Ahojte, snažíme sa s manželom o bábätko už nejaký čas. V piatok mám naplánovaný krvný odber na hodnoty štítnej žľazy - TSH a T4. Aké by prosím mali byť tieto hodnoty v prípade snahy o bábätko? Ďakujem.
@sara07 no ja som práve zmätená z toho trochu lebo napríklad naposledy mi gynekologička dala pri krvnom obraze vyšetriť aj TSH - to mi vyšlo 3,03 pričom norma bola od 0,3 do 4,3 tuším, takže vysledok bol v norme. Ale všade online vidím že vraj by mala byť hodnota pri snahe o dieťa do 2,5 tak teraz neviem čo je vlastne pravda. Ale ďakujem 🙏
Tsh ma byt pri 2, nie nižšie a nie vyssie
neviem nikdy som nemala spravne hodnoty,
Ano, pise sa, ze TSH do 2,5. Mne napriklad pri tretom dietati dali Euthyrox a to vzdy po porodoch mavam hyperfunkciu, ze TSH mam 0,0005 ci kolko,...
Takze ja som otehotnela, dokonca neplanovane s vyssim TSH, asi okolo 3,5 a potom mi dali ten Euthyrox, lenze to bol covid, rok 2020, takze mne iba raz skontrolovali hladiny, aha, dobre, znizilo sa to a potom som ho brala este aj po porode, tak mi kazali a po 2 mesiacoch od porodu zase drb, zvysena cinnost.
Tak nestresuj, zoberu krv, budes to mat vyssie, daju Ti Euthyrox, a hotovo. Tu je pomoc lahsia, ako keby si to mala naopak.
@nevenka Ja beriem od cca konca marca euthyrox 50 ale iba polovicu tabletky denne, tak som zvedavá či to nejako upravilo tú hodnotu alebo ako to celé dopadne.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
mala by byt hodnota v rozmezí normy, to budeš mat tie od - do rovno na vysledkoch
ale uprimne ja mám dlhdodobo zlé vysledky , som na liekoch a mám aj tak 3 deti