ahojte, ako vam dr kazal brst duphadton na predlzenie kratkel luteal.fazy?
od 3dpo 10dni? nie je to kratko?
@renatka1985 a potom uz brat nebudem? minule som brala cele 3m
no minimalne niekolko cyklov urcite, nasadit len na jeden cyklus nema zmysel.
@renatka1985 a keby sa nam zadari? tak len 10 dni?
Budeš brat 10 dni. A bud potom príde menštruácia po vysadení alebo nie.
ja tiez toto neviem. beriem od ovulky, od 15. dňa a dnes je už posledny. mam nedostatocnu funkciu zlteho telieska. ak sa nam nahodou v tomto cykle zadarilo, tak nevadi, ze uz nebudem mat duphaston do pripadneho potvrdenia tehotenstva?
@janetinka27 ak sa ti na teste objavia // kľudne začni brat Duphaston
Ja som to stále tak robila. Duphaston neublíži ak je nepotrebný.
@hennyinnsbruck ano, budem musiet uzivat v pripade tehotenstva. len ci to nemoze ublizit pripadnemu tehotenstvu, ak nebudem uzivat par dni duphaston, kedze neviem, ci doslo k otehotneniu ci nie, test zatial nic neukazal a ja dnes s duphastonom koncim. ci sa nemoze spustit kvoli nizkemu progesteronu napr MS
@janetinka27 nie neublíži neboj sa...
Inak sa to ani spraviť nedá.. Musis dat tu pauzu aby si vedela ci si tehotná ci nie 😉😊
@hennyinnsbruck potesila si ma, odlahlo mi, dakujem 🙂
@janetinka27 test si si robila?
Lebo ak berieš od 3 dpo tak si 13dpo ak sa nemýlim. Test už by mal ukázať.. A ak ukáže žiadna pausa s hraním Duphastonu nebude 😜😂
@hennyinnsbruck kiezby ukazal 🙂 ja som mala ovulaciu 12.09. (sledovane utz), zacala som brat hned dalsi den duphaston (od 13.09.), dnes mam teda 10. den a test snehobiely 🙂 takze z toho nic mozno nebude, len "keby nahodou bolo", tak som sa bala, ze bez duphastonu sa moze nieco pokazit 🙂
@janetinka27 Ahoj a kolko duph si brala? 2 denne? Tu nedost. funkciu ti zistili na beznom horm.profile? Ten mam ok, ale lut.fazu len 5 dni (neskoro ovulka, cykly 25dni)
zatial som brala teraz prvy mesiac duphaston. nedostatocnu funkciu mi zistili tak, ze som mala zlte teliesko viditelne na utz niekolkokrat, ale progesteron v krvi bol slaby. mne robili take kompletne krvne testy, tam bolo vsetko mozne, mam hormonalnu nerovnovahu - vela estrogenu a malo progesteronu. o cykloch je tazke u mna hovorit, od januara sa mi vsetko rozhodilo a vlastne krvacanie bolo strasne caste, uz potom niekolkokrat do mesiaca, zistilo sa, ze je to z vysokej sliznice, takze ju dali kyretazou prec a potom sme hned zacali riesit ten duphaston. lebo bez neho by pod vplyvom estrogenu zasa ta sliznica narastla do obludnych rozmerov.
tiež som brala od 3dpo progesteron a mala som brat 10 dni.. už 10dpo bola jemná ciarocka, 12dpo už celkom pekná takze ja som pokračovala ďalej až do 13tt..
@janetinka27 dakujem za odpoved. A brala si 2tbl denne? Mne vravel 2 denne tusim ale minule som brala od pozit.testu 3 denne. Nemam to na krabicke od lekarnicky a mudr viem zavolat az v piatok.
prepac, tiez som si teraz uvedomila, ze som ti nenapisala davkovanie. ano, 2x1 desat dni, vlastne to balenie 20tabliet som zjedla cele, teda dnes vecer koncim.
ale v pripade pozitivneho testu neviem ako sa berie.
skus doverovat doktorovi, lebo kazda mame asi aj nejaky iny problem a preto je to uzivanie rozne. ja som tento cyklus brala clostilbegyt na rast vajicok a podla utz mi potom doktor pichol injekciu na prasknutie folikulu. mala som dva vacsie folikuly, jeden mensi, jeden vacsi, mozno aj preto som dostala ten duphaston hned od nasledujuceho dna po ovulacii, ze som iny pripad 🙂 tak sa neboj, skus uzivat ako povedal dr 🙂
@janetinka2 @barus26 @herryinnsbruck @renatka1985 dakujem za info
neviete nahodou ci po pozit teste sa duph automaticky berie dalej az do 13tt ci sa po 10 dnoch a po pozit teste vysadi a uz sa nemusi uzivat?
Ja som v 6tt a beriem dalej
@janetinka27 doverujem to ano, len ma zaujimali skusenosti
@renatka1985 a brala si od ovulky ci id testu?
Ja si meriam BT - nasadila som na druhy den zvysenej teploty,
Cize na 2dpo / 20dc
Ja som brala do 15 tt..ale ja len "preventívne"... Ak je všetko OK vysádza sa tak medzi 12-15tt
niektore zeny ho asi musia brat kvoli udrzaniu tehotenstva, ked nepracuje zlte teliesko a chyba progesteron. ale ked sa uz vytvori placenta, tak sa uz asi vysadi. ale tiez asi od pripadu 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
LF by mala idealne trvat okolo 14dni. Lekar ti to nastavil dobre.