Končí mi zmluva na dobu určitú a zistila som, že som tehotná

dorotajedna
1. jún 2018

Baby prosim, k 15. 6. Mi konci zmluva na dobu urcitu. Zistila som ze som tehu, v najblizsich dnoch mam podpisat novu. Mozem podpisat trebars dnes a od 4.6. Ist na pn? Nemozu tu dalsiu zmluvu zobrat spat potom ked zistia ze som tehu?

rucka77
1. jún 2018

Keď už bude podpísaná tak nie 🙂

danyb
1. jún 2018

zamestnávateľovi oznamuješ tehu až v 12tt 😉 alebo keď máš tehotenskú knižku, takže kľudne podpíš zmluvu na dobu neurčitú a tehu oznám neskôr 😉

dorotajedna
autor
1. jún 2018

@danyb vies noj dr da knizku ked bije srdce, cize uz 7-8 tyzden. Len mne ide o to ze mam fyzickynarocnu pracu, nenozem ju robit tehu a uz aj teraz sa bojim. Preto to chcem pivedatskor aby mi dali inu poziciu

danyb
1. jún 2018

@dorotajedna jasné, chápem, ale tak to porieš dovolenkou alebo PN dovtedy, kým im to povieš 🙂

dorotajedna
autor
1. jún 2018

@danyb dakujem pekne

fokuska
1. jún 2018

@dorotajedna Zmluvu ti chcu dat asi preto ze s tebou rataju do buducna a ak im tehotenstvo zatajis mozu to vnimat ako neferove konanie voci nim a neskor si najst dovod ako ta zakonne prepustit.
Ak im to povies pred podpisom zmluvy, tak je mozne ze ti ju teda podpisat nedaju, v tom pripade budes mat na materske narok a na PN sa tiez mozes dat az do nastupu na matersku.

monca_24
1. jún 2018

@dorotajedna aj ja som počkala kým podpíšem zmluvu a potom to oznámila zamestnávateľovi 😉

zuzka38
1. jún 2018

mne príde vypocitave čakať na podpis zmluvy a na takého zamestnanca by som potom už necakala..

dorotajedna
autor
1. jún 2018

@fokuska chapem hej, no je to par dni. Keby netestujem ako zerava uz pred ms tak ani sama nezistim do toho podpisu ci som alebo nie. Veduca vie ze chcem babo a tu je zamestnancov veeeela. Myslim ze jeden hore dole. Aj oni sa voci mne chovaju nefer a nepomozem si. Dost som si tu odmakala robim tu skoro 2 roky, myslim ze mam narok podpisat neurcitu a mat sa kam pripadne vratit

dorotajedna
autor
1. jún 2018

@zuzka38 aj tebe vyssie koment

dorotajedna
autor
1. jún 2018

@monca_24 dakujem

fokuska
1. jún 2018

@dorotajedna No ved ty vies, neferove konanie zo strany zamestnavatela by som uz davno riesila. Ja som ta len chcela upozornit aj na ten opacny pohlad, ze ako to mozu potom vnimat.

zuzka38
1. jún 2018

@dorotajedna vidno že si rozhodnuta a to je to dôležité, prajem všetko dobre

lucpro1
1. jún 2018

ona moze povedat, ze sa to dozvedela az potom ako podpisali zmluvu, to je tiez take diskutabilne, pravda je, ze im to mozes oznamit aj teraz a bud sa rozhodnu, ze ti aj tak predlzia zmluvu a napriklad ta preradia na lahsiu pracu ak sa da alebo ti ju nepredlzia ale ty stale mozes ist na pn lebo mas 7 dnovu ochrannu lehota, ked pojdes na pn do 7 dni odkedy ti skoncila zmluva tak ju normalne budes mat platenu 🙂

dorotajedna
autor
1. jún 2018

@lucpro1 dakujem

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre