Ahojte,
nasa mala ma 4 mesiace a my s manzelom by sme sa opat chceli posnazit o babetko. Chcem sa opytat ci ma niektora z vas skusenoti s pocatim tak tesne po porode a kedy zistim ze mam ovulaciu ked este stale kojim a nemam ziadnu menstruaciu?Tym padom sa budeme snazit kedy nam to vyjde, ale ked zena ma menstruaciu tak si vie zhruba vyratat kedy jej pride ovu. No a teraz to nejde ☹
Mame sa snazit hocikedy a uvidime ci sa to poradi? Dakujem pekne
sarias ja ti napisem ze prve dieta som musela uplne odstavit a este par mesiacov pockat kym mi vsetko nabehlo ako ma byt aby bolo druhe. druhe som skoro plne kojila ked som otehotnela s tretim 😉 takze je to taaaaak strasne individualne ze sa na to vari ani neda dat jednoznacny recept 😉
kazdopadne pokial kojis mozes nemusis byt plodna to nikto nevie ti povedat. najlepsie bude ked sa budte snazit co najviac 😉
@sarias skoc ku gynekologovi, on ti pozrie na sone, ci mas ovulaciu, ake mas endometrium, je to individualne, niektora zena pocas dojcenia neotehotnie, nema ovulaciu, ina ovulaciu moze mat, ja som dostala prvu menstruaciu 8 mesiacov po prvom porode, teraz este stale menzes nemam, plne dojcim. Ale neviem ci ti to stoji zato, odstavit dieta, aby si dostala menzes a mohla otehotniet, skus este par mesiacov pockat, mzono uz kazdu chvilu dostanes, vacsina zien dostane tak do toho 8. mesiaca, ak plne dojcia, vlastne menzes nabehne vtedy, ked dieta vynecha viac dojceni, teda napriklad nocne, lebo uz prespi celu noc, a cez den uz papa nasu stravu, napr. obed a olovrant, takze ked sa zredukuj dojcenia, tak zena menze s a aj ovulaciu ma.
inak ovulaciu predchadza menstruaciu, to znamena, ze este nemusis mat menzes, ale vajicko sa uz uvolni a ak sa nahodou akurat vtedy posnazite, tak mozes rovno otehotniet, len zase potom nemusis dlho zistit,ze si tehu, ak nebudes mat ziadne nevolnosti 🙂
@eva4444 mas pravdu je to individualne, ze ci mam ovulaciu alebo nemam ked kojim, ale najprv som si myslela, ze ked kojim nemozem otehotniet, tak sme s muzom prvy krat mali sex po 3 mesiacoch, a bol uzasny, ale neurobil sa do mna preistotu, ze vsak clovek nikdy nevie. Ale urcite zena otehotnie tazsie ako pri optimalnych podmienkach ked ten menzes ma...
@zuzana76 diky aj za info, ze zvacsa zeny dostanu menzes do 8 mesiacov. Zatial kojim, aj dokrmujem a frekvenica dojcenia je tak 4 az 6 krat za den. Moja kamoska mi hovori (ma 3 deti) ze muz musi ist "naplno" aby som otehotnela, co sa mi potvrdilo pri nasej prvej dcerke....inak potom ani nezistim ze som tehu, ved menzes mat nebudem (koli kojeniu) tak to si budem musiet davat sakra pozor (pokial nebudem mat ine priznaky tehu) 😝
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.