Krvné skupiny rodičov - snažilkovanie

booi23
2. jún 2016

Ahojte žienky, chcela by som sa opýtať. S priateľom by sme chceli bábätko. Dali sme si zistiť naše krvné skupiny. Už som na túto tému čítala síce zopár článkov, ale stále tam je viacero názorov a som z toho dopletená a bojím sa, či by sme mohli mať zdravé bábätko. Mne vyšlo, že mám krvnú skupiny A a Rh faktor + , priateľ má takisto A, ale Rh faktor má - . Nie je to problém ? Bojím sa, aby sa náhodou niečo neskomplikovalo. Tak keď máte s týmto nejaké skúsenosti, prosím dajte mi vedieť. Ďakujem Vám za odpovede 😉 🙂

jamelia
2. jún 2016

Aj my mame s manzelom rozdielne rh faktory. Po prvom porode mi kvoli tomu davali nejaku injekciu. Komplikacie pocas tehu som nemala ziadne. Mame dve deti. Dcera ma moj rh faktor, syn manzelov 🙂 nestresuj 😉

bajana
2. jún 2016

Vzhladom k tomu, ze ludstvo sa celkom uspesne rozmnozuje, problem to isto nebude. Dolezity je RH matky a ak je +, tak sa nic nedeje, ani sa nezistuje KS otca (ani napr.my sme nezistovali). Takze "no stress" 🙂

helenanovakova
2. jún 2016

My máme tiež s manželom rozdielne Rh aj krvné skupiny a tehotenstvo, pôrod a baby, všetko OK. budú ti sledovať protilátky počas tehotnosti, aby sa nestalo, že si ich tvoj organizmus začne tvoriť proti plodu, ako niečomu cudziemu v sebe a dôjde k abortu. Po pôrode sa pichá Rhega, aby ďalšie tehotenstvo bolo v poriadku. Pri prvom vraj komplikácie kvôli tomuto nebývajú také časté, ako pri ďalších tehotenstvách. Nášmu dieťaťu sa pomiešali naše krvné skupiny aj Rh faktory. Moju má skupinu a manželov Rh faktor.

majka1891
2. jún 2016

Ahoj ja som rh negat a muz rh pozit som v 36+2 tt na 3 odbery vysledky ok po porode sa uvidi aku skupinu ma babo

sono2
2. jún 2016

@booi23 nie neni to problém.

sono2
2. jún 2016

@jamelia lebo máš negatív A muž pozitív A dieťa malo pozitív aby sa ti nevytvorili protilátky. Ona má inú situáciu, jej nikto injekciu pichat nebude, keby porodila hocijaký rh faktor

sono2
2. jún 2016

@helenanovakova toto sa deje len keď je žena negatívna A muž pozitívny čiže dieťa môže byť pozitív, keď je, vtedy sa picha. Budeš mať rh negativ. Ona je pozitiv jej sa toto netýka

sono2
2. jún 2016

@majka1891 presne tak.

sono2
2. jún 2016

Tam ide o potrat, nie O zdravie dieťaťa. Tvoja imunita proste skoncuje S opacnou skupinou ale aj nemusí. Mám kamarátku, čo mala pozitívne protilátky bola negatív A dieťa riadne donosila všetko OK.
Fakt nad tým nerozmyslaj, netýka sa ta to.

janamt
2. jún 2016

S Vašimi faktormi ste úplne v poriadku, tá situácia nastáva, keď má žena negatív a muž pozitív. Ak dieťatko v brušku má faktor po otcovi, telo matky môže voči dieťatku vytvárať protilátky. Nie je to nič vážne, doktori to sledujú. Ak sa stane, že dieťa má iný RH faktor ako matka, po pôrode sa pichne injekcia, aby v nasledujúcom tehotenstve nebol problém. My máme túto (v minulosti problematickú kombináciu, kedy sa neodporúčalo druhé tehotenstvo), prvá dcérka má môj RH faktor a druhá manželov, preto mi po druhom pôrode pichli injekciu, aby prípadné tretie tehotenstvo bolo OK.

saurian
2. jún 2016

netreba sa obavat, v tehotenstve sleduju protilatky myslim 3x sa na to berie krv u kazdej zeny, u ktorej sa vyskytnu protilatky tam su "v strehu", sleduju mamicku.
co sa tyka rhegy, tu pichaju po porode len rh negat.matkam.
u rh pozit.matiek dochadza k rh-izoimunizacii - tvorbe protilatok len velmi velmi zriedkavo.
ak aj sa protilatky tvoria, pri prvom porode je to zvycajne vo velmi nizkych hodnotach alebo vobec, ktore dieta neohrozuju.
najrizikovejsie je to u rh negat. matiek pri druhom a dalsom porode, avsak beru pocas tehu tu krv 3x na protilatky ako som uz pisala.
ak aj dojde k tvorbe protilatok, len velmi nizke percento deti ma skutocne problemy, najcastejsim z nich byva zltacka po narodeni, na co su vsak porodnice/nemocnice pripravene, vybavene.
zelam vela zdravicka, bud bez obav 😉

mina152
2. jún 2016

@saurian toto je môj prípad, ja som negatív, manžel pozitív, prvé tehotenstvo prebehlo v poriadku, bez problémov, zvažujeme druhé bábo, ale mám veľké obavy z možných komplikácií 😒

janamt
2. jún 2016

@mina152 Určite sa netreba obávať, v minulosti pri tejto kombinácii neodporúčali druhé tehotenstvo, teraz je to inak. Mňa sledovali dosť, veľkým červeným som mala v karte u gynekológa napísané RH nekompatibilita. Ak pri prvom tehotenstve protilátky nevznikli, malo by to byť ok.

mina152
2. jún 2016

@janamt pri druhom tehotenstve bolo u vás všetko v poriadku?

janamt
2. jún 2016

Áno, bolo všetko v poriadku, testy na protilátky boli negatívne a potom mi po pôrode pichli tú injekciu, keďže druhá dcérka má RH po manželovi, tretie tehotenstvo by mohlo robiť problém bez tej injekcie.

booi23
autor
3. jún 2016

Ďakujem Vám baby, ukľudnili ste ma 🙂 🙂

andrejka1974
3. jún 2016

urcite bude vsetko ok ty si + a muz - vtedu je to ok 🙂 🙂 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre