Kokosový olej ako lubrikant

9. okt 2021

Ahojte, moze kokosovy olej sposobovat spomalenie spermii?

bajka16
9. okt 2021

Jako? 🤦🏻‍♀️

chelsey987
9. okt 2021

Určite by som ho nepoužívala ako lubrikant. Skôr ako spomalenie spermií by si si uhnala nejakú infekciu.

stanulienkat
9. okt 2021

Hej, ked si ho namazes na hlavu.

caroline_
9. okt 2021

@chelsey987 cisty 100 percenty kokosovy olej je praveze dobry na mykozy,palenie,svrbenie a aj ako lubrikant

sona96
9. okt 2021

@chelsey987 prečo by mal spôsobiť infekciu?

chelsey987
9. okt 2021

To že ho ženy používajú na ,, liečbu,, mykózy ešte neznamená, že aj pomôže. Pri kokosovom oleji, vazelíne a pod. hrozí riziko bakteriálnej vaginózy. Ak je suchosť pošvy a snažíte sa o dieťa sú aj lubrikanty na princípe vody a sú na to určené.

nerya
9. okt 2021

To neviem, ale nám sa podarilo aj s olejom 🤷

autor
10. okt 2021

Precitajte si nieco o tom najskor a potom sudte. Pouzivam to uz roky a nikdy mi nic nebolo, naopak…. 🙂

autor
10. okt 2021

@stanulienkat trapne 🙂

h2
10. okt 2021

Hm, tak keď si taká odborníčka, máš o ňom načítané a používaš ho už roky, prečo sa pýtaš na koníku? Čakáš tu viac informácií, než v odbornej literatúre? Či myslíš, že tu zhodou okolností nájdeš vedkyňu, ktorá sa zaoberá vplyvom kokosového oleja na rýchlosť spermií?

autor
10. okt 2021

@h2 preboha ake milé ženy na tomto fóre 😂😂😂

levandulienka
28. okt 2021

Kokosový olej je zdravotne nezávadný pre použitie ako lubrikant, pokial sú samozrejme dodržané zásady hygieny, aby sme ho nekontaminovali baktériami. Je to individuálne, niekomu môže robiť problémy, niekomu nie. Mne napríklad syntetické lubrikanty vadili dosť, na niektoré som mala aj alergické reakcie. Ale pozor, keď chcete otehotnieť, radšej by som sa kokosovému oleju vyhla. Keďže je to olej, jeho konzistencia nie je vhodná pre pohyb spermií. Samozrejme, že nie je uplne vylúčené, že by sa žiadne spermie cezeň nedostali, ale celkovo by som počas snahy o počatie nepoužívala žiadne lubrikanty. Počas plodných dní má žena fyziologicky hlien, ktorý je konzistenciou najvhodnejší pre pohyb spermií, tak načo to narušovať lubrikantami 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre