Ahojte zienky som dva týždne po potrate ( samovoľne som začala krvacat ). Na gyndu idem až o týždeň aby skontroloval na usg či je všetko v poriadku a vyčistené. Chcem sa spýtať ak bude všetko v poriadku môžem hneď po prvej menštruáciu znova skúšať ? A ako je to s milovanim? Bojím sa ci je to teraz bezpečne kvôli hroziacej infekcii alebo je to v poriadku ? Ake máte skúsenosti vy ?
Ďakujem a krásny večer 🙂
Ahoj, ja som mala potrat v 12/2020. Prva MS bola 29.1 a hned po nej som otehotnela a vsetko dopadlo dobre. Ja som bola aj na cisteni a citala som, ze treba pockat aspon 3 mesiace ale ked mi dr povedal, ze vsetko je OK tak som necakala
@lenna255 sex az po kontrole a potom co povie dr. ze mozes. Teraz bezpecny nie je. Su zeny ktore otehotneli uz na prvy sup, ja som cakala podla odporucani dr. 3 mesiace telo sa potrebovalo zotavit, hormony ustalit a maternica zosilniet. Podarilo sa na druhy sup.
@lenna255 ahoj, ja som po MA, 4 tyzdne po tom sme nemohli mat styk, a odporucali mi pockat s dalsim tehotenstvom dva cykly, po prvej menstruacii som mala ist na kontrolu, lekarka mi povedala, ze sa vsetko krasne zahojilo a uz nemusime cakat s manzelom a mozme sa opat snazit 😊 Myslim, ze s dalsim otehotnenim je to individualne, uvidis, co ti povie lekarka. Drzim palce 😉
@lenna255 jo a drzim palce!!
@lenna255 Ahoj, no záleží či potrat prebehnúť samovoľne alebo si musela podstúpiť kyretáž. Ja som 4 týždne po potrate robily mi kyretáž , čo znamená že mi odobrali sliznicu a tu je počas 2-3 týždňov vyhnúť sa sexuálnemu styku, dodržiavať hygienu maternica mala operatívny zásah tak potrebuje zotavenie. Pokúšať o bábätko sa môžeš až po 2 menštruácie. Sliznica maternice už bude dosť pevná.
@333kati ahoj, ja som tiez po kyretazi a mohli sme sa snazit uz po prvej menstruacii, je to individualne, ako sa kto hoji
Určite ešte zájdeš za gynekológom, on ti povie najlepšie, ale keď samovoľne si sa vyčistila, skúšať myslím môžte už po prvej menštruácii. Sex tiez až po nej, teraz je to nebezpečné kvôli možnej infekcii.
Prvá menštruácia po potrate je aj znamka toho, že telo sa "zvnútra" dalo do poriadku, čiže jednoznačne počkať na menzes.
@lenna255 Ahoj ja som mala rovnako samé sa to dalo do poriadku ale prvá menštruácia ani po 3 týždňoch nedošla už som bola znovu tehotná a zatiaľ všetko v poriadku 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.