Caute holky, mozem sa vas spytat, kedy je vhodne zacat snazilkovat ked douzivate atb???lebo mne moje snazilkovanie pokazila choroba, co ma velmi mrzi a som z toho smutna a teraz ked beriem este atb chcela by som vediet, kedy sa mozeme opat zacat snazit...ci po douzivani je este nejaky cas kedy tie lieky este posobia...dakujem,....
jeeej ahoj, dakujem za odpoved, lebo som tu nova, tak sa chcem trosku zapajat do debat, no vies ja som zasa citala, ze neni dobre ked by som mala byt tehotna a zaroven brat este atb...preto som neista, lebo aj moja doktorka vie ze chceme babo a prve co sa ma pytala pri navsteve ze ci som tehotna, aby mi nepredpisala atb, takze neviem co si mam o tom mysliet....ach
no tak neviem, a ona ti nepovedala, ake by to malo nasledky pre pripadne tehu?
nepovedala, no na nete som nasla, ze sa moze stat aj to, ze by prislo k poruseniu plodu, najma v prvych dnoch tehotenstva, niektore baby pisu, ze sa tiez bali a mali zdrave dieta, druhe ze je to riziko....som netrpezliva, ale asi sa budem musiet s tym zmierit, ze este mesiac pockame...
no tak to som zvedava ako ja dopadnem, ale ja som mala ovu asi az tyzden po dobrati ATB, takze tam uz po nich nebolo ani stopy
a dlho sa uz snazis?
neboj nebudes mat podla mna problemy, ked si mala ovu az po dobrati atb, my sa snazime od novembra, teraz som zacala brat aj femibion, dufam, ze bude mat pozitivny ucinok, neviem, ved je to len vitamin.....clovek si myslel ze sa podari na prvy raz a ostali sme sklamani....ale nadej umiera posledna...mal to byt vianocny darcek, no dufam ze k tohtorocnym vianociam uz budeme doma traja🙂
no tak to ozaj len kratucko sa snazite ... my sme bez HAK od augusta 2008 a oficialne sa snazime asi od maja 2009, ale predtym sme tomu davali viac - menej volny priebeh a zatial nic ... ale tento mesiac dufam, ze to uz vyslo
tak drzim palce, totiz ja som HAK nebrala nikdy, preto som vravela, ze clovek myslel ze sa to podari hned....ale nevadi, je to len chvilka, co sme zacali, len ma mrzi teraz to moje nachladnutie, .....ale som rada ze si mi napisala, ze atb sa vyplavia do 48 hodin....aspon ze to🙂ok dakujem zatial pekne, idem pisat diplomovku, lebo ma aj tak neminie....este raz thank you a dufam ze sa tu na fore este niekedy uvidime....a drzim palceky, a prajem veeeela stastia a zdravia v tomto novom roku...papa
aj počas užívabnia ATB práveže ked papáš´ATb tak možeš ešte najskor otehotnieť lebo pri ospabenom organizme sa to može najskor podariť tak mi to bolo vysvetlené a aj ja som toho príkladom vlani celý január ATB anigína a už mi aj operácia krčných mandlí horzila a sa práve v tom čase podarila malá a to spo predtým nevedwla 4roky otehotnieť a ked som otehotnela tak aj bol missed v septembri a toto bolo hned po pauze a cez užívanie antibiotík a navyše som vtedy aj ja aj muž blbo sa mi na to spomína ale ja som od dlhého užívania ATB dostala kvasinky zo spodu a sme hádam 2-3x snažili a nevenovali tomu pozornosť kedže ma súkromník krčiar chcel silou mocou operovať na mandle chcel ich dať von a som chcela počuť ajnázor iného krčiara tak sme vybavovali dalšieho nech sa mi na to pozrie a nakoniec to bol od súkromníka tah chcel zarobiť lebo zo dna na deň som mala zázračne vyliečenú mandlu jeden deň bola u neho naprd a na druhý deň u iného Dr boli vporiadku a odomnaaj muž chytil kvasinky a na konci mesiaca som našla // aj tak a malá je zdravá aj sa zdravá narodila
kočky k ATB len tolko .. ja som mala nasadene ATB aj v čase OPU koli prípadnej infekcii a dobrala som ich po ET a viedla som dlhe rozhovory na tuto temu z lekárom v centre, z mojou gyn a priatelkou detskou neurologičkou- a zhodli sa v tom že v čase do zistenie tehotenstva od OVU ... antibiotiká babatku neuškodia lebo telo je od prírody chránene už len neskor ako sa zahniezdi a začne sa tvorba orgánov babatka od 22 dna po počatí do konca 3 mes. tehu je treba obzvlášt davat pozor vtedy je plod citlivý .. a vtedy sa už nesmu brat lieky ..
ahooj,
aj ja momentalne uzivam ATB a tiez to nejako neriesime. mna sa tiez dr. hned pytal ci nie som tehotna a ked som to nevedela naisto povedat tak mi dal take co neublizia pripadnemu plodu 😉
Ahojte kocky,
mate skusenosti s kortokosteroidnou mastickou triamcinolon?
Ako dlho pred otehotnenim by som ju nemala pouzivat?
Mam na rukach ekzem, po dalsej menstruacii, to bude koncom aprila sa chceme zacat pokusat.Ked si ju dnesnym dnom prestanem davat, bude to ok?Prosim poradte.
... ja som brala ATB v decembri 2009 a v ten isty mesiac sa nam po 17 mesiacoch zadarilo a v septembri budeme rodicia ... netreba to az tak sledovat podla mna 😉
Ahojte.. tak ja som tu dnes prvykrat.. citam, hladam, pozeram a som v uzase.. uz treti den totiz mam problem s mocovymi cestami, resp. je to ocividne zapal mocovych ciest. Mam ich za sebou dost, takze som to hned vedela identifikovat. A uz dlho dlho (viac ako rok) "sa snazime". Teraz (mozno nejaky pol rok) ale musim povedat, ze je to o cosi intenzivnejsie. Takze ma trapi ten zapal a moja doktorka mi odporucila ATB a ja teraz neviem. Ci sa dalej liecit cajom a urinalom akut alebo zacat brat tie ATB. Ked ste dievcata napisali, ze prave v tom case Ste otehotneli, riadne Ste mi pozdvihli naladu. Ale predsa len aj tak mam strach. ATB a potencialne mamicky to moc nejde dokopy. Teda idealny stav je, ked lieky nie su ziadne.
Tak mi este prosim skuste poradit, resp. ma ubezpecit, ze to bude vpohode. 😝
Vopred Vam dakujem a musim poznamenat, ze som rada, ze som "narazila" na tuto web stranku. Tak mi to nejak pozdvihlo naladu. 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ATB sa vyplavia urcite za 48 hodin, mozno aj skor z tela ... ja som tento cyklus uzivala prvych 7 dni ATB a snazili sme sa normalne ... ja to nejako neberiem do uvahy