Kedy začať snažilkovať po dobratí clostilbegytu?

zusanna
25. jan 2012

Mne bolo predpísané brať clostil v 5 deň cyklu-ak má niekto skúsenosti, prosím o radu kedy je ten deň D-kedy treba začať so stykom? Hneď po dobratí lieku?viem že u každého je to iné, ale ak má niektorá z vás skúsenosť, tak napíšte...12deň cyklu ma čaká ultrazvuk u lekára...vopred ďakujem 😉

milia12
25. jan 2012

@zusanna clostil sa berie 5 dni, od 2 DC alebo od 3DC. Kolko tabliet denne urci dr. Na cca 12 DC sa ide na folikulometriu, aby si zistila ako nan reagujes, a dr. Ti bude vediet priblizne povedat, kolko mas folikov, akej su velkosti a podla toho kedy asi prasknu. Mozno Ti este pichne pregnyl, pomocou ktoreho vie priblizne povedat, kedy foliky prasknu a vtedy je aj najlepsie mat sex. 🙂

janusa_
25. jan 2012

@zusanna ahoj, nemam vela skusenosti vo februari ma caka 1.cyklus s clostilom, len ja mam este ten problem ze mam "slabu" ovulaciu. Cize clostil mam brat od 3DC, a niekedy 11/12DC mam ist na folikulometriu, a ked dr. zisti dostatocne zrele folikuly tak dostanem injekciu aby vyvolala Ovu.
Čizepodla mna sa treba snažit vtedy kedy je ovu. Aspon tak tomu chapem ja😅

zusanna
autor
25. jan 2012

@milia12 veeeeeľmi pekne ti ďakujem, určite si nepomohla len mne ale aj ostatným 😉

milia12
25. jan 2012

@zusanna brala som ho 6 cyklov a reagovala som velmi dobre, niekedy az 5 az 6 folikov, ale aj tak sa nezdarilo. Problem je to, ze folikov moze byt aj viac, ale dr. nevidi, ci su prazdne alebo maju vajicka. ☹

milia12
25. jan 2012

@janusa_ mas slabu znamena ze ju mas, alebo nie? Ina moznost nieje. 😉 Rozdiel je len v tom, zi mas 1 folik, co je prirodzene, alebo viac. Alebo mas anovulacne cykly a clostil je dobry na prebudenie vajecnikov, aby zacali produkovat viac vajicok. 🙂

janusa_
25. jan 2012

@milia12 ja mam praveze vela folikulov a ani jeden poriadny, a k tomu anovulacne cykly. Viem o tom len par dni takze nemam o tom este tolko informacii aby som mala presne vyjadrovanie..

milia12
25. jan 2012

@janusa_ ved jasne 🙂 len ja som Ti to naapisala v dobrom, pretoze bohuzial ja uz mam toho za sebou az hruza povedat. To znamena, ze mas vela a ani jeden dominantny, ktory je pre ovulaciu podstatny. Drzim palce

zusanna
autor
25. jan 2012

@janusa_ mne môj lekár povedal že u mňa k ovulácii nedochádza, najprv som brala duphaston a teraz beriem clostil, v 12 deň idem na ultrazvuk a tak uvidíme čo bude ďalej

zusanna
autor
25. jan 2012

@milia12 strašne ti držím palčeky aby vám to vyšlo 😉 ja to beriem teraz 2x, no som z toho vedľa, návaly tepla,zmena nálad, podráždenosť, bolesti brucha a hlavy a k tomu strašna depka-ale čo všetko človek neurobí pre malý zázrak,že???

zusanna
autor
25. jan 2012

ak je niekto kto si týmto prešiel tak píšte, aj keď to u vás dopadlo akokoľvek-každá rada či skúsenosť pomáha nám posúvať sa o krôčik vopred a možno sa tu nájde niekto kto pomôže radou či skúsenosťou aj vám 😉

janusa_
25. jan 2012

@milia12 nebrala som to v zlom 🙂 a dakujem🙂

janusa_
25. jan 2012

@zusanna tak to mame potom asi podobne, ked mas brat clostil tak chce lekar aby ti dorastli folikuly a potom ti vyvola ovulaciu, ak na ten 12den uvidi ze su folikuly dost zrele na to aby ovulacia prebehla.. aspon takto nejako to chapem podla seba🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre