ahojte, viete mi niektora poradit ako zistim kedy cca mam plodne dni ak este nemam menzes, som 9 mesiacov po porode a dcerku este kojim. dakujem
neviem či je to tak ale ja som počula, že žena môže mat ovulku aj ked kojí....nie jedna žena otehotnela aj v šestonedelí.... vraj ovulka vrcholí, ked máš na spodnom prádle veľa hlienu ako keby si sa popiškala, vtedy sa tak ten hlien nalepí na papier a je taký tahavý, vtedy je najvyššie riziko oplodnenia vajíčka... a trvá aj niekoľko dní..no to by sa trebalo opýtat nejakého odborníka
Tazlo odhadnut lebo nemad menstruaciu a pred menstruaciou byva najprv ovulacia. Tak aki baby pisu da sa orientovat len podla bazalnej teploty, pripadne hlienu alebo ak si budes robit ovulacne testy. Ked zistis ovulku tak by ti do syrnastich dni mala dostat MS. A moze da stat ze prvu ovulku a tym pafom aj prvy menzes dostanes az ked ptestanes kojit. Vsetko zavisi od jednotlivych hormonov koljo ich mas. Ja som dostala prvu menzes po 3 mesiacoch a to som malu kojila uplne a velmi casto. Niekto koji a dostane hned po sestonedeli a druhi az po 2 rokoch takze kludne mozes otehotniet aj ked si nemala rste menzes akurat to zistis trosku nedkorsir nevolnostami alebo rastucim bruskom 🙂
Veľmi ťažko... Kamarátka u nás v paneláku by Ti vedela porozprávať - otehotnela cez kojenie, menštruáciu nemala až po pôrode... 😉 /šestonedelie/ Zistila že je tehotná až v 4mes... lebo sa jej to nezdalo, nevedeli jej ani presne určiť dátum pôrodu, len tak približne...
Ale existuje aj antika ktorá sa môže užívať popri kojení, prípadne iný spôsob ochrany ako kondom a tak...
Ovulácia môže nastať hocikedy, tak ako píšu baby hore,obyčajne nastáva ak sa zníži interval v kojení. Ak už dávaš príkrmy a znižuješ dávku mlieka, môže ms prísť.
ja som bola na tom podobne, preto som sa snazila presne ako tinki pise oddialit dojcenia a mat medzi aspon jednym 6 hodin co sa mi v januari celkom darilo a sup ms prisla po 24 mesiacoch
ja som mala ten isty problem.maleho som kojila 17 mesiacov a mrchu som nedostala este ani dva mesiace po odstaveni, tak dr mi dal vyvolavacku a prisla, tak teraz chodim na folikulometriu a dr mi sleduje vajecniky, ci ovulujem, lebo sa snazime o babo.
mon77
ahoj. Pisem ti lebo niekde na internete som citala,ze plodne dni su ked mas vytok ako bielko z vajca 🙂 ja som to uz na sebe spozorovala. Planujes babenko 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
pravdepoodbne este nedochadza k ovulacii, kedze nemas menzes, prva ovulacia sice zvykne menzes predchadzat, ale kedze nevies kedy menzes pride, tak je tazke ju odhadnut, mozes si vsak merat bazalnu teplotu a tak sa orientovat. Ja som prvy menzes dostala asi 8 mesiacov po porode, prichadza zvacsa vtedy, ked sa trochu zredukuje dojcenie. Teda ak uz nedojcis tak casto ako zo zaciatku a malinka papa aj prikrmy, je velka sanca, ze menzes a s nim aj ovulacia onedlho pridu. Ale kludne ho/ju nemusis mat este aj rok.