dobrý deň, chcela by som sa spýtať, z vašich skúseností alebo čo ste počuli, ktoré ovulačné testy sú najpresnejšie? Potrebujeme si ich robiť lebo máme dve malé deti a tretie keby došlo tak neviem neviem :D.. takže aspoň pár rokov pauza.. antikoncepciu ako napr. HAK, kondom atď.. odmietame z Kresťanských dôvodov.. doteraz sme používali dr.max ale veľmi slabo vidno tie ciarky..
Za to date vela penazi a je to mega nespolahlive. Mna to len stresovalo. Najlepsia je metoda bazalnej teploty, informacii je na konikovi plno. Mne najviac pomohla: otehotniet i neotehotniet. Clovek spozna svoje telo, svoj cyklus... a ked 3 dni je bazalna teplota stúpnutá, mozete v klude byt spolu bez ochrany , lebo uz ste po ovu... pozor, 2 dni zvydenej teploty nestacia, treti den moze este klesnut a... mam takto 2 deti narodene 😃 ale to bolo presne tak planovane a chcene. Ked som videla, ze teplota klesla, este sme to v ten den poistili...
dakujem, počula som o tom ale moc sa mi to nechcelo merat stale, no budem to asi musiet skusit.. :D
Tak ale to je celkom slaba metoda na zabranenie otehotneniu, nie? To by si sa musela testovat kazdy den hned po skonceni ms a aj tak napr. rano este nemusis mat pozitivny ovulacny test a vecer uz moze byt alebo naopak. Skus si skor sledovat priznaky plodnych dni a ovulacie alebo, teda, pouzitie ochrany
Ja Ti sem hodim moj posledny tehotensky cyklus a nepochopis 🤣🤣🤣
@basska_b
@autor
Ovu test pozitivny 15 DC s tym, ze som vedela, ze mne ovu pride az 2 dni po pozitivnom teste, tak som sa ukludnila...no a teplota stale nizka. Nechraneny sex bol len 11 den cyklu, noc medzi 10.a 11. DC. Takze "pohoda", 6 dni spermie isto nepreziju. Sex sme mali chraneny uz potom a rozculovala som sa, kde ta ovu je, uz chceme mat klasicky sex se vsim vsudy 🤣. No a nedalo mi to, teplota stupla az 25 DC, appka mi zvyraznila ovu na 24 DC. Ja som si ale urobila teho test, lebo vsak pre istotu, brala som Concor a Thyrozol, co sa v teho nesmie, tak som si testy robila preventivne pred MS, cca 10 dni po styku stale. Hoci teraz som tehotna nemala z coho byt...No a skoro som spadla z noh, test pozitivny!!! V ten den mi skoncila nadej, ze toto budem pouzivat ako ochranu aj po porode, hoci po 2.dietati to fungovalo 5 rokov. No a teraz ziadny vystup teploty, ziadny plodny hlien...Ani ovu bolesti, iba blby covid tesne cyklus predtym 🙃😆. Dcerka ma uz 4 mesiace 😊.
@nevenka :D wow
Akoze na dr max nemas pozitivny ovu test? Predpokladam, ze vies, ze pozitivny je az ked je testovacia ciarka silnejsia (rovnako silna) ako kontrolna. A ty si ich nimdy take na dr max nemala? Spravne chapem? 🤗
No ja som 4 mesiace po porode, v marci uz menzes bol, robim ovu testy a pozitivny na 37.den cyklu...aj to poobede o druhej a vecer uz slabsi. Na dalsi den doobeda uz slaby.
No ja som merala teraz takymi preexpirovanymi ovu testami z roku 2020, z Ali, som 4 mesiace po porode, strasne slabunka vzdy ta ciarka. A az 37.den cyklu, bum, riadne tmava. Takze za mna, nech je to akykolvek test, ukaze, ked vystihnes ten spravny moment toho vzostupu LH hormonu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Pouzivala som Woman secret ale dr vravela ze moc spolahlive ovulacne testy vseobecne nie su. Lebo napr podla ovulacneho testu som ovulaciu mala mat a podla sona som sa k nej ani neblizila. Za mna najspolahlivejsia iba folikulometria u dr