Zufala som z nedarenia pocatia ked som zistila ze presiel viac ako rok a 7 mesiacov uzivania bez vypoctov a nejakeho nutenia sa do sexu v plodne dni, nechavala som na nahodu a chut ako mi to telo naznacovalo.. ale rozhodla som sa ist na snazenie uz racionalne pomocou ovulacnych testov pocas poslednych 2 cyklov. Uvitala by som radu kedy po pozitivnom teste ste sa posnazili a vyslo to. Mali ste pred ovulaciou par dni bez sexu, na dozretie spermii ked to vyslo?
U mna vysiel oba mesiace pozitivny 15 DC, mali sme sex obden a nic. Vysetrenia u doktora mam vsetky v poriadku od ovulacie po hormonalny profil, hyfosy a pod, partner tiez.
Vdaka.
@bambulienka25 na ake vysetrenie? Myslis mimo gynekologie? Lebo u neho mam vsetko spravene, vsetko OK. Partner bol tiez u urologa, spermiogram v norme, bakterie ziadne.
@bambulienka25 z toho co si uviedla, mam len priechodnost s vysledkov, ze su pekne priechodne. Prosim ta k tym dalsim vysetreniam sa dostanem niekde v centre asistovanej kliniky? Lebo gynekolog mi poradil pockat este par mesiacov a ked sa nepodari tak ze to treba riesit umelym.
Ahoj, my sme mali styk v deň ked vyšiel pozitívny ovulacny test a deň po ňom 🙂 predtým asi 3 dni a podarilo sa 🙂 pár mesiacov predtým sa nám podľa mojich meraní nepodarilo trafiť ovulaciu. A keď sme ju trafili, hned sa aj zadarilo 🙂 držím palce 🙂
@aknamorka22 cize ste mali normalne 5 dni po sebe styk ked to vyslo? Prvy raz sme kvoli praci s partnerom od seba 2 tyzdne, cize styk ak bude, tak v case ovulky alebo v den pozitivneho testu, hadam nie po nej 🙃
@bambulienka25 aha, dakujem. Skusim to prelustrovat na googli ako to je s tymi vysetreniami 👍
Skuste este chvilu bez snazenia. Myslim milovat sa, nie mat sex . Len tak, ked mate chut. Kedykolvek...
@erickatt takto to bolo pocas prvych 12-13 mesiacov, potom som zacala patrat, chodit na vysetrenia, uz mi z toho ppviem pravdu sibe.. navonok som v pohode, ale vnutri ma to trapi a uz sa snazim ist na to racionalne. Kopec zien tu riesi ovulacne testy a zadari sa, tak topiaci sa slamky chuta. Ten sex uz posledne mesiace nie je o milovani, uvedomujem si to. Ale kto to nezazije, ten tomu moc neporozumie
Ved ano. Kdo nezazil, nepochopi
Dr. Ti nerobil folikulometriu? Ešte to by bolo fajn, aby ti od sledoval, kedy máš ovu a vtedy by ste mali plánovaný styk. Tie ovulacne testy sú dosť nepresne. Niekto má ovulku v deň pozitívneho testu, iná 2 dní po, niekto zasa ani neovuluje aj keď je pozitívny test. Skus merať bazalnu teplotu, budeš vedieť ci vôbec máš ovulku.. A keď vám nevychádza otehotnenie ani obden, z vlastnej skúsenosti radím trafiť ovulku presne, t. J. Keď ti vyjde ovulacny test pozitívny, tak každý deň styk (t. J. Aj 3 dní po sebe).. Skus ešte takto.. 😊
A potom áno, ako sa píše vyššie. Vyšetrenia sú na mieste a vie ta na ne poslať aj tvoj gynekológ. Popýtaj sa a ak to nebude chcieť riešiť, zmenila by som ho..
@rosalie1411 dakujem za rozsiahlu odpoved, folikulomettiu mi robil cca 4 mesiace, vzdy ovulka prebehla, cize problem na mojej stane vylucil.. skusime sa snazit aj kazdy den od pozitivneho testu, tak sme skusili len raz. Moj gynekolog je celkom dobry, co sa tyka riesenia a tak, ved dost mu z to aj platim. Povedal, ze ak sa este do par mesiacov nepodari mam prist a niekam ma posle - asi do car.
Nie 🙂 mali sme styk v deň ovulácie a deň potom. Pred ovulaciou sme tri dni styk nemali 🙂 ale nemyslím si, ze to malo nejaký vplyv na to 🙂
@aknamorka22 aha tak, ze predtym ste nemali, my tiez nebudeme mat teraz pred predpokladanou ovulkou, tak uvidime 😊 niekde som citala, ze abstinencia par dni pred ovu je najlepsie riesenie, ze napr pri mensom mnozstve spermii sa doplnia a moze sa to podarit.
Budem vám držať palce 🙂 dúfam, že keď trafíte ovulaciu, podarí sa to 🙂
@aknamorka22 dakujem, si zlata. Ozvem sa 🤗
Treba vyšetriť partnera!!
Zdravému páru sa do roka podarí,niekde problém bude,ale nemôžeš riešiť len seba a podstupovať milión vyšetrení keď nieje vylúčený problém u muža.
Zacnite riesit v centre asistovanej, proste tie hormonalne a imuno a hematologiu. Niekde bude zadrhel
A beriete nejaké vitamíny?
@sandra151 partner ma spermiogram ok, bakterie tiez. Neviem este ake vysetrenie by mal absolvovat.
@laylitta partner berie kotvicnik, obcas macu, selen, b6, vitamin E bral. Brala som aj ja kys.listovu plus b6, selen, vitamin E, alchemilkovy caj a pod. Ale nakolko bez efektu, tak ja uz nic neberiem (aj tak mi tie vitaminy nerobili dobre), partner berie teraz uz len macu myslim.
@kiki68 ok, pockame do leta este a ked nic, tak potom na jesen to uz poriesime do hlbsej urovne.
Gynekológ ti povedal, že treba riešiť umelým oplodnenim? Ak to nie je pre teba ideálna voľba, skús pozrieť NaPro technológiu, stránka plodar.sk Neporovnateľne lacnejšia, menej invazívna, porovnateľne úspešná - duplom ak máte výsledky v poriadku, hľadá príčinu a rieši ju, aby ste počali spoločne spoločné dieťa.
Ešte - abstinencia pred je áno fajn pre dozretie, na druhej strane vajíčko žije 12, Max 24 hodín. Čiže ak čakáš na pozitívny test, môže byť, že kým sa spermie dostanú k vajíčku, už nie je schopné oplodnenia. Odporúča sa už pred ovulaciou, podľa príznakov, že sa blíži, obdeň.
my sme skusali v case kedy som mala mat ovu a prd z toho..a este samozrejme ze aby boli kvalitne spermie...bla bla nakoniec sme zacali sexovat hned po skonceni menstruacie a kazdy den a vyslo to
Minimalne kys.listovu uzivaj, je dolezita pri raste zarodocnych tkaniv pocas tehotenstva.
Co sa tyka nedarenia, tak naozaj spravit komplet vysetrenia, ako horm.profil, tsh, vit.D
Reprodukcnu imuno,ci nahodou napr.netvoris protilatky proti spermiam. Vymenny listok ti vie dat gyn alebo obvodny
Potom hematologiu, tiez je kopec dg., ktore sa ale daju riesit
A nakoniec genetiku paru
Ked by bolo vsetko ok, tak smer car a poradit sa, vela parom staci iba trochu pomoct, nemusi to byt hned umele.
Drzim palce
@mikasz ahoj, nevieš prosím, či tieto vysetrenia, ktoré spominas robia aj priamo v CAR?
@aknamorka22 urcite hej, ale napr.z reprodukcnej a hema skor len taky zaklad... Takze to by som si riesila mimo
Urcite partner potrebuje komplexný spermiogram! A ja by som povedala ze styk by ste mali mat aj pred ovulkou,aspon den-dva...spermie prežijú v maternici aj dva dni
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.