Ahojte, zaujíma ma, koľkokrát ešte zažijem ešte to sklamanie, pretože už strácam chuť na ďalšie tehotenstvo.
Zakaždým je diagnóza iná. Prvýkrát to bola anembryola druhýkrát samovolny potrat a teraz tretíkrát prestalo bit srdiečko v 10tt. 2x som absolvovala kyret tento posledný bol pred tromi dňami a už ani neviem ci to chcem znova skúsiť. Po dieťati túžime ale mám strach ako dopadne ďalšie tehu.
@tina2213 celkom som prišla 7x o dieťa. Až po 6MA sa zadarilo mám dve deti z prvého manželstva no S terajším manželom sa nám 2,5r nedarí v 2018 som v 6tt potratila od vtedy nič 2x IUI neúspešne.
Je to veľmi individuálne. Ja mam zo 6 tehotenstiev 3 deti. Do 30 rokov bez akýchkoľvek problémov 2 deti, potom sme chceli tretie a už to šlo ťažko. Síce som vždy otehotnela hneď, ale už donosit to nešlo, vždy niečo iné. Už keď sme koli tomu trapeniu to vzdali, pred 40tkou som nečakane otehotnela a všetko úplne ok, zdravé šikovné dieťa, s ktorým sa cítime stále veľmi mladí 🙂
Ak to tvoj gynekológ ešte neriešil, bolo by dobre ak by ta tento krát poslal na vysetrenia(hematologiu, genetiku.. ) a pri ďalšom tehu ti preventívne nasadí lieky na udrzanie a možno aj na riedenie krvi aby bola väčšia šanca na do nosenie. Prajem veľa síl a šťastia.
@balalea
@whatever1
Ja som sa po druhom tehu aj pýtala na vyšetrenie ale povedal mi ze to je cele na prírode a ze nech beriem pozitívne ze bez problémov otehotniem. No na čo mi otehotnieť keď to nedotiahnem ani po tretí mesiac. A už to vyzeralo teraz tak nádejne. Užívala som hneď od začiatku duphaston aj to som si sama vydupala aby mi ho dal. Teraz pred kyretom som mala vysoké trombocyty co mi robili predoperacne a napchali ma nejakými antibiotikami pred operáciou. Jedno dieťa už mám. Má 8 rokov bolo to úplne prvé tehu a úplne bez problémov . Za posledné dva roky som pribrala 10kg bez dôvodu a teraz neviem ci to bude zo štítnej žľazy alebo vekom. Ale mam 27 rokov nemyslím si že v tomto veku sa už natoľko spomaľuje metabolizmu. On ma poslať nechce nikam myslite ze obvodná ma môže len tak poslať na endokrinologiu?
@butterfly333 ach to je hrozne 😔 to si neviem ani predstaviť už 4 x by som to pravdepodobne nezvládla. A na nejaké vyšetrenia si bola?
@tina2213 chod obvodnej nech ti vezme krv a nech ti dá spraviť ak hodnoty štítnej.. ak toto základne vyšetrenie nebude OK tak ta sama pošle na endokrinológiu..
áno, je super že vieš otehotnieť bez problémov ,ale to čo je za argument?!?🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Na hematologiu a reproimunologiu ta vie tak isto poslať obvodný.. a keď si mala tie trombocyty, neváhala by som ani deň s hematologiou..
U nas sa podarilo po 3 rokoch len vdaka ivf, cakali sme dvojicky - v 6tt som potratila kvoli hematomu. Podarilo sa opat az o rok, znova po ivf - dvojicky. Tentokrat dopadlo vsetko dobre, lieky na udrzanie som mala do 20tt, injekcie na riedenie krvy som mala az do porodu. Chlapci maju 3,5 roka.
@tina2213 prepac ale zjavne napriek dobrym referenciam je tvoj gynekolog ale ze uuuuuuuuplne na hovno!!! vymen ho hned. toto nie ke ok a podpora ani ludska a uz vobec nie odborna!!!! pred dalsim pokusom otehotniet by si mala byt podrobena vsetkym vysetreniam. repro imuno endokri hemato. to nabratie 10kil mi vobec nepride v pohode ak teda netlacis cokoladu trikrat do tyzdna.... ake mas bmi? aku mas vysku vahu? co na sebe citis okrem vahy? robil ti tvoj gynekolog aspon jormonalnyobraz? sledoval folikulometriu?bol tvoj partner na spermiograme? vies ono je normalne ze niekedy to nedopadne. zialbohum priroda... ale ved vy vobec nemate pitvrdene ze vase straty su nahody! neviete ci ste zdravi. asi ked by ste boli tak babo s vami ostane. to pribratie moze byt stitna zlaza predcasny prechod bilion inych vecim predstav si ze by si bez zmeny zivotneho stylu 10kil schudla. to by ti bolo divne nie? chcem ti vyjadrit sustrast nad tcojou stratou a stratami. kiez sa to dusa zahoji. kiez to zvladnes pustit podakovat vyrovnat sa. odpustit vesmiru. a verit v to najlepsie a najst nadej skusat dalej. ja verim a zo srdca ti prajem ze s tym spravnym lekarskym vedenim a dohladom sa vam vas ciel splni. drzim palce. pripadne vyhladaj aj psychologa
@tina2213 neskôr až po tom 6 MA. Bolo to už veľmi dávno pred 22r
@tina2213 Ja si myslím ze netreba ísť za obvodnou, keď pojdes najblizsie na kontrolu ku svojmu gynekológovi tak ho popros nech ta pošle na všetky vysetrenia ktoré treba, aj ohľadom štítnej. Ak by sa náhodou stalo ze by odmietol tak u nho neostávaj, nájdi si iného kto bude ochotnejsi. Ono že ta neposlal hneď po druhom asi bral v úvahe aj to ze si mladá, zdravá a ze už si donosila zdrave dieťa, neviem ake majú presne postupy ale po treťom by už určite mal začať riešiť.
Môjmu bratrancovi a jeho manželke sa až na štvrtý krát podarilo mať dieťa....3x potratila s toho 2x vo vyššom štádiu cca 12tt prestalo biť srdiečko.....až teraz na štvrtý krát má ich šťastie už 2 týždne..😍😍😍
zmen gynekologa
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ahoj, to ti nikto nebude vediet povedat, kedy sa to vydari. Kazda zena je ina. Ale drzim ti silno palce a posielam vela sily. Urcite to vyjde, nestracaj nadej 🙂