 11. 10., ale možno aj koniec septembra. Posledný trimester je naozaj náročný, keďže tie teplá dajú zabrať, ale zase sa nemusím veľmi obliekať, je to do pohody 😉 Trošku ťažšie sa plánujú aj vecičky pre malého na obdobie jeseň/zima, keďže neviem odhadnúť teploty na najbližšie mesiace a už vôbec nie veľkosť bábätka. Jeseň je obdobie, kedy žena vlastne nevie, čo očakávať - teplo, sychravo, zimu,... Ale ja som spokojná, túžila som mať dieťa v týchto mesiacoch, keďže sami sme s manželom september/október. Odklad do školy mi nevadí, tiež som šla na 7 rokov a nič mi neušlo 🙂

martaniana
18. aug 2018

určite marec ,apríl, narodí sa do jari , netreba už babušiť, všetko ideálne. Cez leto som nikdy nechcela rodiť + potom problémy s odkladom alebo najmladšie deti v triede..nič moc.. keď nastupujú do školy.

candii
18. aug 2018

Ja mam decembroveho a februaroveho a super, lepsie to ani nemohlo vyjst.

nini1010
18. aug 2018

Pred par rokmi som chcela velmi rodit v lete.uzit si leto a bruskom v letnych satickach,aj mi to vyslo.pred 2 rokmi som si povedala ze by bolo perfektne keby to tak bolo znovu.splnilo to totiz moje ocakavania,mohla by som pouzit oblecenie po malej.no a dnes po dvoch rokoch hovorim kedykolvek,v zime v lete,na jar ci na jesen...len nam Boze dopraj dieta.takze tolko k tejto teme...

ressankajanka
18. aug 2018

@nini1010 Tiež som toho názoru 😉 Pôvodne sme s manželom plánovali, že to bude váha ako my dvaja a po takmer 2 rokoch nám to už bolo srdečne jedno 😀 Prosili sme Boha, nech nám vôbec nejaké bábätko dá. Nakoniec dal a bude to váha 🙏🤰

katka51282
18. aug 2018

Syn sa narodil 1.7. a dcéra 13.2., pri synovi som to znášala oveľa ťažšie, hlavne tie horúčavy..som šťastná, že mám dve krásne deti..a keby som si mohla v budúcnosti vybrať mesiačik pre tretie dieťatko, tak apríl..😇..

soldi
18. aug 2018

ja mam tri letne deti a horucavy mi vobec nevadili, bola som rada, ze s velkym bruchom nemusim obliekat seba a deti do nekonecnych vrstiev oblecenia. a ked mi praskla voda, hodila som len na seba saty a hajde do porodnice.

teraz mam termin v decembri a uprimne, desim sa toho. - nekonecne obliekanie (3deti plus seba), sklanat sa k snurovaniu zimnej obuvy, vsade blato, zima, choroby. neodporucam

leskky
18. aug 2018

Naša je na konci februára a pohoda. Od marca sa už zvyčajne otepľuje, mávali sme dlhé prechádzky, cez leto už všetko vnímala, prvé Vianoce boli čarovné. Ani so škôlkou nemame problém. Ale je úplne jedno kedy sa bábo narodilo, všetko má svoje pre a proti ;)

vierka0508
18. aug 2018

Ja som rodila koncom novembra. Podla mna tehotenstvo v lete ma tu vyhodu, ze som nemusela kupovat ziadne tehotenske oblecenie. Leginy, sortky, sukne sa dali pohodlne nosit aj s vacsim bruskom, na nohy sandale alebo slapky, vhodne aj ked opuchaju nohy. Ked sa na jesen uz schladilo potom nastal problem s bundami s kabatom a nohavicami. Ale to som chodila von max 1x za tyzden do poradne 😁 neviem si predstavit nosit brucho celu zimu, nemala by som si co obliect.

vierka0508
18. aug 2018

@vierka0508 maleho sme si vypiplali cez zimu, ked sa poriadne nedalo ani von chodit takze mi to ani tak nebolo luto. A kedze bol zo zaciatku dost placlivy a mal problemy so spankom, uspavali sme prve 3 mesiace na rukach. V tychto teplach si to neviem ani len predstavit. Teraz ked sa uci lozit a 90% casu travi na zemi a na trave, tak som aj rada ze je teplo.

stankadu
18. aug 2018

ja mám 2 baby, jedna je nar. koncom februára (jarná) a mladšia je na konci septembra (jesenná). Viac sa mi páčilo ked sa bábo narodilo na jar. Kým prešlo šestonedelie, bolo krásne počasie a vela sme sa kočíkovali. Novorodeniatko rýchlo rastie a pri jesennej som potrebovala na zimu aj viac vecí. Bunda, ktorá bola dobrá v oktobri-novembri som už malej v januári neobliekla. A to som vždy kupovala väčšie oblečko. Ale zase tehu v zime, treba si dávať velký pozor na pošmyknutie, v lete zase na horúčavy. Tak ti poviem, že ked zostaneš tehotná, budeš sa tešiť na bábo a bude ti jedno aké je obdobie, len nech je zdravé. 👶

cuculiatko88
18. aug 2018

za mna jar urcite, mam dvoch aprilovych a jedneho augustoveho ale ten august to bol brutal

keyneska
18. aug 2018

Jar, mám májového a zatiaľ som nenašla nevýhodu. Ani leto bymi nevadilo, ale zima určite áno.

susu29
18. aug 2018

Ja mam dve deti jesenne a jedno letne.. jesen bola zla kvoli vysokej chorobnosti, co sa nam podpisalo aj na imunite, lebo starsie sieta donieslo zo skolky len soplik, ale babatko malo z toho aj zapal priedusiek.. leto som tehotna zvladala akosi celkom v pohode.. keby som si to mala znova naplanovat, za mna urcite jar, taky maj by bol idealny 😆

deti95060810
18. aug 2018

mám deti aj v zime -celé zle. von bolo -26 stup. keď sa narodila dcéra a my sme išli s tak malým bábom domov...Potom snehu napadalotoľko že ani kočíkom som nemohla prejsť...Nie v zime nie...
Jedno dieťa mám koncom júna - supééér. z pôrodnice rovno na zmrzlinu aj s malým bábom, všade teplo, žiadne obliekanie - len málo, kočík von pod stromom a dieťa tam prespalo pol dňa... Horúčavy som znášala super aj ako tehotná...

asia83
18. aug 2018

@warholette Presne tak. Ja som to tak mala.

zuzka0605
18. aug 2018

najlepsia je jar

asia83
18. aug 2018

@vierka0508 To je pravda. Ja som si dala pošiť zimné oblečenie-kabát, sukňu, teplé šaty, drahé, nakoľko všetko podšité. Do žiadnych čižiem mi opuchnuté nohy nevošli. Tehotenské oblečenie je dostupnejšie v lete, ale zase všetko je vidieť.

nikuska_1303
18. aug 2018

Ja som prvú porodila v októbri, september bol hlruci neskutocne som sa naliala vodou, katastrofa posledný trimester..celu zimu sme presedeli doma, jasne ze mala dokopy len spala cize aj ja som oddýchla no nakoniec aj nalada bola doma onicom lebo sme furt doma sedeli...ale teraz mala dcéra 10mesiacov uz chodi sama a chodíme po výletoch coze to je bomba. Druhé ak by slm mohla mat a ak by som si mohla vybrať by wlm asi chcela rodit v marci....a začiatkom leta ist k moru. Tak male bábo este len lezi max sa prevaluje, neplazi sa, nestvornozkuje cize sa da super užiť aj dovolenka. Len kocik, deka , plazovy stan. A ked by som kojila zak ani prikrmy by som nemusela riešiť..

lubik87
18. aug 2018

@rexona111 mne vyhovovali zimné mesiace ..koniec tehotenstva nebol v horúčavách a prvé prikrmy začali zeleninkou zo záhrady mám deti 26.2 a 31.12 🙂

janci05
18. aug 2018

Ja som rodila na konci aprila a uplne my to vyhovovalo. Cez zimu brucho schovane, nemala som ani nejako zvlast velke, takze vela ludi ani nevedelo, ze som tehotna. A tie prve dni a tyzdne pre dietatko bolo akurat, ze aj teplota fajn a cez leto ked ma par mesiacov tiez. Neviem si ani predstavit v tychto hycoch este nosit brusko a do toho rodit. Samozrejme, ze aj v lete sa rodia deti, ale ak ide o to naplanovanie, tak na jar podla mna. Ale nie vzdy to ide. Takze zaver,hocikedy len nech sme vsetci zdravi.

dskjhfdlkdjhl
18. aug 2018

Mam aj septembrove, aj augustove dieta, cize tie horucavy som si prezila s velkym bruchom, ale nejako mi to nevadilo. A tak, ako som kocikovala v lete, tak aj v zime-chodili sme na dlhe prechadzky za kazdeho pocasia, aj pri -20 a deti takmer chore neboli. Je uplne jedno, kedy sa dieta narodi, dolezite je, aby bolo zdrave😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre