Ahojte dievcata, hladala som tu podobnu temu, ale nepodarilo sa... tak by som sem rada prizvala vsetky baby, ktore cakaju na to kedy sa aj im podari pustit sa do snazilkovania, ja ich poznam velmi vela...trochu komplikovane ale neviem to inak opisat. Bud cakame kym zarobime "dost", kym budeme uspesne, kym prerobime byt, kym sa prestahujeme, ked aj chceme tak cakame, lebo drahy ma obavy, lebo chce najprv prerobit byt, alebo sa prestahovat, alebo auto, alebo cestovat ...proste otvaram diskusiu a tesim sa na Vase prispevky, pretoze aj ja sa zacinam citit bezradna.... ja cakam tiez, nie ale vlastnou vinou, ja baby chcem najviac na svete. No som v tej druhej kategorii, ked cakame lebo drahy ma obavy....viem viem, uz mi pisalo par maminiek ze sa mam na neho vykaslat, ale on ma len strach, vela hovori o babatku aj o tom ake bude , len skutek utek, nechcem ho tlacit ani nutit, takze cakame a mne kvapka do pohara.... 🙂 kto caka na snazilkovanie tiez, rada si precitam a poradim sa, snad sa niekam posunieme a zatial sa mozme tu vyzalovat 🙂
hm, aj my cakame...ale skor z mojej strany.Kvoli praci- pracovala som 5 rokov v jednej firme, kde ma zo dna na den prepustili (kriza), bola som par mesiacov bez prace a potom som si nasla novu, hned nato som sa vydala. Problem je ten, ze som v praci len na zastup na MD, pani sa chcela vratit po roku a pol, co je teraz v 1/2014. Ale u nas na firme mi povedali ze je moznost, ze ju zoberu na ine miesto a so mnou podpisu zmluvu na dobu neurcitu, teda by ma potom po materskej zase zobrali spat...takze ja cakam, ci sa pani vrati, ak ano tak ci naozaj pre mna bude ta nova zmluva, ak ano tak predsa nemozem hned otehotniet aby som si neurobila zle meno atd atd....viem ze to mozno nema zmysel a ze sa to moze otocit uplne inak ako ja na to myslim, ale vo svojom vnutri si chcem byt ista, ze som urobila vsetko pre to, aby som aj po materskej mala kam nastupit a udrzala si toto miesto, ktore je celkom dobre...inak moj drahy mal tiez obavy dlho, ale ako sme sa zobrali, nejako mu preplo 🙂 a odvtedy dost casto potomstvo spomina, lebo vie ze deti chce mat, ma cez 30 a tak si mysli ze uz je ten spravny cas. Mam taky pocit ze k tomu musel dospiet a sam sa rozhodnut ze ano...vy ste ako dlho spolu?
my sme si povedali po svadbe, ze pockame aspon rok, kym si uzijeme samostatny zivot ako manzelia - bez deti. A kym prerobime byt, v ktorom byvame. Presli necele tri mesiace a uz sa nam chce pracovat na dietati, tak zaciname 🙂
Neviem... u nas to urychlilo asi to, ze sme sa vela o detoch rozpravali, ake by to bolo, ake to bude, ako sa budu deti volat, co s nimi budeme robit, kam chodit.... proste si to tolko predstavujeme a rozpravame o tom, ze sa uz na to velmi tesime 🙂
A po dalsie. Kazdy nas strasi, ze medzi tym, kym sa zacneme snazit a tym, kym naozaj otehotniem, moze ubehnut vela rokov... takze aj preto treba asi so snazenim zacat skor
@tamarka9 ahoj ... no my sme spolu cez 3 roky aj moj drahy ma cez 30 a neviem kedy dospeje 🙂 ked mas taku moznost zamestnat sa na neurcito tak je to super, ono zamestnavatelia pri zene stale pocitaju s tym ze pojde na matersku, takze potom sa uz kludne mozete snazit 🙂 ze si dobra podla mna vedia, inak by ti tu pracu nenukali 🙂
@ebi52 my sme spolu 5, takze tiez to trvalo, neviem ako to u chlapov prebieha, nie som ani za tlacenie ani za nic nerobenie, taka stredna cesta. Lebo trebars toho mojho som netlacila a sam dospel, ale poznam chalanov, ktori ze nikdy nie a ked sa to stalo, tak boli viac namakko ako maminy. Ale nie kazdy tak asi reaguje, to je potom to riziko. A z coho ma obavy? Taku nejaku konkretnu ako ja, alebo len tak vseobecne?
@tamarka9 on ani nevie podla mna, stale povie nieco ine 🙂 jeho svagor je podla neho idealny otec a ze on taky nikdy nebude...samozrejme som mu vysvetlovala kadeco (hlavne mne sa velmi rodicovske postupy mojej svagrinej a svagra nepacia ) ale snad do konca roka uz povoli lebo budem musiet nieco vymysliet :( uz budem mat totiz 30 aj ja... a potom este chcem dalsie 🙂
tak to potom vyzera ze je len tak vseobecne zmateny a boji sa ci zvlane rolu otca- vies v dnesnej dobe je dost tazke pre chlapa uloha zabezpecit rodinu, hoci to uz davno nie je vysada chlapov, ale oni to tak stale beru. A tie standardy stale stupaju, super byvanie, super auto, super PC, vymykany kocik, znackove oblecko a podobne a potom mozno aj ten chlap chyti paniku, ci to zvladne, aj ked to mozno neprizna. Chvalabohu ten moj nema pocit ze jeho brat je idealny otec, lebo presne ako si ty pisala ja s ich postupmi vobec nesuhlasim. A vy ako ochranu pouzivate kondomy? Lebo to ho asi tazko nejakym malym klamstvom oblafnes 🙂 Skor asi o tom castejsie hovorit, ale nehadat sa, len tak podprahovo podsuvat, aj moj manzel to tak robi a pred svadbou som o detoch nechcela ani pocut a teraz uz by som aj chcela, len ten cas podla mna nie je...
@tamarka9 nepouzivame, ja to nemam rada, ale skor preruovanu suloz vzdy 😅 a nevysmykne sa ani bohovi... ja prave vobec nie som taka ze si potrpim na znacky ...e e, ja som skor na tie duchovne hodnoty, ale ked sme pritom tak mame vsetko aby baby bolo stastne a spokojne, takze je to v jeho hlave len...
@ennynka no snažiť sme sa začali keď som mala 18,5 roka 😀 nemala som žiadne zdravotné problémy len nepravidelnú ms.. K dr som sla po trištvrte roku snaženia- to bola moja prvá návšteva gyn. a hneď prvý zápis v karte snaží sa otehotnieť 😀 na ms mi dala duphaston, ten mi ako tak spravidelnil cyklus,inak nič viac.. V novembri mi dr spravila hormonálny profil ale po výsledky som sa dostavila až v januári - ms mešla 1mesiac.. Mala som zvýšený prolaktín- ten bráni ovu a spôsoboval meškanie ms (to je hormón tehotných a dojčiacich 😀 ) takže mi dala číslo na endokrinológa- že sa mám objednať. Objednal ma na jún!!skoro ma šlak trafil že tak dlho musím čakať 😀 ale vtedy som si musela vsugerovať do hlavy že nemôžem otehotnieť, ale snažili sme sa ďalej a mne sa blížil marec - začiatok maturít.. Posledná ms mi začala v polke februára, ale zadarilo v polke marca keď som už mala mať ms 😀 takže pomohlo na to nemysliet 😉 drahý nemal žiadne vyšetrenia inak.. Ale som sa rozpísala 😅
@ennynka no snažiť sme sa začali keď som mala 18,5 roka 😀 nemala som žiadne zdravotné problémy len nepravidelnú ms.. K dr som sla po trištvrte roku snaženia- to bola moja prvá návšteva gyn. a hneď prvý zápis v karte snaží sa otehotnieť 😀 na ms mi dala duphaston, ten mi ako tak spravidelnil cyklus,inak nič viac.. V novembri mi dr spravila hormonálny profil ale po výsledky som sa dostavila až v januári - ms meškala 1mesiac.. Mala som zvýšený prolaktín- ten bráni ovu a spôsoboval meškanie ms (to je hormón tehotných a dojčiacich 😀 ) takže mi dala číslo na endokrinológa- že sa mám objednať. Objednal ma na jún!!skoro ma šlak trafil že tak dlho musím čakať 😀 ale vtedy som si musela vsugerovať do hlavy že nemôžem otehotnieť, ale snažili sme sa ďalej a mne sa blížil marec - začiatok maturít.. Posledná ms mi začala v polke februára, ale zadarilo v polke marca keď som už mala mať ms 😀 takže pomohlo na to nemysliet 😉 drahý nemal žiadne vyšetrenia inak.. Ale som sa rozpísala 😅
@ebi52 hehehe no s tou prerusovanou som sa zasmiala 😀 ale riadne 😀 no presne tak to byva, ze ked chces, tak sa nesmykne ani bohovi 😀 😀 😀 😀 😀 to som si ja myslela, ked som vysadila HAK, ze sa to pri prerusovanej stane, ale nic 😀 neostavalo nic ine, len sa poriadne porozpravat, kusok aj pohadat a nakoniec dohodnut, ze sa snazit budeme 😀
(a to som potom lutovala, naco som mu vobec povedala, ze som tie tabletky vysadila 😀 akoze viem, ze polka bab v niektorych diskusiach pisala, ako je to nefer voci tomu chlapovi a podobne, ale niekedy treba kusok chlapa potisnut...teda v pripade, ze dietatko chce, len stale este na nieco caka 🙂 )
@zuzinka1989 :D presne no asi sa len este raz vazne porozpravat
@ebi52 no mojho nakoplo to, ked som mu povedala, ze ma uz napadlo aj vymenit chlapa 😀 sice v skutocnosti by som to nespravila, ale to zabralo asi najviac zo vsetkych argumentov 🙂 inak najskor sa s nim o tom ani rozpavat poriadne nedalo 😖
@zuzinka1989 na to moj mi povedal ze bez problemov ... lebo si je az prilis isty :D a hlavne ma pozna... ja som leniva si hladat noveho 🙂
@ebi52 tak to nie je bohvie co....aspon ste sa na niecom dohodli, ci ani nie?
