Dobry den. Budu mi robit o tyzden konizaciu krcka. Mam hpv16.. chcem sa spytat na skusenosti, kto to zazil… je to bolestive? Kolko krvacam? Podarilo sa vam potom este babatko? Ďakujem
@stellarstar bojim sa uspavania 😂ako vtipne uz som bola 4 krat uspata ale ja mam vtedy pulz 130 lebo sa bojim..:( takze po konizacii ma to tam nebude boliet dufam.. a treba byt PN?
@carinka888 nie je to, samozrejme, bolestive, nemá ťa čo bolieť, nekrvácala som vôbec, teda...raz po 3 týdňoch, keď som šla do práce, tak som musela ešte týždeň ostať doma a potom už to bolo okay.
bábätko sa podarilo na prvý krát, ale snažili sme sa až o 2 roky po.
PN mi DR opdoprúčal mesiac, neposlúchla som, po 3 týždňoch som sa hrabala do práce a vtedy som začala krvácať, tak ďalší týždeň doma..ako píšem vyššie
@carinka888 pri konizácii som nemala takú tú klasickú anestézu, ani som nešla na veľkú operačku, len na malú sálu na oddelení.
@carinka888 dajú ťa na 2 t pn ja som ju kvôli práci predĺžila na 3 t
@carinka888 závisí ako vám ju budú robiť. Ja som nekrvacala dlho možno pár dní.bolesti tiež žiadne a otehotnela som 5mesiacov po konizacii
@carinka888 PN som bola mesiac nakoľko pracujem ako predavačka a neodporúča sa dvíhať ťažké veci a namáhať sa
Zažila som, bolo to v celkovej narkoze, takze som o ničom nevedela a o 2 dni neskôr ma pustili domov. Nie je to veľká operácia. Teraz čakám druhé dieťa po operácii, takže s tým nebol problém. Myslím, že mi vtedy vraveli, že po operácii sa odporúča 6 mesiacov neotehotniet aby sa krčok zahojil. Držím palce.
@carinka888 ahoj bola uz je to vyše dva týždne dozadu 🙂
Samotny zakrok sa dal odkedy má odviezli z izby až kým má na nu priviezli to bolo presne hodinu :D (stopovala som)pre mna bolo najhoršie to predoperacne a podobne ale to vzhľadom na nemocnicu nebola som spokojna s prístupom až na tu operaciu tam boli ľudia super.
Aaaa aby si mala skusenost 🙂 robili mi LEEP ťažké CIN III 16 aj 18. Za tri mesiace to bolo ozaj velke zhoršenie a nedalo sa inak. Pred zákrokom som bola na prvej dávke Cervaryx. Na zvyšné dve pôjdem teraz.
Brali má ráno na 7:00 operovali má až o 13 hnevala som sa velmi nakoľko som nemohla jest a pit a som typ ktorému je velmi zle pokial sa ráno nenaje. Kaslala som na nich pila som normálne aspin čas nakoľko mi bolo strašne zle. Operácia super ako už pisem vyssie nič má nebolelo zobudila som sa velmi rYchlo od uspatia asi po 35 minutach. Nemusis sa vôbec bat. Mám niekoľko dalších diagnóz a tiež som sa bala ale zbytočne.
Po zákroku mi povedali ze musím ešte cca do vecera lezat a keď nebudem krvácať pustia má. Som tvrdohlava :DD lezala som hodinu potom už som chodila po izbe nič má nebolelo mierne som spinila. Najedla som sa aspoň ovocia. A vydržala som tam do 17:00 sestričky má nakoniec pustili dokráčala som po vlastných.
Prvých pár dni som mala mierne spinenie asi 4-5 potom už to bolo dobre 🙂) prvé 3 dni som naozaj lezala a sedela pri telke na 4-5 deň som sa sla prejst nakoľko má išlo doma porazit. Volala som s doktorkou keďže som velmi aktivna ozaj má hnevalo ze nemôžem nič robit, povedala mi ze pokial nekrvacam a noc má neboli mám robit tak ako sa cítim. Na 7 deň po operácii som už bola vo fitku cvičila som síce len vrch a opatrne ale slo to mierny tlak v podbrušku bol ale inak nič. Odvtedy je to už nejaký čas a normálne chodím cvicit s menšou váhou ale chodím, jazdim aj na koni a konzultovala som s lekárkou povedala mi ze keď mi nič nieje tak pohode 🙂 po 15 dnoch sme mali aj styk a nič má nebolelo nekrvacam takze sa ozaj nemusis bat neviem či som mala stastie ale mala som velmi rýchlu liecbu po zakroku
PN som bola dva týždne 🙂 potom som sa pýtala do prace. Čo sa týka babatka nemal by byt potom problem naozaj to teraz robia velmi šetrne a nerezu ta skalpelom ako kedysi.
@alzbeta1301 dakujem velmi pekne za rady.. a ako to robia ked nerezu?😂😂celkom mam strach ale uz chcem mat za tym…
@carinka888 mne to robili laserom
@carinka888 jedna sa o vysokofrekvencnu elektrochirurgicku slučku. Vyzera to ako male ocko na palicke :D proste to do teba daju vnútorne zospodu a k odstráneniu pouzivaju elektriku ktorou rovno ranu aj zacelia “zapecu” aby si nekrvacala 🙂) nakoľko sa to dnes robi takto robi sa to buď v kompletne alebo pod epiduralom. Ja byt tebou idem do kompletky nakoľko má menej vedľajších účinkov podľa mna je to bezpečnejšie jednoducho.
Ale na gyn by ti to mala vysvetlit. Ja som osobne velmi háklivá na zákroky a mala som hrozny strach bolo mi zle už len pri tej predstave že tam budem naha lezat :D ale bolo to nakoniec v poriadku kľudne keď chceš sa daco komkretne opýtať nápis mi správu. Podrobný postup ži tam môžem napisat :D
Inak som sa vsade Dočítala že 6 týždňov nemôžeš nič ani sa kupat dvihat nakupy a tam a pre mna to bol koniec sveta. Toho som sa bala najviac ale ozaj je to v poriadku 🙂
@carinka888 ja som ani nechcela ísť :( uplnu paniku som mala z toho … ale dalo sa to no len je to take nepríjemne proste intimne ale čo sa týka operácii sú väčšinou ľudia na operačnom ozaj super skôr sestričky a tak s tým mám horšie skusenosti:D
@carinka888 ráno som prišla, uspali, spravili, zobudili, o 15:00 som odišla. Na bolesť som dostala novalgin ale ta trvala len v deň zákroku. Na 2hy deň som mohla fungovať. Dieťa mam, nemala som problém s do nosením. Neboj sa
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@carinka888 ja som necítila nič resp som mala mini ms bolesti. Krvácať som nekrvácala viem ze pred obchodom na izbu mi menili vložku a na tej novej som mala len fliačik a nasledujúce dni som tiež nemala krv. Mala som to pred 2r