Dievcata poradte. Idem prvy krat skusit ovulacne testy. Kedy mam s nimi zacat? Kolko dni po MS? DAKUJEM.
@zojanka niekedy dostanem na 35 den niekedy na 40 den MS.
Ja som začala hneď po skončení ms, pre istotu, stačilo testovať jeden mesiac, další už ms neprišla 😃 keď začnete inokedy sa Vám môže stať, že ovulaciu prešvihnutie. 🤷♀️
Ked zacinas urcite by som jeden cely cyklus testovala. Ja testujem dlhsie a moja ovu je niekedy 13dc, 15dc, alebo 18dc..podla toho aj dlzka cyklu. Lutealku mam rovnaku 14 dni.
Ahoj. Ovulačný test sa robí, len raz za deň, na rozdiel od tehotenského by sa nemal robiť z ranného moču ale merať v priebehu dňa. Ideálne vraj od 16.00 - 18.00 hod. Do tých 48 hodín je optimálny čas na plodenie. Nepiť predtým dve hodiny. Ak máš krátky napríklad 25 dňový, tak sa začína testovať od 9. dňa. Ak máš dlhý 35 dňový, tak cca od 15. dňa. Skúš si ešte sledovať hlien keď sa objavuje už pár dni pred ovuláciou, tak vtedy môžeš začať. Merala som aj bazálnu teplotu, to treba merať ráno, každý deň v rovnaký čas pred tým, než výjdeš z postele. Ja som merala v pošve, môže sa merať aj v ústach, ale tam je teplota nižsia. Ja som si ju značila pomocou tejto stránky http://www.fertilityfriend.com/, kde ti vyznačí aj ovuláciu. Skús si ešte k tomu prečítať tento článok -https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/ovulacia-a-ovulacne-testy-nkevxs/ .
Tých tém je tu veľmi veľa, skús pozrieť v časti " Ovulačné testy ". Ja mám 28 dňový cyklus a začala som od 11 DC.
@mmbudiakova dakujem 🙂 a ked mi napr vyjde slaba ciarka ze mi zacina ovulacia a pojdeme v ten den tak o kolko dni mame zopakovat?
Slabú čiarku tam môžeš mať aj celý cyklus ja to tak mám teda ,keď bude silnieť tak je dobré robiť test 2 krát denne o 11 tej a 19 tej napríklad 🙂a snažiť sa treba keď je chuť a hovorí sa že každý druhý deň ,ale keď je chuť každý deň tak aj stále 🙂nemaj to hlavne v hlave ,že musíme ......a keď už bude test pozitívny to znamená rovnako tmavé čiarky az silnejšia ta druha tak odvtedy bude ovulácia do 48 hodín 🙂🙂
@janka_266 ako casto ste isli ked tu vysiel pozit. ovulacny test?
@reasonka dakujem 🙂
Raz 🤣🙈
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Zaleží aký dlhý cyklus máš a či je pravidelný. Približne dákych 18dní pred očakávanou ms by som začala. Ovulácia by mala byť tak 16-11 dní pred očakávanou ms.