@zuzinka1989 no nie, lebo on sa zasmeje a zmeni temu... klasika , alebo mi povie ze jasne milacik... a pod. 🙂
@ebi52 fuu, takto nejako to bolo aj u nas 😖 teda zo zaciatku...ale potom som to aj hadkou, aj placom aj nejakym vaznejsim rozhovorom a teda aj s tym, ze ma uz napadlo najst ineho chlapa nejak vyriesila...u mna zabralo....ale teda to som par rockov otravovala.... 😖 a isiel ma slak trafit, pretoze sa mi zda velmi "zrele" nechciet sa rozpravat, menit temy pripadne si robit srandicky....a na nicom sa nedohodnut...
a kolko ma on rokov? pozeram, ze ty 28 ved to by uz fakt bolo akurat....
@zuzinka1989 he he baby vasi chlapi mi pripominaju mna, ked manzel zacne na temu babatka...zmenim temu, alebo poviem jasne zlaticko, uz coskoro a tak...ale zase on vie, ze chcem, len to pre vas asi zname...teraz este nie...ale slubila som mu, ze v priebehu buduceho roka uz urcite, zatial vyzera ze mu to staci, len dufam ze to iba nepredstiera a neprivlecie domov nejaku plodenia schopnu mladuchu 🙂
@zuzinka1989 par rockov??? nestras, tak ja zatial tak pol roka 🙂 dufam, ze sa toto "trapenie" coskoro skonci 🙂
@ebi52 no u nas to tak trvalo...par rokov...kym som presvedcila 🙂 tak ale dufam, ze tebe sa to podari skor 🙂))
@ebi52
Ahoj,
mozem sa pridat ku Vam? s manzelom sme sa v maji rozhodli, ze sa zacneme snazit o babo, velmi som chcela otehotniet, ale v tom mesiaci ma prepustili z prace, tym padom by som nemala narok na matersku, tak sme museli nase plany odlozit. Od septembra nastupujem do novej prace, zaroven chodim do skoly a je mi velmi blbe nastupit do prace a hned oznamit, ze som tehotna. Tak som si od juna nasadila znova antikoncepciu a s manzelom som uzavrela tichu dohodu, ze sa zacneme snazit od Noveho roka. Nechcem byt v tej novej praci za kravu, ktoru prijali, dali jej doveru a ja ich sklamem tym, ze hned otehotniem. Ratam s tym, ze sa nam nemusi hned zadarit, tak snad to vsetko klapne. Inak som velmi rada, ze je tu takato tema, lebo v mojom okoli sa s mojimi planmi necitim velmi pochopena....🙂
@zuzinka1989 tak aj ja 🙂 ja som povedala ze takto saskovat s presviedcanim budem max do vianoc a potom uz budem nekompromisna 🙂 tak sa tvaril, ze dobre a najnovsie si prosim pekne zacal vyberat znamenia, on je skorpion, takze chce bud strelca, alebo skorpiona, este ze baran by mohol byt... no neprizabi ho :D
@monciky podla mna je to normalne, skor je nenormalne priviest dietatko do zlych podmienok, ako napr. nevyhovujuce byvanie, bez prace, bez penazi.....
@monciky vitaj 🙂 tak vy ste na tom hlavne super, ked obaja chcete a ani jedna strana nemusi zahajit presviedcaciu taktiku... uplne ta ale chapem, vela zamestnavatelov je trochu nahnevanych ak mesiac po nastupe oznamis ze si tehotna 🙂 ale stanovili ste si pekny plan, takze sa do toho veselo mozete pustit a podla mna ked takto chvilku pockas aj v praci to bude lepsie, lebo je vacsia pravdepodobnost ze sa budes mat kam vratit 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ebi52 drahý bol tiež taký že treba počkať pokial si dokončím školu..mala som výučný list a snaženie o bábo nikde, tak som šla na nadstavbu. Bol december (2011)a už ma tak vytočil že som poprepichovala všetky kondómy a povedala som buď alebo 😀 tak nemal na výber.. On si myslel že otehotniem na prvý šup, ale bábo sa nám zadarilo až v marci, po takmer jeden a pol roku snaženia.. Zajtra zacinam 21tt a drahý by šťuplíka nedal za nič 😉