Koľko trvá plodné okno?

4. máj 2022

Koľko trvá plodné okno? Koľko dní pred a koľko po ovulácií?
+ dá sa otehotnieť aj cez prerušovanú súlož? Nemyslím teoriu ale či má s tým niekto reálne skúsenosti. Veľa krát čítam, že praktizujú to roky a nič z toho.

shee11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
4. máj 2022

Ovu nemusíš mať pár mesiacov aj vôbec, keď si nerobíš testy..a aj viac x za cyklus.Je to lotéria ja som mala 28 dňový cyklus nemerala som si ovu a otehotnela 3 dní pred menzesom, kamoška po je to často nahoda

soldi
4. máj 2022

@shee11 5 dni po ovu? vajicko po uvolneni z Graafovho folikulu ma schopnost prezit maximalne 12-24 hodin. Uz 1. den po ovulacii je pravdepodobnost otehotnenia velmi nizka, neskor ziadna.

soldi
4. máj 2022

Plodne dni su dni pred ovulaciou (po ovulacii maximalne 1). plodne dni pred ovulaciou zavisia od zivotaschopnosti spermii, najcastejsie je to 2-3 dni, niektore zdroje udavaju aj 5-7 dni, ale je to skor zriedkavy jav, aby spermie tak dlho vydrzali.

samozrejme sa da otehotniet aj cez prerusovanu suloz, tato metoda sa da spolahlivo realizovat len v pripade, ze dokonale poznas svoje telo a presne vies, kedy mas plodne dni. inak je to len otazka casu, kedy otehotnies.
samozrejme, mozes otehotniet, aj ked si to telo dokonale poznas, ale je to nizka pravdepodobnost.

s mojim ex sme sa chranili prerusovanou sulozou 12 rokov ci kolko, 3 deti sme mali presne vtedy, kedy sme mat chceli, stvrte bola nehoda. urobili sme blbost a mali sme druhy styk kratko po prvom, takze zvysky spermatu stacili na oplodnenie niekolko dni pred ovulaciu.

luccija
4. máj 2022

Aj orgazmus môže spustiť uvoľnenie vajicka

hipuska
4. máj 2022

Ti, čo fungujú na tejto metóde, vedome idú do rizika, že sa môže.stat. Pretože, tie dni sa rozdeľujú na - určite nie (tých je ale strašne máličko), možno a plodné dni. Mne osobne počas cyklu vychadzaju asi 4 dni, kedy to je určite nie. Ostatné sú otázne. Ak chces tak fungovať, musíš dokonale poznať svoje telo. Pretože, ženská ovulácia je ovplyvnená veľa.faktormi-stres, choroba atd

shee11
4. máj 2022

@soldi ano mas pravdu. po ovu, 1, max. 2 dni, pardon.

soldi
4. máj 2022

@hipuska urcite nie su vsetky dni po ovulacii, cize v lutealnej faze, ktore trva vacsinou 12-16 dni. pokial vies kedy ovulujes, ze ovulaciu citis a vies s istotou povedat, ze prebehla, tak az do menstruacie je prerusovany sex bezpecny.

mauduska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
4. máj 2022

@mauduska no,ako dobre že poznáš môj cyklus. Ja mám 22 dní, z toho 7 ms. Plodný hlien mi začína na 3 deň po MS. Takže, to mám bezpečné 2 dni. Plodné dni mi trvajú 7-9 dní..takže mi fakt toho veľa neostava. Ja som to skôr písala ako upozornenie, keďže každá žena má inak. A moju skúsenosť, načo sa mimochodom aj autorka pýtala. A teda, pôvodná otázka je zameraná skôr na prerušovanu súlož. Nie o sledovaní plodných a neplodnych dní. Takže, ak si dakto myslí, že plodné okno trva toľko a toľko dní, odrata si to do svojho cyklu...babo je na svete.

hipuska
4. máj 2022

@mauduska a inak, toto je fasa zavádzajúce....že, 20 bezpečných dni. Ak máš z 28 daňového aspoň 4 dni MS (čo má máloktorá) ostávajú ti na plodné obdobie 4 dni! A to nie je možné.

