Krvácanie pred menštruáciou

mataaa1988
4. jan 2019

Ahojte,snažíme sa o dieťatko, z krvi mi vyšiel zvýšený hormón, čiže predpoklad tehotenstva tam bol. Teraz mám 5 dní pred menstruaciou a začala som krvácať. Neviete, čo to znamená?

danyb
4. jan 2019

neviem aký odber, na aký hormón ti robili ale na hormón HCG, ktorý je prítomný v tehotenstve sa zvykne robiť odber až po meškaní MS určite nie 5 dní pred MS.. ak krvácaš je veľmi málo pravdepodobné, že si tehotná a 5 dní pred očakávanou menštruáciou by si ani tehotenstvo nemala zisťovať (kvôli zbytočnému sklamaniu), samozrejme len pokiaľ to tvoj zdravotný stav nevyžaduje.
Skús si začať sledovať trošku viac svoje telo, kedy máš ovuláciu, plodné dni, akú dlhú máš luteálnu fázu.. skús pozrieť napr.
https://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdrav...
alebo ak sa snažíte menej ako pol roka, vôbec sa tým nezaoberaj, skús úplne vypustiť snaženie z hlavy a len si s manželom užívajte pekné chvíľky vždy keď budete mať chuť.. a ak Ti bude meškať MS, sprav si tehotenský test 🙂
silno držím palčeky, aby sa ti čoskoro podarilo nájsť dve čiaročky na teste 🙂

mataaa1988
autor
4. jan 2019

@danyb Ahoj, robili mi odber na hormón HCG, nakoľko sme to potrebovali vedieť kvôli zdravotnému stavu. Niečo tam bolo a naznačovalo to teda tehotenstvo. Po týždni som mala prísť na ďaľšie odbery, či už budú hodnoty vyššie, no majú dovolenku. A teraz som začala krvácať, pritom doteraz som mala menštruáciu úplne pravidelnú.. nechápem to.. neviem, čo si mám teraz myslieť.. :(

danyb
4. jan 2019

@mataaa1988 ak si teraz 5 dní pred MS, tak kedy ti robili odber na HCG? lebo ak ešte skôr tak to si ešte asi nemohla mať hcg v krvy... to sa objavuje až po uhniezdení, ku ktorému dochádza 5 - 10 dní po oplodnení a k tomu dochádza počas ovulácie.. tak čo niečo si tam mala? akú hodnotu? lebo pochybujem, že tá hodnota ukazovala na tehotenstvo ak si bola ešte len tesne po období plodných dní.. alebo máš veľmi dlhú luteálnu fázu..
v každom prípade krvácanie určite nie je dobré.. v takom skorom štádiu to naznačuje biochemické tehotenstvo.. a test si skúšala?

mataaa1988
autor
4. jan 2019

@danyb HCG mi robili minulý týždeň vo štvrtok. Namerali hodnotu 69, čo naznačuje ešte len pár dní.. robila som si aj test, tam bola slabá druhá čiarka..

kvietok2021dt
12. jan 2022

@mataaa1988 bola ste nakoniec tehotna aj napriek krvacaniu?

mataaa1988
autor
12. jan 2022

@kvietok2021dt vtedy som vraj tehotná bola, ale asi sa to dieťatko tam neudržalo. Znovu som otehotnela po vyše mesiaci.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre