Kedy sa dá otehotnieť ?

emi_emi159
19. feb 2019

Ahojte chcela by som sa opýtať kedy viem asi najviac otehotnieť pri tejto mojej úplne nepravidelnej menstruacii (raz za rok ) teraz ju mám po 9 mesiacoch a chcela by som vedieť kedy mám ja vlastne ovuláciu ak ju vôbec mám . Sú nato dobre ovulacne testy alebo ako to zistím ? My sme do teraz ovulaciu neriešili proste sme to robili keď sme mali chuť (3x týždenne približne) častejšie sa nedá kvôli našej robote , ale tehotná nie som a už viac ako rok sa snažíme. Teraz beriem druhé balenie inofolicu už aj to je zázrak že mám teraz menštruáciu . No ale kedy sa teda mame najviac snažiť ? Alebo nemáme to riešiť vôbec a príde to keď ma prísť ? :(

lucka12399
19. feb 2019

@emi_emi159 myslim ze najviac ti pomozu ovulacne testy.. testuj si a zistis ci vlastne mas ovulaciu 🙂 ja mam sice pravidelny cyklus a aj ovulaciu ale s partnerom sme spavali cez plodne obdobie spolu stale .. cim viac sa dalo a otehotnela som 🙂

ukulela
19. feb 2019

@emi_emi159 na otehotnenie potrebujes ovulaciu, a potrebujes vediet, kedy ju mas. takze ovulacne testy a spolupraca s lekarom.

topasitta
19. feb 2019

@emi_emi159 mas dve moznosti. 1. bud trpezliva a cakaj, kedy sa podari. 2. urcite si najdi schopneho ochotneho lekara, nech ti spravi testy. Menstruacia sa dostavi aj bez ovulacie, takze je otazne, ci mas sancu vobec ten jeden krat rocne. Typujem na pcos, to zist z hormonalneho profilu a sona. Doktor ti moze dat liek na vyvolanie ovulacie. Predtym by som ale muza poslala na podrobny spermiogram, aby si nebrala hormony "zbytocne". Raz sa podari 😘

emi_emi159
autor
19. feb 2019

@ukulela mne lekár povedal včera že mám brat ďalej inofolic aspoň 3 mesiace a že to je z jeho strany všetko dovidenia :(

hadecka39
19. feb 2019

Asi by som to skúsila poriešiť s nejakým lekárom, bo vieš takto sa môžte snažiť aj roky a nič z toho nebude

ukulela
19. feb 2019

@emi_emi159 no tak hladaj ineho lekara. ms raz za rok a ani nevies, ci mas ovulaciu, robil ti hormonalny profil, odbery? ak vazne chces dieta a nechces sa snazit nadarmo, naozaj ries ineho lekara. drzim palce.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
19. feb 2019

... inac, popri tom ten inofolic ber, to by ti nemalo uskodit, ja som brala pred oboma detmi, aj kyselinu listovu uz pred tym, ako som vedela ze som tehotna,

emi_emi159
autor
19. feb 2019

@ukulela nič , povedala som mu ako vždy že mám menštruáciu raz za rok jeho odpoved stále že nevadí to je normálne v mojom veku ( mám 23) a povedala som že chcem otehotnieť mám 6 ročný vzťah mame byt , robotu všetko sme úplne pripravení a on spravil jedine sono povedal že všetko ok kúp si inofolic a čau. Včera som išla že som dostala menštruáciu po 9 mesiacoch a on že ok tak ber ďalej inofolic dovidenia

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
prettiness
19. feb 2019

@emi_emi159 rhm prepac ale uz si mala byt daaavno u ineho lekara... na otehotnenie treba aj menstruaciu, inofolic ber ten ti neublizi ale rychlo bleskom novemu lekarovy, menstruacia raz za rok nie je normalna a nechapem ked niekomu meska uz vyse mesiaca a neriesi to...

dopolbokaodrata
19. feb 2019

@emi_emi159 v tvojom veku to normálne určite nie je, a myslím že v podstate v žiadnom veku ak práve nejde žena do prechodu by to nebolo normálne. Odporúčam zmeniť doktora.

titla
19. feb 2019

@emi_emi159 Nie je v poriadku, že máš MS raz do roka. Ako bolo povedané zmeň lekára a skúšaj si ovuláciu odsledovať. Ja osobne nemám dobré skúsenosti s ovulačnými testami (boli negatívne aj keď ovulácia prebehla) a keďže Ty nevieš ani odhadnúť kedy by si cca ovuláciu mala mať, mala by si si ovulačné testy robiť denne, čo tiež nie je lacná záležitosť.
Na tvojom mieste by som si začala sledovať bazálnu teplotu a hlien. Sú na to aj veľmi dobré aplikácie, kde si len zaznačíš namerané výsledky a apka Ti ich vyhodnotí. Očakávaj však, že môže trvať aj niekoľko mesiacov, kým nazbieraš dostatok údajov na to aby sa dali interpretovať.
Inofolik užívaj naďalej.

paulinkaa2
20. feb 2019

Ihneď zmen doktora

katren
20. feb 2019

@emi_emi159 vymen lekara

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre