Krátky cyklus a snaženie

27. júl 2023

Ahojte,už dlhšie sa snažíme o bábätko ,no nejak to nejde. Je to cca pol roka, viem že nie je to pre mnohých dlhá doba no jasné že som začala viac sledovať svoj cyklus a zistila som,že nie je asi úplne v poriadku.. som objednaná aj k lekárovi ale zatiaľ kým čakám rada si nechám poradiť. Po vysadení antikoncepcie sa mi skracoval cyklus,vždy o nejaký deň ,dva ,teraz je to už skrátené na cca 21-22 dni
Príde mi to krátko,zvyknem dlho aj špiniť,mávam bolesti v podbrušku dosť často,čo osm myslela,že je ovulácia ale zrejme nebude .. boli na často ,aj po menštruácii,aj v čase ovulácie a potom zas pms. Dlho som bola na hak takze nemala som veľmi s čím porovnávať tieto bolesti,no nepríde mi v poriadku že vlastne skoro celý mesiac má bolí podbruško a skoro dva týždne špinim. Máte skúsenost?
Čo by mi mohlo pomôcť?
Ďakujem

mary888999
27. júl 2023

Na to treba dôkladne vyštrenia, bolesti nie su v poriadku, cyklus je kratky. Hormony, cysty, prekonane zapaly... Niečo nie je v poriadku.

veselo_neveselo
27. júl 2023

Skus si aj zacat merat bazalnu teplotu, podla toho uvidis ci/kedy ovulujes. Ono ani kratky cyklus nemusi byt hrozny, normo mininum je tusim 24 dni? Ak sa to pohybuje +- tak, moze to byt stale ok.
Najlepsie ale fakt s teplotou, tam po par mesiacoch uvidis na com si, ako sa ti cykly menia ci podobaju.
A hlavne s dr tiez, ci nemas cysty, endometriozu, ci ine.

autor
27. júl 2023

@veselo_neveselo dobre ďakujem. Tu teplotu môžem merať ráno aj cez teplomer na čelo?

majulka098
27. júl 2023

Určite nie, bazálna teplota sa/ by sa mala merať bazálnym teplomerom .. a tá sa meria najlepšie/najpresnejšie vo vagíne hneď po prebudení, pred vstaním, každý deň v rovnakom čase a najlepšie po aspoň 5-6h spánku, aby mali teplotu nejakú výpovednú hodnotu ... Treba si to málinko naštudovať, ale nie je to nič zložité... Ale v prípade takýchto cyklov by trebalo určite vyšetriť, lebo ok to asi nebude (môžu byť cykly bez ovulácie, prípadne cykly s veľmi krátkou luteálnou fázou, a iné samozrejme)

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre