Dobrý deň. Prosím vás veľmi pekne o radu. Snažíme sa s mužom o dieťatko už niekoľko mesiacov. Môj cyklus trvá väčšinou 23 dní. Ovuláciu mávam 14-15ty deň (odsledované aj ovulačnými testami), čiže luteálnu fázu mávam 8-9 dní kým príde menzes. Je to došť času ? Je možné niečím túto fázu predžiť aby malo prípadne vajíčko viac času sa uhniezdiť? Myslím skôr niaké doplnky, čaje .. nie rovno tabletky na predpis. Ďakujem za odpoveď a skúsenosti či ste niektorá oyrhotneli aj takto 🙂
@lenakiss ďakujem za odpoveď. Tiež si myslím že mám ovuláciu neskoro na to aké mám krátke cykly. Dúfala som že existuje niečo čo by mi ich predĺžilo aspoň o dáky deň - dva. Nechcem sa zbytočne napchávať chémiou kým nemusím. Skúšam piť alechemilku ale to mi dáko nepomohlo.
@bibiankaka vitamín B5 vo veľkých dávkach a bylina vitex. Pogoogli si o tom
@bibiankaka skús Gynex, čisto bylinné tonikum.
Skús Alchemilku čaj .
@bibiankaka
Vitaminom c oddialis menstruaciu
@deniky
@libawet
@ammellia
@ejanjelik
Ďakujem za rady. Alchemilku pijem kazdy den uz dlhšiu dobu. Zatiaľ bohužiaľ nemala žiadny účinok na mňa. Skúsim tento cyklus ten vitamím C. Uvidíme či to posunie aspoň o dáky deň - dva a ak nepomôže pokukám ten gynex a vitex ... niečo z toho zabrať musí :D aj keď najradšej by sim bola keby menštrúcia už neprišla ;) ešte raz ďakujem za rady ! Ste zlaté
Pozri si to na nete. Ja som si kvoli jmunite davala 2 celaskony denne nie za ucelom oddialit menstruaciy a ked mi meskala nasla som na nete zw to mohli byt z toho
@bibiankaka Vola sa to Utrogestan a je to prirodny hormon. Uziva sa od 15 dna cyklu cize po ovu aby ju liek nezablokoval. Pytaj si to u svojho lekara
@bibiankaka presne takto to mám ja: ). ..aj ovu testami odsledovanu ovulaciu v tých dňoch, možno o deň skôr, mne lutealka vychádzala 10dní.
Nebrala som nikdy prírodné doplnky na úpravu cyklu, ani čaje a čakám 4.🙂
Ale je pravda, že o krátkej LF viem, vždy som kvôli nedostatocnosti progestoronu po otehotneni začala pri meskajucej ms spinit. Pri ďalších deťoch som teda hneď po pozitívnom teste nabehla k dr a dostala utrogestan.
A snažila som sa otehotnieť v cykle, kedy som mala ovulaciu skôr, i keď väčšinou práve poovulacna fáza je dĺžkou nemenná a aj keď ovu bola o 3 dni skôr, LF trvala stále rovnako krátko a teda sa to prejavilo skorsou ms (kratším cyklom) .
Dr ti môže ten utrogestan predpísať aj dopredu na povedzme 3 cykly a uvidíš, či to trochu naštartuje prirodzený posun LF. Ale potom v tehotenstve sa asi utrogestanu aj tak nevyhnes. ..
Tak už asi 5ty deň jem vitamín C a kúpila som si aj ascorutin - na oddialenie menštruácie, aby mal prípadný malý parazitko dostatok času sa poriadne zavŕtať ! 😄 od 19DC mám ale pocit že idem každú chvíľu dostať krámy. Pichá ma v podbušku, mám jemné kŕče, prsia bolia... som zvedavá. Najradšej by som bola keby už neprišli, prípadne sa yo posunuli z 23dní adpoň na dákych 26.... Určite dám info.
@bibiankaka viem ze chces byt vtipna ale parazitko?,smutne...
@johanna_b ako na čo sa k tomuto vyjadruješ ??? Ja sa nestarám ako ty niekoho alebo niečo nazveš, je to hádam moja vec. Neviem v čom bol tento komentár prínosný.
@bibiankaka fajn, dufam, ze sa tvoj parazit co najskor ohlasi a urobi ta stastnou
@johanna_b veľmi pekné .. tlieskam ti ;)
@bibiankaka ahoj ako to dopadlo ak sa mozem opýtať? Ja mam lutealnu fazu 9 dni tak hladam na nete nejake infosky 🙂
@dadus_ka ahoj. No nedopadlo to slávne 🙂 ms prišla ako furt, na 24 deň a to som brala poctivo Cčko aj ten ascorutin. Ale iba jeden mesiac, neviem či by to malo dlhodobejší účinok.Teraz skúšam B6, čítala som aj o ňom že by mal predĺžiť luteálku tak uvidím o dáke dva týždne 🙂
@bibiankaka ach tak to si ani mna moc nepotesila. A mne ta alchemilka akurat tak oddialila ovulku :/ ale drzim palceky 🙂
@dadus_ka každopádne ak by si na niečo prišla ako to predĺžiť daj vedieť, rada sa nechám inšpirovať aj keď teraz vkladám dosť veľké nádeje do toho pyridoxínu 🙂 držím palec
@bibiankaka urcite dam 🙂 a to si kupila bez predpisu?
Ano. Je to bez predpisu a stoji niečo cez 3€ 60tbl.
@bibiankaka ahoj, presne aj ja dnes cely den googlim co by pomohlo predlzit lutealku. Uz druhy mesiac beriem matersku kasicku vraj celkovo upravuje cyklus, no lutealna stale cca tyzden. O B6 som sa tiez docitala, planujem kupit, tak som zvedava, ci Ti pomoze. Ja som dnes 1 DC. V akych davkach ju beries?
Mne pomohol sarapis pre muzov a magne b6. Oboje som brala podla davkovania v pribalovom letaku.
@wevusska ahoj. Brala som B6 60mg denne a predlzila sa mi asi o tri dni. Tak asi pomohlo. Kazdopadne som bola u dr a tomu sa tak kratky cyklus nepozdava tak teraz berem len sporadicky a idem na hormonalny profil ked budem 3dc.
@bibiankaka ahoj,prosim ta nepamatas si ci si ten vitamin b6 brala v mnozstve 60mg kazdy den alebo len od ovulacie do zaciatku menzesu?
@calmmeadow ahoj. Ruku do ohna za to nedam ale zda sa mi ze od ovulacie do ms.
@bibiankaka a po vysadeni pyridoxinu sa ti lutealna opat skratila alebo zostala dlhsia?
@bibiankaka ahoj, ako si dopadla?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@bibiankaka môže to byť krátka doba ...Ja mávam cyklus 24 dňový...ms 5 dní...A na 7 deň mám ovu ...A viem to určite kedze sa mi to aj podarilo vtedy....
Či su nejake čaje alebo niečo to neviem ...ale na predpis lieky určite