Kedy sa začať snažiť po missed abortion?

lilu162
20. feb 2013

Ahojte!
Mám takú otázku......v Novembri som bola na zákroku 13ty týždeň a zamlknutý potrat.Od vtedy sa necítim zle,a priatel by už chcel znova bábo.....viete mi poradiť kedy je najlepšie to znova skúšať?Bojím sa aby to nedopadlo ako napopsledy...veľmi sme sa na bábo tešili....zaujímal by ma názor dievčat ktoré tým prešli a podarilo sa im úspešne Bábo....Ďakujem

evakva
20. feb 2013

@lilu162 Ja som potratila v oktobri 2012 v 7tt a snazit sme sa zacali v januari 2013. Ak sa citis dobre a lekar nevidi problem, myslim si, ze by ste to uz mohli skusat. Preventivne uzivaj kyselinu listovu. Prajem skore bezproblemove tehulkovanie.

sonagolisova
20. feb 2013

ak ti lekar povedal, ze si uz ok , tak si tiez myslim, ze pomalicky mozete ist na to...ja osobne som po tom ako som prisla o babo zaciatkom 3 meisaca nechcela ani pocut o dalsom ..pol roka som sa davala psychicky dokopy a ani som to uz potom vobec neriesila a stalo sa to same od seba asi po roku

chryse
20. feb 2013

@lilu162 ahoj ja som potratila v januari cca 7 t, cistili ma,,,,,ale strasne sme xeli babo,,,,, podla testov bolo vsetko ok. doktor tiez odporucal cca 3 mes az pol roka pockat,,,,,, no ale vies ako to je,,,,,uz koncom februara mi test ukazoval //.....a mala ma teraz uz 2 roky,,,,, no od 24 t mi hrozil predcasny porod koli slabemu krcku,,,,,, mne doktor povedal, ze ked som potratila, moze to byt len nahoda a nemusi sa to opakovat,,,a ked sa citis ok a nemas zdrav. problemy tak by som do toho sla

raza
20. feb 2013

@lilu162 mne doktorka radila počkať pol roka. pýtala som sa prečo tak vela, keď niektorí doktori odporúčajú len 3 mesiace.. vysvetlila mi, že maternica sa môže dať dokopy za 3mesiace, ale aj za šesť.. ty však nevieš, ako je na tom tá tvoja, preto je lepšie počkať.. ja som sa rozhodla počkať, aby potom,keby sa niečo stalo, som si to nevyčítala.. ale ja som skôr aasi ani nechcela, potrebovala som sa s tým vyrovnať...
to bol môj postoj, každý na to hladí inak, skús sa spýtať tojej gynekologičky, uvidíš, čo ti povie.. u mňa však nastali po čistení komplikácie - cysty, takže sa zadarilo až po vyše 2,5roku.. ale vám to isto tolko trvať nebude, neboj 😉 držím ti palce, nech sa zadarí, keď budete chcieť a nech sa vám narodí krásne voňavé babatinko 😵

lilu162
autor
20. feb 2013

Ďakujem vám pekne za rady....doktor môj povedal,že nevidí žiaden problém prečo by sme mali čakať.Skôr si myslím,že je to len môj blok v hlave a to z dôvodu,že mám strach.....Ale ked to neskúsime tak asi nebudem vedieť...ako to dopadne,.....

sabina1975
20. feb 2013

ja som prisla o babo v septembri 2012 v 11tt MA a podarilo sa nam az teraz od vcera to vieme ze mame // telo neoklames pokial nebudes na 100% v poriadku tak sa mozete snazit ale bez uspechu ja som chodila na folikulymetriu robila som ovu testy a napriek tomu sa nedarilo drzim palceky aby sa ti skoro zadarilo 🙂

mrva
20. feb 2013

ja som otehotnela hneď po prvej MS po MA (8 tt.). Lekár povedal, že telo je hornonálne najlepšie pripravené na tehu a maternica po MS tiež (pokiaľ nepokazili kyretáž). Ale ak Ti lekár povedal, že máš už všetko OK, tak sa môžete snažilkovať 🙂 Držím palce 🙂

lilu162
autor
22. feb 2013

Ďakujem pekne dievčatá,dúfam,že sa mi to podarí čím skôr.....už nechcem zažiť čo som už raz zažila...pomaly sa dávam do kopy..a snád sa mi to podarí....

zofrinka
24. feb 2013

Ahoj, ja som mala dva potraty, takže o tom viem svoje. Prvýkrát som bola na zákroku v marci a v septembri som už bola tehotná. No a druhýkrát som potratila v septembri a v decembri som bola v tom!! Záleží len na tebe a na tom, ako sa cítiš. Odporúčaná doba na "počkanie" je 3-6 mesiacov. Raz som počkala 6 mesiacov, druhý raz 3 mesiace. A mám dve krásne detičky. A pravdu povediac, premýšľam nad tretím. .-)

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre