Ahojte,
zaujíma ma ako skoro po sekcii ste otehotneli a ci bolo všetko v poriadku.
Viem aké sú odporúčania lekárov, niektorí odporúčajú 6m avšak väčšina 1 rok. No zaujímajú ma aj reálne skúsenosti žien.
Ďakujem🙂
Po prvej sekcií 3 roky, po druhej +- 5mesiacov. Zatiaľ je všetko ako má byť,len mi placenta zrastá s jazvou .
@jeanne14 ďakujem🙂
@liloastitch aj to zrastanie placenty s jazvou nejako riešia? Co som citala je to dosť problém, či?
Neriešia zatiaľ nič. Chcú indikovať cisársky už v 34 tt aby sa nestalo, že placenta prestane plniť svoju funkciu alebo jazva praskne.
Prvá sekcia 7/2010, druhá 3/2020, tretia 5/2021 žiaden problem.
1.porod akútna sekcia s dvojickami v 34.tt. Druhý pôrod prirodzený spontánny v 39.tt. Medzi dievčatami je 3 ročný rozdiel
@nikoleta1234 môžem sa ta opýtať, ako ti prebiehal druhy porod? Ja som mala dcérku tiež akutnou sekciou a stále sa rozmýšľam ak by sa zadarilo druhé babo, či by som išla rovno cisárskym znova alebo sa opäť trápiť prirodzenou cestou....
Ano, mne povedala 6mes. Mame 3 deti na sc s rozdielom 2r2mes. Az na bolesti jazvy posledny mesiac pri 3.tehu, ktora bola ok, vsetko ok. Mala som vela zrastov.
@liloastitch ahoj, dopadlo vsetko ok?🙂
Cca 10 mesiacov po. 🤷♀️
Ahoj, áno všetko v poriadku. Máme zdravú dcérku. Nakoniec sa čakalo kedy sa rozbehne prirodzený pôrod a potom urobili sekciu.
@liloastitch to sa veľmi tesim🙏 skóre tehotenstvo po sekcii bolo z dôvodu straty však? Mam to tiež tak...
Áno bolo to kvôli strate synčeka. Maličká sa narodila tesne pred tým ako ubehol rok od jeho narodenia/ smrti.
@liloastitch to naozaj rýchlo...my mame momentálne 9 mesiacov od straty dietatka..
@liloastitch zdravim. Zaujimalo by ma ci ste boli pocas tehotenstva skoro po sekcii doma na rizikovom, alebo ste chodili normalne do prace?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Mám krsniatka medzi ktorými je rozdiel 11m … prvá bola sekcia. Druhá tiež. Nik okolo toho vedu nerobil. Jazvu mala zahojenú. 😊