Ahojte keby ste sa začali cítiť pripravené na prvé bábätko? A kedy reálne prišlo?
..mam 28 cítim tlaky od okolia a na jednu stranu si vravím ze áno bábätko chcem, na druhú stranu neviem si prestaviť 100% času ešte obetovať malému stvoreniu
Asi nikdy sa na to nedá pripraviť na 100%. V niektorých prípadoch aj keď bola žena pripravená, prídu s tehotenstvom pochybnosti ,či to bolo správne rozhodnutie a či to zvládne. Jedno je ale isté, nikdy by to nemalo byť kvôli okoliu,lebo to už požaduje.
To presne zažívam aj ja a to mám už po tridsiatke… a tiež neviem čo mám robiť, keďže som zvyknutá na pohodlie a kľud
Fú, dám Ti vedieť 😀 (mám tri deti, nejako som to vopred neriešila, či som pripravená, proste som to brala ako logicku postupnosť, detičky boli plánované/chcene, ale či som sa cítila "pripravená"? Hm, vždy by mohlo byť niečo lepšie, no nechceli sme vyčkávať na "dokonale podmienky", aby sme to "nepresvihli". Na druhej strane vďaka deťom som dosť dozrela, bola to pre mňa väčšia škola ako VŠ)
ja aj 20rocna :DDD podarila sa az v 28
Ako 20 ročná,keď už so vedela naisto,že idem dobrým smerom.Nikdy som to neolutovala
Ja veeeeelmi skoro, v 19tke ,zatial co moje rovesnicky sa zabavali ruka hore , tak ja som chcela uz dieta a byt usadena ( teda ale musim povedat ze vzdy som ho chcela skoro) . Mala som dlhorocneho partnera, postavil dom, spolu sme ho zariadovali a robili na nom takze zazemie sme mali . A aj od 16tich som s nim cestovala fakt dost takze som si aj uzila
Myslela som si, že vždy, však deti som chcela. Otehotnela som viac ako rok po svadbe (po roku snaženia), aj keď plánovane, bol to šok a vtedy som si uvedomila, že vlastne ešte nie som asi pripravená, aj som si poplakala. Ale tešila som sa a pomaly som si tú realitu začala uvedomovať. Malá sa narodila 3 dni pred mojimi 29. narodeninami a od prvého dňa som vedela, že je to ok, že to zvládneme a je ten správny čas. ❤️ Druhá prišla na svet presne o 2 roky neskôr. 😉
Cca rok po svadbe sme si povedali ze ideme do toho, nedarilo sa asi 2 roky a mala sa narodila keď som mala 29. Keď som si urobila test tak som plakala ze co s tým malým chúďatkom budem robiť a to bolo naozaj vytúžené očakávané bábätko 😀 druhý krát som si to povedala keď sme ju doniesli z pôrodnice ze tu bude už teda asi stále 😀
Ja som chcela dieťa veľmi skoro. Už v 15 som vravela ze túžim po dieťati. Strašne som sa na to tešila, ale samozrejme som vedela, že mať dieťa je jedna vec, ale treba mať financie, bývanie, stabilný vzťah, byt psychicky ok..
Porodila som, keď som mala 22. Neľutujem, užila som si od 16 rokov až až. Práveže som hrdá, že môžem povedať co vsskto som vo svojich 22 rokoch dokázala 🤗
Je to individuálne ja som chcela čo najskôr po svadbe a do roka a do 2 dni sa podarilo mala som 19 a pól roka keď prišiel prvý syn
Takto nejak som to mala aj ja tlaky okolia, ale reálne som si to nevedela predstaviť..po svadbe som cca rok pockala a potom to náhle prišlo…som rada že som nepodľahla tlaku a teraz si to ozaj užívam..daj na svoj pocit a nie rady okolia
Mám 34, stale niesom prípravená, som v 19 tt.. raz mi povedala psychologička že je to aj “rozhodnutie” mať dieťa, nie len obrovská túžba a pocit, že si pripravená …
Keď mi predlžili v práci na ďalší rok na dobu určitú 🤣🤣🤣 do mesiaca som otehotnela ❤️❤️❤️
Ja az v cca 37 rokoch, kedze sme sa s muzom dlho hladali. Deti som mala vzdy rada, len u mna nejako take realne chcenie neprislo, kym som nemala vhodneho partnera. Mala som aj pred muzom dlhodobejsi vztah, mali sme sa aj radi, ale tam sa ten pocit, ze si ho chcem realne vziat a mat s nim deti, nikdy nedostavil.
Chcela som v 27, ale okolnosti nepriali (stahovanie do ineho mesta, zmena prace mna aj partnera, svadba) a prve prislo tesne po 30.
Mam po 30.a veru necítim sa pripravená. Ja si neviem predstaviť byt tehotná. A čo si myslí okolie neriesim, moja vec predsa
Deti som vždy mala rada, ale pocit, že chcem aj svoje prišiel po zmene partnera v 27 r, pokým sa podarilo, tak som mala 30
Nikdy som sa na dieťa necítila byť pripravená, keď som mala 24 otehotnela som.V šoku som bola, ale ani ma nikdy nenapadlo nenechať si ho, bolo pre mňa prirodzené že si dieťa nechám
Podľa mňa sa pripraviť nedá. Nejaká tá predstava to áno, každé bábätko je však iné a nikdy to asi nebude vyslovene také ako tá predstava. Spánok, povaha, prípadne ťažkosti bábätka či matky... tam je toho veľmi veľa a dopredu nevedno čo čakať či ide o prvé alebo piate dieťa 😃 vždy to dokáže prekvapiť
Ja som dieťa vždy chcela ale vnímala som tam istú zodpovednosť, záväzok a aj formu neistoty čo aké to bude... A práve to bolo také veľké "ALE" až zrazu v 27-čke tá túžba po dieťati tak narástla a to "ale" sa zmenšilo.. nezmizlo len zmenšilo a ja som mala pocit, že si na to trúfam
Nepripravovala som sa na to ani zďaleka. Mala som tesne pred 20tkou keď som otehotnela, bol to veľký šok keď som mala za sebou prvý ročník na výške, začala som si užívať život, našla si partiu s ktorou sme chceli stráviť spolu leto a cestovať, s partnerom som to chcela v ten týždeň ukončiť, až keď mi vyšiel pozitívny test. Dali sme tomu šancu, sme spolu dodnes, zatiaľ to je 7 rokov odvtedy , 9 ako partneri. Naučila som sa všetko za pochodu, bábätko prišlo na svet, bola pri mne moja mamina, prvé dni mi pomáhala, ukázala co sa ako robi, nastavila som si nejaký systém a fungovali sme. Materinský inštinkt je silný, to príde samo. Už keď začal plakať, intuitivne som vedela ze co ho trápi, keď bol hladný mal iný plac,keď plakal od bolesti to bol tiež iný plac. Prvý je veľmi akčné dieťa, neposedne, to co vymysli on v tej hlavičke nevymyslel ani sam doma, takže vyžaduje odmalička veľa pozornosti, veľa obozretnosti, opatrnosti. Druhý je iný, taky tuľkačik, k nemu mam iný prístup, na neho netreba kričať, rozumie slovu "nie, nemôžeš " hneď, je kontaktný. S ním bola bábätkovská fáza jednoduchšia. 🙂 uvidíme, čo nám prinesie život ďalej.
Od dieťa som vedela že chcem dieťa čím skôr keď to bude ten pravý priprvom som to tak necítila a pri druhom priateľovi teraz je už manžel som vedela že on je ten správy a hneď od začiatku sme sa o malú snažili
Ja som mala 23 keď som chcela ale porodila som až v 29r.viacej rokov sme nemohli mať.🥲🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Dnom vydaja. Aj som o 9 mesiacov po nej porodila. Mala som coskoro 27 .