hipuska
4. máj 2022

@soldi ďalšia čo pozna môj cyklus. Ja som pisala moju skúsenosť

soldi
4. máj 2022

@hipuska to ale nie je o skusenosti 🙂 ak tomu nerozumies, porad sa so svojim gynekologom.
Obdobie od ovulacie po zaciatok menstruacie je obdobie kedy neotehotnies. Vola sa to lutealna faza, ktora trva zvacsa 12-16 dni.
Plodne dni ma kazda zena vacsinou 3-4 dni v mesiaci. Takze aj keby si mala cyklus 22 dni a vezmeme do uvahy maximalnu dlzku prezitia spermii, co je 7 dni, tak Ti stale ostava 15 neplodnych dni 🙂

hipuska
5. máj 2022

@soldi ja sa s tebou hádať nejdem. Ja viem ako to mám. A jasne, že je to aj o skúsenosti

mauduska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mauduska
5. máj 2022

@hipuska prepáč, ale niektoré veci nie sú o skúsenosti 🤦‍♀️ proste menštruačný cyklus funguje tak, ako píše @soldi , nie kto sa ako zobudí a rozmyslí si. Viem, že žijeme vo svete, ktorý je otvorený názorom, ale je rozdiel medzi názorom a faktom.

alenkatt
5. máj 2022

My sme mali styk v pondelok a v sobotu a ovuláciu som mala na 100% vo štvrtok a som v 18. týždni 🤰😃 trošku v ten mesiac nečakane pre mňa ale o to väčšia radosť keďže bábätko sme chceli.

soldi
5. máj 2022

@hipuska cyklus nie je o skusenosti. V tele to nejako funguje. Je ovulacia. 12-24 hodin po ovulacii vajicko odumiera a az do prichodu menstruacie si neplodna lebo nema co byt oplodnene. To je fakt.
Mozes si tvrdohlavo stat za svojimi skusenostami ale prosim Ta, nezavadzaj s tym ine zeny, kedze tomu ocividne nerozumies 🙂

hipuska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
5. máj 2022

@soldi no, dievčatá. Pekne ste sa do mňa pustili. Ja len píšem svoju niekoľko rocnu skúsenosť. A jasne, že sledovanie plodných a neplodnych dní je aj o skúsenosti. Pretože, stačí raz a je to. Ja mám doma 2 ročného syna po 9 rokoch tejto metódy. Takže 9 rokov bezproblomoveho sledovania sa. Myslím, že svoje telo poznám dosť dobre. Otehotnela som 2 dni pred MS. Čiže ten cyklus som musela mať úplne rozhádaný načo som jednoducho neprišla, pretože podľa hlienu, polohy krčka maternice, teploty, bolesti ovulácia mala dávno prebehnúť. Takže, ak niekto napíše, že pri prerusovanej súloží, z 28dnoveho cyklu môže mať bezpečný sex 20 dní, klame skôr on. Spermie prežijeju 5-7 dní, vajíčko 24. Sú to hraničné časy ale ak niekto chce naozaj neotehnotniet, musí proste rátať s plodnym obdobím min.tych 8 dní, nie 1-2 ako by píšete. Takže, toto je podľa mňa skôr zavádzajúce.

hipuska
5. máj 2022

@mauduska jasne, kľudne. Mne je úplne jedno čo robia iné páry v spálni

kiki68
11. máj 2022

@hipuska z mojich urcite nie ( a to sledovana lekarom skrz ine veci) bolo urcite ano, proste clovek nikdy nevie musi ratat s tym, ze sa pritrafi

kiki68
11. máj 2022

@hipuska stale sa vajicko moze uvolnit o napr 3 dni skor, to ked lekar nevidi na usg v tu hodinu , tak to zena nema ako zistit. Lebo vsetko jej bude v podstate sediet s beznym cyklom do toho pocitajme prezitie spermii uz pred tou posunutou ovu a mame dve ciarky len taky fukot.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre