Ahojte ❤️
Po pôrode mi ostal skrátený krčok, bol taký ploský. Po kontrole mi z cytológie vyšla CINIII tak som absolvovala LEEP konizáciu. Nález bol dosť veľký takže krčok mi zostal výrazne skrátený, takto to opísal onkológ. Je tu maminka, ktorá bola v podobnej situácií a bez problémov bábätko donosila? Pýtam sa hlavne mamičiek, ktoré mali po konizácií naozaj veľmi krátky krčok
@ludanis Ahoj bola som na konizácií v r 2019 tiež mi vzali viac,lebo som tam už mala adenocarcinóm. Rok po konizácií som otehotnela prvýkrát a tento mesiac budem rodiť druhé bábo. Obe tehotenstvá,čo sa krčku týkalo boli v poriadku. Krčok kôli konizácií bol tuhší a neotvárala som sa vôbec ani sa mi neskracoval počas tehotenstva. Ale kôli iným problém som rodila syna 38+0 a aj teraz budem skôr ,tak neviem ako by to bolo s krčkom ku koncu tehotenstva
@mojeprvebabatko to sa veľmi teším 🙏 ja tiež už mám jednu dcérku doma a veľmi túžim po druhom, dúfam, že to bude aj u nás takto, vyležim aj 9.mesiacov, len nech je všetko v poriadku 🙏
@nina004 to je krásne čitať. Ja som pri prvom tehotenstve tiež mala krčok veľmi tuhý, vôbec som sa neotvarala, snáď to bude aj teraz takto, že bude tak pevne držať. Troška ma onkológ vystrašil, nevedela som čo ma čaká a nikde som nevedela najsť mamičky, ktoré nemali klasickú konizáciu len v tej "lahsej" forme.
@ludanis určite bude. Buď pozitívne naladena a bude. Mňa tiež gynekológ strašil v kuse a všetko dobre dopadlo. ☺️
@ludanis V prvom tehotenstve som sa bála ,aby krčok držal ,ale teraz v druhom som si naň ani nespomenula. Doktor fakt poctivo kontroloval krčok celé tehotenstvo a do štvrtého mesiaca som ešte musela stihnúť kontrolu v onkoporadni a to ma tiež upokojilo,keď to dobre dopadlo ;) Pokiaľ sa vám bábo podarí,tak skús na krčok myslieť , čo najmenej. A neboj sa určite je náš takých viac, čo majú zdravé detičky aj napriek väčšej konizácií ☘️✊
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ludanis ahoj,ja som bola na konizacii 2x,lebo prvýkrát mi nezobrali všetko. Čiže ho mám dosť skráteny. Malú s donosila,ale krcok sa mi počas tehotenstva skracoval a musela som ležať asi 5mesiacov hore nohami 😆 ale stálo to za to,mám úžasnú dcerku