ahojte, prišli sme o dieťatko v 24.tt pred troma mesiacmi. Kedy ste sa v takejto situacii začali znovu snažiť?
nam povedal jeden lekar ze počkat 3 mesiace ale moja gynekologička vravela že aspon pol roka mam počkať tiež su to teraz skoro 3 mesiace ale počkam až do začiatku júla aspoň. Povedali ži čo bola pričína?
Ja som prisla o babatko v 17tt ;((( a doktor mi odporucil 2 mesiace cakat, presli 3 tyzdne a neviem sa dockat kedy budeme tehu znova, asi potrebujem vyplnit tu prazdnotu ;(((
@bublinka1s ja sa tiež neviem dočkať kedy budem znova tehotna ale na druhej strane sa toho bojim aby to znova nedopadlo tak ako to dopadlo. ja som prišla o babo v 22.tyždni
Tri mesiace určite treba počkať. Za ten čas je vhodne absolvovať potrebné vyšetrenia na doporučene gynekológa a riešiť príčinu potratu, keď je známa (čo asi málokedy). A potom sa pozitívne naladiť a snažiť sa 🙂
@pupavkaa no príčina bola zápal..ono ja som mala od začiatku občasne jemne špinenie...doktor mi len nechal duphaston a bolo...neustale som ho upozornovala že mam pocit že mi nejako inak zapacha moč...nepociťovala som ani palenie ani bolesť...on mi potom spravil iba taky ten pasikovy test v ordinacii kde zistil pritomnosť bielkovin, čiže tam bol nejaky zapal...od brucha mi fukol širokospektralne antibiotika bez toho aby poslal moč na rozbor citlivosti na antibiotika...tie som využivala a prišla na poradnu...tam som sa ho spytala či to nechce nejako vyšetriť či je zapal preč a on povedal že to sa bude zisťovať až v 38 tyždni aby baby nedostalo nejaky zapal pôrodnymi cestami...lenže ten zapal tam evidentne stale prebiehal..raz sa mi spustilo velke krvacanie ako pri mzs...bola som na pohotovosti..tam si ma nechali a zastavili krvacanie..no jeden večer mi odtiekla voda a už bolo zle...malička stale žila lenže nič sa nedalo robiť lebo ako sa voda tvorila stale odtekala cez tu prasklinku...doktori vraveli že to dopadne asi zle ale že nemôžu absolutne nič robiť kym žije...tak v takejto situacii som bola cely mesiac..stale som chodila na sona aby sa zistila srdeč. aktivita...až som dostala kontrakcie...tri noci po sebe bez vyvolavačky lebo ta sa vraj v takom tyždni nedava...no a rano som porodila..citila som pri pôrode ako sa malinka hybe a že nedokaže prežiť...zobrali mi ju a do karty šupli MA... ☹ príšerný zážitok - ide mi srdce zlomiť ked na to pomyslim..a hlavne ma štve že s inym pristupom lekara sa to vôbec nemuselo stať...teraz som si kupila take pasiky na test moču v lekarni a davam si pozor aby tam nič nebolo...ak vam môžem poradiť baby pri akomkolvek podozreni na zapal utekajte k doktorovi a žiadajte riadne prešetrenie moču aj sterov...môže vam to zachraniť babo...
@pupavkaa hlavne sa nevzdavaj...možno by bolo lepšie na to nemyslieť a pride to samo...vraj velmi pomaha alchemilka dať všetko doporiadku...aj pravidelnosť , krče, bolseť aj plodnoť...ja ju pijem každy den a ten prvy menzes ani nebolel ani nebol taky silny...ale na druhej strane ten druhy nie a nie prisť tak neviem..každopadne piť ju budem ďalej..skušala si si merať bazalnu teplotu na určenie plodnych dni? alebo niekto hovori aj o tych plodnych dni podla doktora Jonaša...vraj sa za to plati a on ti ich vypočita...videla som tu komunikaciu kde vraveli že zbytočne vyhodili peniaze pretože presne to im vyhodila aj tato stranka http://www.leichte.info/fuer_Frauen/kosmobiolog...
@bublinka1s ja ťa chapem že chceš čo najskôr zasa otehotnieť...ale na druhej strane neviem či su dva mesiace dosť...za dva mesiace som akurat ukončila prvy mnz a to podla mna potrebuje ta sliznica viac čakať kym sa zotavi a dorastie do takej formy ako bola predtym...ja som pisala na viac stranok kde radia gynekologovia a každy vravel aspon 2 poriadne cykly počkať...
@erka2014 Ahoj, ja som tiez o synceka prisla koli infekcii ;((( tiez ma ide roztrhnut od jedu lebo jeden ster alebo jedno pozretie mocu a babo mohlo zit, chodila som 2tyzdne po doktoroch s vytokom smiesany s krvou a nikto ani prstom nepohol, vraj dokym nekrvacam ako pri menstruacii ani nemam chodit, nedoverujem lekarom a uz nikdy sa neneham len takto odbit. Stale sa z toho spamatavam a potrat nesiem velmi zle ;(
@andrea679 Hej , ja sa tiez strasne bojim, chcem ist najskor na vsetky mozne testy a ked mi doktorka potvrdi, ze je vsetko v pohode nechame tomu s manzelom volny priebeh, kupila som si alchemilku, dufam, ze pomoze. Ako vravi manzel : Nebudeme zit zivot v strachu.
@bublinka1s neviem či je na tom naše zdravotnictvo tak zle aby ti spravili poriadne vyšetrenia alebo je to len ignor našich doktorov ale zahravaju sa zo životmi...ja som zmenila gynekologa..mam na neho ťažke srdce...teraz ťa už budu brať ako rizikovu a vyšetrenia budeš mať aj častejšie a podla mna tomu budu klasť aj väčši dôraz ale to ti už dieťatko nevrati...bola som prekvapena že niektore vyšetrenia (napr to na vyšetrenie či nemohol potrat vyvolať nejaky bacil čo sa prenaša od zvieraťa) ti robia až ked je zle a nie na začiatku tehotenstva ako prevencia...
keby som predtym vedela že sa daju take pasiky na domace vyšetrenie moču kupiť v lekarni tak to mohlo dopadnuť inak...bielkovina v moči sa ti tvori pri akomkolvek prebiehajucom zapale v tele...hned by som to vedela a riešila to aj u urologa...inak su aj take probioticke čipky na navratenie spravneho prostredia v pošve...možno by to nebolo zle ani pre teba...je to čisto prirodny produkt s laktobacilmi...
@erka2014 Hej ja som tiez zmenila mojho doktora, nemozem sa nanho uz ani pozriet, ale ako si povedala babatka nam uz nic nevrati ;(( mozem sa spytat kolko si krvacala po porode, a museli ta docistovat, a kedy si dostala prvu menstruaciu? U mna ten zapal uz bol tak rozsiahli , ze v den ked mi praskla voda som zacala horuckovat nad 39C , hned som letela k doktorovi a spytala som sa ho ci to moze mat nieco spolocne s tym mojim spinenim ktore v ten den zosilnelo a on mi povedal , ze urcite nie, bastard a vecer uz som bola na tom tak zle ze sme koli tej infekcii skoro zomreli obaja ;((((
@bublinka1s ja som krvacala tak intenzivne možno tyžden a potom sa to tak postupne vytracalo asi ešte dva tyždne...vytlačila som sama placentu takže sa nemuselo čistiť...potom po 6 tyždnov od potratu klasicky menzes s takym silnejšim prvym dnom kedy zo mna vyšiel aj taky zhluk tkaniva..teda asi sliznice..vraj to tak malo byť...po dvoch tyždnoch od 1mzs take akesi tyždnove špinenie a na druhy čakam už 5 dni meška...jasne že to malo suvis so špinenim...to vždy niečo znači...niekto ho ma a nakoniec v pohode až do konca tehu a niekto skonči tak ako my...ved ja som mojemu tiež sama vravela že sa mi to špinenie nezda že či to nemôže byť od zápalu a on až na môj podnet teda urobil vyšetrenie...ster-prítomný zápal prenesený z tých moč. ciest...tak mi dal ATB aj do pošvy...fakt ma štve že si musiš všetko preštudovať sama na nete aby si vôbec čosi vedela a potom prisť k doktorovi poprosiť ho či by nebol taky laskavy a nespravil ti vyšetrenie na to a to lebo on sam od seba ti to nespravi...to si mala šťastie že sa nestalo čosi aj tebe...bože...neboj dame si telo a dušu do poriadku a babatka sa môžu zasa vratiť k nam 🙂
Ja som tiez nakoniec vytlacila vsetko akurat ,ze sa malinky potom aj s placentou zasekol v posve a odtial museli vytahovat kliestami ale kyretaz chvalabohu nerobili. Najhorsie chvile, ake moze zena zazit ☹ Ja som potom este lezala 5 dni v nemocnici na infuzkach a roznych druhoch antibiotik , doma som potom dobrala este krabicku tak uvidime aky to bude mat vplyv, zacinam teraz s alchemilkou a 29/4 mam termin s novou lekarkou tak ju chcem poziadat o vsetky mozne testy, mala by to byt odbornicka na problemove tehotenstva, tak dufam, ze uz sa taketo nieco nikdy nebude opakovat. Ja tehotenstvo nechcem silit, pokym si nebudem ista , ze je vsetko ok, nechcem si prejst dalsou stratou. Este jedna otazka co sa tyka sexu, nieze by som sa ponahlala ale myslis ze tak po 5 tyzdnoch by sme aj mohli ako ste to riesili vy, urcite s ochranou aby sa zas nezaniesla nejaka infekcia. A tie probioticke cipky sa ako volaju, urcite ich skusim.
no my sme myslim okol 5 tyždnov po začali so sexom ale iba raz pred 1. mnz...samozrejme s ochranou...a potom po 1. mnz tak pozvolna...zo začiatku som sa ani necitila velmi pohodln..mne bolo po každom sexe nanič hlavne psychicky..snažila som sa to nedať najavo ale stale som myslela na to ako to všetko strašne dopadlo..nedalo sa mi uvolniť...už je to o niečo lepšie...tie probio čipky sa volaju "vaginalne čipky" od firmy Gyntima, obsahuju aj šalviu...preventivne sa uživaju 2 do tyždna a je ich tu 10 ks...stali okolo 6 eur....
@erka2014 ahoj my sme prišli o malinkú v 18 týždni, tiež som ju musela porodiť prirodzene, no a potom ma ešte museli dočisťovať. snažiť sme sa začali po pol roku, tak nám povedali, že máme čakať, ale ani potom sa nám dlhšie nedarilo (pritom prvý krát to bolo na prvý šup), keby som to bola vedela, začala by som hneď po druhom menzese, pila som alchemilku aby sa maternica a cyklus dali čím skôr do poriadku a ešte pred začatím snaženia som začala brať femibion. držím veľmi palce, aby sa čo najskôr zadarilo
@maryennn1 a tiez si o malinku prisla koli infekcii?? A tgratulujem ku krasnemu chlapcekovi, moj sa tiez mal volat Adamko ☹ nikdy nanho nezabudnem ☹
@bublinka1s ja vlastne ani neviem čo sa nám stalo a prečo sme o malinkú prišli, nič mi nikto nepovedal, dokonca môj dr. povedal, že to už aj tak nie je dôležité keď je po všetkom ☹ ☹ ☹ bola som natoľko hotová, z celej tej situácie, že som nebola schopná ísť za tým, ale dnes by som mu zato vyťala jednu za ucho a zisťovala by som a dobiedzala, až dokým by mi niekto nepovedal čo sa vlastne stalo 😠
Veru to prázdne miesto v srdci už nikdy nič nezaplní, bude patriť len naším drobčekom, nikdy nezabudneme. Kiež by sa takéto veci nestávali nikomu ☹
A za Adamka ďakujem.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ja som prisla v 22tt a brala som 10mesiacov antiku a po vynechani som hned o mesiac zostala tehotna a mala ma uz 7 mesiacov