Kedy sa môžeme snažiť po dvoch potratoch?

alexandramb
3. okt 2021

Ahojte, na začiatok by som chcela napísať že už som jedného zdravého syna porodila, pred dvomi rokmi. Pred letom sme si prestali s mužom dávať pozor, že keď to bude mať prísť, tak to príde. Netrvalo to dlho a meškala mi menstruacia a nasledovali dve čiarky. Šla som ku dr ktorá tehotenstvo potvrdila, ale pár dni na to som začala krvacat tak už bolo aj po. Keďže to bolo prvý krát a vraj sa také veci stavajú často, tak som nerobila až taku paniku, na ďalšej kontrole mi dr povedala ze je vsetko ok a že nevidí dôvod prečo čakať , to ma samozrejme potešilo, tak sme sa teda snažili a aj sa nám podarilo ešte v ten mesiac. Druhý krát bolo zas všetko v poriadku, na poslednej kontrole mi dr povedala ze už vidí akciu srdiecka a včera som začala krvacat tak už bolo znovu po. Viem, že ešte som ani neprestala krvácať , ale mne drží nad vodou jedine to že sa môžme snažiť znovu. Preto sa pýtam kedy myslíte že bude ideálny čas ? Prvý potrat bol v 7 tt a druhý v 8tt bez čistenia, teraz zo mňa vypadávajú doslova kusy, takže si myslím že aj teraz sa sama vyčistim. Čo sa týka toho čakania, za posledných 24 hodín som toho toľko nacitala a niekde radia počkať jednu menstruaciu, niekde dve, niekde tri a niekde zas že najlepšie je otehotnieť do troch mesiacov.

alexandramb
autor
3. okt 2021

V nemocnici mi dr povedala ze počkať 2 mesiace, mne to príde ako hrozná večnosť, neviem si predstaviť ako zvládnem to čakanie. Mám pocit že po tých potratoch mám ešte väčšiu túžbu po dieťatku, ale zároveň mám aj strach že čo ak aj tretí pokus skončí rovnako. Samozrejme keď prestanem krvacat pôjdem hneď k dr s ktorou budem chcieť riešiť aj iné vyšetrenia, aby sme zistili kde je problém keďže jedno dieťa som už vynosila bez problémov.

mauduska
3. okt 2021

Prečo zakladáš znovu tú istú tému...?

dejna_
3. okt 2021

@alexandramb v prvom rade je mi ľúto čo prežívas ...zažila som presne to isté úplne rovnaký scenár jedno bezproblémové tehotenstvo..potom dva krát tehotná na prvý krát a vždy potrat ...po týchto dvoch neúspechoch som absolvovala všetky možné vyšetrenia ..bála som sa ďalšieho tehotenstva ...zistili mi problém s krvou a aj na reprodukčnej imunológii .. dva dni dozadu som zistila že som tehotná ten strach a kontrolovanie sa je neustále ani neviem či si niekedy tehotenstvo bude užívať ..momentálne musím pobehať lekárov kvôli liečbe ..a v kútiku duše verím a cítim že teraz to vyjde 💪..preto ti hovorím nevzdávaj sa a vydup sú nejaké základné vyšetrenia a az potom sa snaž ...ja viem že túžba je veľká ale tie neúspechy človeka vedia položiť až na dno 😪

alexandramb
autor
3. okt 2021

@mauduska teraz sa pýtam na skúsenosti žien koľko čakať, rozpisala som to tu znovu len kvôli tomu aby vedeli na čom som. Prepáč ak ťa môj príspevok obtazuje, tak ho proste preroluj a nemusíš naň negatívne reagovať, skúšala som ho aj zmazať ak to niektoré ženy rovnako obtazuje, žiaľ neviem ako.

gabu_lienka
3. okt 2021

@alexandramb absolvovala by som komplet gynekologicke vysetrenie (kultivacie na vsetko), hematologiu, endokrinologiu, reprodukcnu imunologiu a mozno aj genetiku. Potom by som sa snazila znovu. aj ked bez strachu to uz nebude

alexandramb
autor
3. okt 2021

@dejna_ verím že áno, raz to predsa musí vyjsť. Je to strašne čím si musia ženy prejsť. Nikdy som si nemyslela že otehotnieť a donosit zdravé dieťatko je taký problém 😪

dejna_
3. okt 2021

@alexandramb presne túto vetu dom si hovorila už veľa krát 😪

alexandramb
autor
3. okt 2021

@dejna_ po akej dobe si znovu otehotnela? Ja si myslím že s otehotnenim asi nemáme problém, ale skôr že problém je niekde vo mne a nedokazem donosit dieťatko

konikkon
3. okt 2021

@alexandramb hneď po prvej menštruácii môžte. Jedna sa o spontánny potrat bez kyretaze, cizetnie je dôvod na čakanie. Je vhodné, aby ta potom lekár sonom pozrel, či si sa riadne vyčistila. Ja som potratila v 23tt, 3 týždne na to som bola este na kyretazi a ani nie po 3 mesiacoch sme sa začali snažiť (na 2 cyklus po tom). Zadari sa vtedy, keď bude telo pripravené. Mrzí ma, čo sa ti stalo a zároveň držím palce, aby to tentokrát vyšlo.
Máš uz zdravé dieťa, určite dieťatko vies donosit. Nevrtaj sa v tom zatiaľ, ubezpečujem ťa, že takéto veci sa ženám stávajú častejšie než by sme si mysleli.

miskamicha
3. okt 2021

@alexandramb je mi to velmi luto. Ale porobila by som si na tvojom mieste vysetrenia hlacne hematologiu, endokrino a partner spermiogram. Objednajte sa kludbe do CAR. A ak nechces vysetrenia tak urcite po ovulacii nasadit progesteron a pichat fraxiparin.

miskamicha
3. okt 2021

@konikkon to mi je velmi luto. Mozem sa opytat co.bol dovod?

konikkon
3. okt 2021

@miskamicha náš syn mal vrodenú vyvojovu vadu a jej príčinu netušíme. Následne geneticke testy nepreukazali absolútne nič a lekari to uzavreli ako smolu a náhodu. Otehotnela som pomerne rýchlo po tom všetkom a uz začínam 30tt.

miskamicha
3. okt 2021

@konikkon je to tazke cim si musia niektori prejst. Blahoželam,nech vsetko dobre dopadne!❤🙏🙏🙏🙏 ja som 28tt po 2och potratoch v zaciatkoch a uz som ani nedufala zeby sa podarilo.

konikkon
3. okt 2021

@miskamicha od toho všetkého to nie je ešte ani rok, čiže mam za sebou dosť náročné a hektické obdobie. Smutno mi je neustále ale verím lekárom, že to bola len smola a náhoda a tešíme sa na drobca, ktorý tu už o pár týždňov bude s nami. Držím aj tebe palce, aby všetko dobre dopadlo ❤️🍀

miskamicha
3. okt 2021

@konikkon verim,ze bude! 😻 ďakujem

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre