Koľko dní po ovulácií môžem otehotnieť?

sasika255
15. nov 2024

Dobrý večer...mám otázku..koľko dní po ovulácií môžem otehotnieť? Je problém dva dni? Snažíme sa s mužom o počatie a nedarí sa nám ale dneska mi prišla ovulácia a muž príde v nedeľu z práce...je šanca?

vanilkovazmrzka
15. nov 2024

Po ovulacii uz nemozes otehotniet.

sasika255
autor
15. nov 2024

@vanilkovazmrzka to je blbosť..máte skúsenosti?

luciador
15. nov 2024

@sasika255 A ako vieš, že presne dnes ti prišla ovulácia? Bolesťami,hlienom alebo testom? Ja nikdy neviem vystihnúť ten moment 🙈🤪

x_mery_x
15. nov 2024

Nemozes. :D

sasika255
autor
15. nov 2024

@luciador hnien a špinenie

zuzanockamt
15. nov 2024

@sasika255 Vajíčko má životnosť 12-24 hod. Takže ak máš dnes potvrdenú ovuláciu - test a pokles BT, prípadne si bola dnes na sone, tak by som v nedeľu večer tomu už šancu nedávala. Ak si len myslíš, že máš ovuláciu - aplikácia, hlien, bolesti, len test bez merania BT, tak to s istotou nevieš, či je dnes alebo príde zajtra, v nedeľu.

vanilkovazmrzka
15. nov 2024

@sasika255 to nie je blbost ale biologia

sasika255
autor
15. nov 2024

@zuzanockamt mám taký trošku vodnatejší hlien aj podla aplikacie ale ta mi ukázala 13 .11ovu...špiním a štichanie v podbrušku

zuzanockamt
15. nov 2024

@sasika255 Málo informácií, najistejšie je merať BT, sledovať hlien a robiť ovulačné testy.

evatko
15. nov 2024

Nemáš šancu zistiť bez merania, testovania obuv testov, či na sone, kedy prebehne ovulácia. Príznaky môžeš mať aj 3 dni.

@luciador ja ho viem vystihnúť roky, presnejšie 12 rokov. Ale to je prax a dlhé roky pozorovania a testovania sa.

evatko
15. nov 2024

@sasika255
A ešte, mne keď niekto napíše slovo appka...to sa vždy uchechtnem. "To je taký zdroj, jak recenzovaná encyklopedia."

sasika255
autor
15. nov 2024

@evatko meria mi presne moje dni

colsami
15. nov 2024

Podla aplikacie je zbytocne sa riadit. Ci podla coho, Ti meria ta appka? Vyhodnocuje a analyzuje zlozenie hlienu a zadavas tam BT? 😁
Ved si nechaj poradit, hovoria Ti tu dobre.

sasika255
autor
15. nov 2024

@colsami veď jasné ja som len rada za rady

alchemilkazltozelena
15. nov 2024

@sasika255 deň po ovu môžeš otehotnieť, 2 dni je už veľa, resp. neskoro

zuzanockamt
15. nov 2024

@sasika255 Ak je to len obyčajná aplikácia na zaznamenávanie cyklu, tak to je o ničom, čo sa týka ovulácie - to je 50 na 50. Ak máš napr. FF, kde si značíš BT, hlien, ovulačné testy, tak to je presnejšie.

any_soj
15. nov 2024

@sasika255 ahoj. Ako píšu, max 24h žije vajíčko po ovulácii. Ešte občas, pomerne zriedkavo, môže dôjsť k druhej ovulácii, do 24h od prvej, vtedy by ešte nedeľa večer bola možnosť

evatko
15. nov 2024

@sasika255 akoze Ti meria dni?
Čo si tam zadávas?
Kedy dostaneš?

sasika255
autor
15. nov 2024

@evatko meria kedy mi prídu dni..dám tam koľko dni mi cca trva cyklus a dľžka

zuzanockamt
15. nov 2024

@sasika255 Tak tam by som sa na tú ovuláciu nespoliehala.

sasika255
autor
15. nov 2024

@zuzanockamt šak ale ja mám taký,,hlienik"

evatko
15. nov 2024

@sasika255 no a presne to je k nicomu. Na to som mala kedysi.ja len papierový kalendár, teraz si už len zapisem na messenger začiatok( nie vždy) . Ale vravím, ja som už proficka (mimo tých 12 rokov som si ešte.pred nimi merala BT) a aj napriek tomu som obozretna, vsimava a vnimava.

Zaznacovanie si krvácania do appky je ...nič.
Príde choroba, stres, ...a ovulácia sa posunie. Ale appka Ti bude ukazovať,.že o 2 (3, 4 )dni dostaneš. A pritom to môže byť o 5, 6,7.
Ja viem presne na deň, kedy dostanem, aj bez appky, lebo viem kedy presne ovulujem a viem akú mám dlhú lutealnu fázu.
Takže ak si chces zistiť, kedy presne ovulujes, potrebuješ si merať BT, sledovať hlien a robiť OT.

nika_val
15. nov 2024

@sasika255 taká aplikácia ako ty píšeš ti to meria iba v teoretickej rovine. To znamená že ak by si mala perfektne pravidelný cyklus a všetko by bolo ideálne (hladina hormónov atď atď) tak by ovulácia prebehla vtedy ako píše aplikácia

Niektoré ženy majú ovuláciu až 18 deň cyklu a aplikácia im ukazuje úplne inak.
Proste ta aplikácia je iba teoreticky
Napr mne ukazuje aplikácia presne taká kde si iba zapisujem dĺžku cyklu a menštruáciu ze som mala mat ovulaciu 7.11. ale bola som u dr a ta mi povedala že ovulácia bude až 9.11.
Áno sú to len 2 dni rozdiel ale práve pri ovulacii sú aj tie 2 dni dôležité
Takže tej aplikácií vôbec ale vôbec never

evatko
15. nov 2024

@nika_val
Presne, ja som roky ovulovala na 23-24 deň. A pomedzi to prichadzali také ceresnickove cykly, že som ovulovala na 32-36 dni.
Appka by sa zbláznila.
Teraz na staré kolená, sa mi po desaťročiach upravili na plus mínus pár dní.

adka3321
15. nov 2024

@sasika255 taky "hlienik" mam ja aj tyzden 😂 takze ako ti tu baby pisu, nemozes sa na to spoliehat. Ziadna aplikacia ti nepovie na zaklade toho, ze tam zadas kedy si dostala menstruaciu kedy mas ovulaciu, lebo aplikacia nepozna tvoje telo. Neviem aku radu tu hladas, lebo na vsetky rady si ides stale len to svoje a nepocuvas co ti tu ostatni hovoria.

nika_val
15. nov 2024

@evatko ja som do tohto cyklu netušila kedy mávam ovulaciu (mam 27r) 😁 nesledovala som si to takže ja ešte len začínam sledovať svoje telo teraz tak uvidím co to povie 🙈😁
Ešte pre @autorka dopíšem že tento mesiac som teda ovulaciu mala toho 9teho ale hlien (výtok) som zaznamenala už 2.11. A práve toho 9.11. som žiaden výtok nemala 🤷‍♀️
Takze ani výtok nie je úplne dobry ukazovateľ

sisa_s
15. nov 2024

Prepac, ale po roku snazenia napisat, ze mas ovulaciu, lebo ti to appka napisala...uz si si mohla davno odsledovat ovulaciu meranim bazalnej teploty a ovulacnymi testami

sasika255
autor
15. nov 2024

Však jasne ..ja len hľadám či sa to nestalo nejakej z vás..viem že každá máme iné telo
Netočím si tu svoje len vravím o tej aplikácií...to je všetko a moc ďakujem za rady

maryetta
15. nov 2024

Tiez sa pridavam ze “apka” nie je prepojena s tebou. Je to furt len apka.
Ja som si sledovala cyklus. Dr mi hovoril ze minimalne 4 cykly po sebe. Kazdu jednu zmenu. Zaznamenat.
Aj stres. Chorobu. Lieky.
Vsetko to moze cyklus ovplyvnit.

Hlien by mal byt tahavy. Priesvitny. Ako vajecny bielok.

nika_val
15. nov 2024

@sasika255 ide o to ze si niekoľko krát po sebe napísala ze ti aplikácia meria plodné dní
Preto sme ti tu reagovali tak ako sme reagovali. Proste aplikácia nebude nikdy na 100% presná pretože ako som písala je to iba teoreticky že kedy asi by mohli byť.

Ja na tvojom mieste by som to určite skúsila, keďže nevieš na 100% kedy bude ta ovulácia tak šanca tam je ze sa ešte trafite správne 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre