Ahojte dievcata, chcela by som vas poprosit, tie co mavate nepravidelnu menstruaciu a meriate si bazalnu teplotu alebo viete kedy ovulujete,
ktory den od zaciatku mrchy mate ovulaciu...uz som tu toho pocitala dost a vychadza mi, ze baby, ktore maju nepravidelny menzes, tak vacsiunou
maju ovulku na 20 den...je to tak? dakujem...
Ja som momentalne 20DC, plodny hlien aj ovulacne bolesti mam uz 5dni, ale teplota stale nestupla. Ovu test zo slin som mala pozitivny od piatku do pondelka, vcera uz negat. Ten z mocu mam stale negativny. Absolutne sa v tom neviem vyznat, som riadne zmatena...
@dadak ovulku môžeš mať aj na 26DC je to individuálne 😉 ak si meriaš teplotu, tak si to odsleduješ 🙂
@nat28
@anlady
baby ved aj ja...co mi lekarka povedala raz, ked mi to merala folikometriou, tak videla ze ovulaciu mam, ale strasne malinku, ze vajicka rastli hrozne pomaly, a povedala, ze aj ked mam ovulaciu, je mozne ze niekedy hlien plodny nemam... chcela som urobit taky prieskum bab, ktore maju nepravidelnu menstruaciu, ze kedy asi maju ovulku, na kotry den...bo aj mne to asi vychadza, az tak na 20 den, respektive len tyzden pred menstruaciou..je to take cudne a uz mam v tom dobry chaos...mne sa totizto zda, ked som pozorovala hlieny, ze ich mam niekedy hned po mrche a este aj ten 20 den...co asi nie je mozne alebo neviem uz...
@katarina104 a keby som chcela zacat merat tu teplotu....tak neexistuje nejaka dobra tabulka, kde si to mozem znacit a kde mi to automaticky vypocita kedy mam ovulku? viem, ze existuje vela grafov, ale nikde som nenasla nejaky taky dobry, co sam vypocitava vsetko , ja len znacim... a kedy presne a dokedy mam zapisovat tu BT?
@dadak
http://www.fertilityfriend.com/
tu ti to aj určí ovulku 🙂 merať treba celý cyklus, v tom istom čase, dám linky, poštuduj
@katarina104 si poklad, dakujem....idem studovat...hehe
@dadak 😉
@dadak toto presne iste som mala aj ja kym som mala cyklus relativne normalny od 30 do 36 dni presne ako to pises... potom sa mi ale pred svadbou nedostavila asi kvoli stresom mrcha tak som bola na vyvolavacke a tento cyklus si meriam teplotu zapisujem ale este aj ferilitytriend je zo mna zmatene 😀 takze tato tema ma velmo zaujima...
@dadak ahoj,tak presne tento istý problém mám aj ja,patrím k tým "nepravidelným" a je to strašné....poslednú mms som mala 1.5...odvtedy nič, podla hlienu by som mala plodné dni niekolkokrát do mesiaca, čo ale asi nie je možné....minulý mesiac som si robila aj ovu testíky,ale akosi som sa z toho nevedela vysomárikovať a kedže som bola aj u gynde,povedala mi asi v strede mesiaca, že som po ovu....tak už tomu vôbec nerozumiem...tehot.test som si ešte nerobila, nechcem sa zbytočne dopredu tešiť...dnešným dňom mi mms meška 15 dní a už som čosi podobné mala aj s tehotenskými príznakmi,potom prišla mms.. 😠 ...no a teraz žiadne príznaky,len meškanie mms...počkám ešte pár dní a urobím testík.. ☹ ...istý čas som si aj merala BT,ale prešlo ma to velmi rýchlo, ked v okamihu očakávania stúpania teploty,resp.jej udržanie sa nad 37st.,teplota klesla... 😠
@katarina104 ahojky, nevies prosim ta poradit, som 20 DC, podny hlien mam uz 6 dni, aj ovulacne bolesti na pravom vajecniku, ovu testy stale negativne. Meriam si BT, ale stale mam teploty rovnake, ziadne vykyvy vacsie. Je mozne ze mam ovulacne priznaky a neovulujem?
@katarina104 http://www.fertilityfriend.com/home/35a71d . Inak, pred otehotnenim min rok som mala nizky progesteron...teraz neberiem ziadne lieky. Dakujem
@piacere ahoj,vieš, ja by som si tú BT aj merala, to by som ale musela najprv psychicky zvládať sklamanie, ktoré príde po jej klesnutí.. 😀 ...moja lekárka v ničom nevidí problém,cytologiu mi robili v marci,všetko ok a primerané môjmu veku....potom prišla akože nejaká ranka na krčku,ale v tom vlastne lekárka tiež nevidela problém...v priebehu mesiaca som nekrvácala,len som špinila a pobolievalo ma v podbrušku....samozrejme som sa hned ťahala na vyšetrenie a dr mi zahlási, že mám viac užívať vit.C...toť vsjo...odvtedy užívam viac vit.C a to špinenie zmizlo,bolesti tiež...niekedy si už pripadám, že sa velmi sledujem a pri akomkolvek najmenšom "probléme" bežím za dr. ....je mi to už trápne ☹
@mimka11111
@monula535
@anlady
@nat28
tak baby, co keby sme si aspon 2 mesiace merali presne tu bazalnu teplotu a potom to porovname...kedy vam ma prist mrcha? tusim vtedy to musime zacat merat kazdy den, teda ak v ustach....zacneme? 😀
@piacere prosim ta, da sa bazalnou teplotou vopred zistit, asi den, dva, pred ovulaciou? dakujem
http://www.fertilityfriend.com/home/35236d toto by mal byt link na moj graf a takto teda normalne nevyzera...
@dadak no mne teraz meška asi týždeň, takže u mňa je to dosť na vážkach, kedy dostanem 😒 A tak dnes idem k lekárovi.
Inak aj ja si myslím,že to je okolo 20 bo menštruáciu mám vždy začiatkom mesiaca tak okolo 4.v mesiaci.
Ale dobre - môžeme merať
. A napíšem aj ako som pochodila u lekára. Držte mi palce prosím
Ozaj baby, ako sa vyšetruje,keď chcem vedieť, kedy mám plodné dni??? Nie je to bolestivé?
@anlady - robi to normalne ultrazvukom, to neboli.
@dadak - aj pri nepravidelnych, ale zdravych cykloch je ovulacia 14 dni pred dalsou menstruaciou. Takze je jedno, ci mas 31 alebo 37 dni cyklus ten mesiac, pred 17. dnom ovu nebude... ale 17-23. den niekedy... na to ti postacia ovulacne testiky + sledovat cervix + hlien + bazalku.
@monula535 - nie normalne to nevyzera, je to anovulacny cyklus. Bez k doky si pichnut vyvolavacku, objednaj sa na hormonalny profil a folikulometriu buduci cyklus. Ak sa ti potvrdi, ze neovulujes, doky s tym moze nieco robit.
@nat28 nemam ovulku ☹
@anjelicek26 hej v piatok k nej letim nech so mnou nieco robi, este ze som zacala merat... 😒
@monula535 - veru to na ovulku nevyzera, skor na dobre rozhadzany cyklus. Doky to vie dat do poriadku. A ako pises, dobre, ze si zacala merat, poznam baby, co sa snazia roky v style "vsak to raz vyjde" a potom zistia, ze neovuluju a cele roky sa snazili, dufali, verili uplne zbytocne - lebo sa to podarit ani nemohlo, z toho mi je potom do placu... uz mohli mat s pomocou lekara take krasne deticky...
@nat28 je to možné, je možné,že ti folik nepraskne, tzv. anovulák 😉 ovu býva jeden až dva dni po naj hliene t.j. číry a ťahavý, môže byť zafarb.krvou, test treba robiť v tedy ak je ten hlien naj,,, 🙂 to máš iba jeden graf? no ovu ešte nebola, môže byť neskôr,,
@katarina104 ja mam plodny hlien od piatku, ale v pondelok a utorok bol ucebnicovy a vela. Aj dnes ho este mam. Ovu testy zo slin stale negat, avsak mikroskop bol piatok-pondelok pozitiv, od vcera negat. Pockam este par dni ze co sa udeje, ale asi tam robi problemy progesteron...
@anjelicek26 no ved toto len predposledny cyklus som mala este normalny 30 dnovy tak ma ani nenapadlo, potom som mala pred svadbou tak som neriesila ze som nedostala a sla som na vyvolavacku a teraz som smutna ze sa mi totalne rozhadzal cyklus... uvidim co so mnou urobi gyn dufam ze bude ochotna... inak mas krasne deticky 😉
@nat28 ovu by mala prísť do cca 6-7 dní po hliene, ktorý sa mení,,,a prečo neurobíš ovu test z moču? no povedala by som,že ovu by si mala mať dnes, alebo zajtra, ak sa hlien zmenil na belší alebo suchšie je, pozor na semennú tekut.odporúčam styk obdeň 🙂 ak máš málo prog.tak to môže byť anovulák, papaj befoli, ten má B6, ktorá zvyšuje progesterón,,a ozvi sa tak za 3dni 😉
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@dadak To by zaujímalo aj mňa, ja to väčšinou cítim, ale nikdy som to nepočítala 😒