Koľko trvá od styku, kým sa vajíčko uhniezdi?

6. sep 2021

Caute otázka neviete mi poradiť kolko trvá od styku kým sa vajíčko uhniezďuje? Viem že to je individuálne ale mam take kŕče v podbrušku a neviem či zo je príznak alebo čo. Dr má volno ešte dva týždne takze sa tam nedostanem.
Ďakujem

asia83
6. sep 2021

Google? Inak, ako tak čítam, doktori sú stále na dovolenkách. Mala som študovať medicínu… Uhniezďovanie 5-10 dní od styku. Čiže tých 5-10 dní po styku vaše telo netuší, že ste tehotná. Laicky povedané.

nafka0483
6. sep 2021

Tam nejde len o den styku, ale rozhoduje ovulacia. Spermie mozu v tele zeny prezit a doslova si na vajicko pockat. Napriklad aj take 2 dni. Cize mas styk, ovulacia je za 2 dni a otehotnies az vtedy. A nasledne trva priblizne tyzden kym oplodnene vajicko doputuje do maternicea zacne sa uhnizedovat. Moze to byt 5 dni, moze byt 10. Az po uhniezdeni zacne telo produktovat hcg a mozu zacat postupne nejake priznaky (ak vobec).

Nemusis riesit priznaky vobec, len cakaj ci ti bude meskat menstruacia. Pretoze vsetky skore priznaky s takmer na vlas zhodne ja s PMS. Ani lekar by ti nepomohol, lebo takto skoro tehotenstvo nevie potvrdit ani vylucit.

Pockaj ci bude menstruacia meskat, ak ano, tak si urob test.

autor
6. sep 2021

@nafka0483 ďakujem velmi pekne

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre