Caute zienky, dlho sa nam nedari pocat 1.babatko. skocila som ku lekarovi a mam otazocku. Ak 10DC mal folikul velkost 14mm, tak je pravdepodobne ze 14 DC bude ovulacia? to by mal mat folikul cca 20 mm. Lekar povedal, ze sa mame snazit az od 13 DC, to staci? 12 DC som dnes, ovulacny test nie je este pozitivny. Dakujem za infosky.
Folikul väčšinou praská pri 20-24 mm. Za den narastie cca 2mm. Ja by som sa snažila od 12 dňa cyklu každý druhý deň.
@veronikaa006 dakujem krasne zienky za pomoc 🙂
Ahoj. Na prasknutie a uvolnenie musi mat 20-24mm, dorasta tak 2mm za den. Pri uvolneni mozes zacitit pichlavu bolest ''zospodu''. Urcite teraz setrite matros, nema zmysel sexovat, ked vajicko nie je pripravene. Mala by si mat ciry hlien, vtedy vajicko stale rastie. PRVY SUCHY DEN JE VRCHOL PLODNOSTI, vajicko sa uvolnilo a mas cca 24hod na pocatie. Spermie by tam mali zostat co najdlhsie, za idealnych podmienok s orgazmom, aby sa vtiahli stahmi krcka dnu, pripadne im pomoz vylozenymi nohami a podlozenym zadkom. Ziadna sprcha, lezat. Funfuje to.
@korytnacka7 ahoj, dakujem za podrobny opis 🙂 ciry plodny hlien mam uz nejake 3-4 dni. Tak ked som tieto dni "mokra stale" je dobre mat sex; nie? lebo ked uz budesm suchsia, vtedy asi spermie nepreniknu cez to. My sa uz tolko snazime, aj ocvulaciu mavam, aj citim a nic. Raz sa nam podarilo a to ked sme mali sex kazdy den od 10dc do 16 dc., lenze ms dorazila po pozitivnom teste do 3 dni, to uz je polroka a odvtedy nic.
Tak vidis, ze to nefunguje a daj si poradit 🙂 Snazit sa mozte, ale do ovulacie tam prezije len zlomok spermii. Setrite matros. Aj spermie musia byt dospele a silne, aby dobehli az do ciela. Prvy suchy den je vrchol plodnosti... a nebezia vdaka tvojmu mokru 🙂))))
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Snazte sa cely cyklus á 2 dni a neprepasnete. Folikul moze prasknut ked je 18-20 mm dakedy aj vaic...mozes mat ovulaciu 13.-14.den. Naj je mat styk a 2 dni,nie kazdy den..