Kedy je vhodný čas vykonať tehotenský test?

lolita65
7. máj 2018

Zdravím vás, pekny den prajem,
Pre niekoho možno banálna otázka, ktorá mi bude niekym zodpovedaná 😊 pohlavný styk som mala s priateľom počas plodných dni...Vela internetových zdrojov odporúča vykonať tehotenský test po viac ako 10 dní od pohlavného styku alebo až v čase, ked mešká menstruacia. Tehotenské testy sa ale odvolávajú, že dokážu zistiť tehotenstvo už po cca dvoch dňoch. Tehotensky test som si spravila štyri dni po pohlavnom styku a bol negatívny. Môže sa stať že aj napriek tomu môže žena byt tehotná? Mal niekto takú situáciu prosim? Nerozumiem, prečo vela zdrojov píše aby sa tehotenský test vykonal po cca 10-14 dni a samotné tehotenské testy majú garanciu zistenia tehotenstva po cca dvoch dňoch.
Veľká vďaka za odpoved a Váš čas ❤️

gabina23
7. máj 2018

V deň kedy som mala dostať som si spravila a boli tam dve silné ciarky

deti95060810
7. máj 2018

výrobcovia tehu testov píšu hlúposti...ohlupujú žienky, aby mali väčšie zisky...
Test si sprav niekoĺko dní po vynechaní menzesu.... to by už mal ukázať výsledok aký očakávaš...

beky1813
7. máj 2018

Lebo vyrobcovia zavadzaju a vyuzivaju tuzby zien na zisk. Staci si nieco precitat o oplodneni vajicka, uhniezdovani a hned je cloveku jasne, kde je pravda

soldi
7. máj 2018

@lolita65 nikdy som nevidela ziadny tehotensky test, ktory by garantoval spravny vysledok dva dni po oplodneni.

Tehotensky test reaguje na hormon- HCG. tento hormon je vylucovany oplodnenym vajickom do krvneho obehu zeny. Na to, aby sa hormon objavil v krvnom obehu je potrebne prepojenenie oplodneneho vajicka s telom zeny, to sa deje prostrednictvom tzv uhniezdovania, kedy sa vajicko, laicky povedane, zabori do steny maternice. Toto uhniezdovanie prebieha vacsinou siedmy den po ovulacii (tolko trva vajicku kym prejde cestu od vajecniku do maternice).
ked sa prepoji s krvnym obehom zeny, tak nasledne este nejaku dobu trva, kym zacne vylucovat dostatok HCG na to, aby bolo zachytene v moci.

najcitlivejsie testy Ti mozu okolo 8 dpo ukazat tzv ducha, co je velmi slabo a neisto viditelna ruzova ciarka na teste.

pod vplyvom tychto faktov je jasne, ze realne nie je mozne, aby Ti tehotensky test ukazal spravny vysledok 4 dni oplodneni.

mata682
7. máj 2018

Ahoj. Ja som si robila tehotenský test po piatich dňoch, kvôli tomu, že som mala užívať lieky, ktoré sa v tehotenstve nemôžu, a bol negatívny. To bolo prekvapenie, keď mi gynekologička nasledujúci týždeň povedala, že som tehotná. 🙂

ukulela
7. máj 2018

@lolita65 tehotensky test ma urcitu citlivost na HCG a to moze stupat individualne. preto niektorej zene ukaze pozit vysledok uz pred meskajucou ms. mne v den meskania ukazal len ducha, dalsi som robila az po par dnoch. pred ms som sa netestovala, a to som mala vzdy tie citlivejsie testy .... par dni po sexe je to ozaj zbytocne. a dva dni po sexe? spermie sa este k vajku ani nemuseli dostat - co by taky test ukazal? 🙂 len vydrz do ms, dovtedy je testovanie zbytocne vyhodene peniaze vacsinou.
... a teraz vidim, ze @soldi to vysvetlila uplne profi 🙂 takze asi tak.

marianna_peskova
10. máj 2018

Ani nerátam hodiny, ktoré som presedela pri nete hľadajúc odpoveď na túto otázku. Nakoniec som sa dočítala, že najspoľahlivejšia cesta je vykonať tehotenský test 7-10 dní po meškajúcej menštruácii. Test som robila na desiaty deň a vyšli mi dve silné čiarky.

agathachristie
10. máj 2018

Reálne najskôr 9 dpo. Na tvojom mieste si urobím test 12 dpo.

agathachristie
10. máj 2018

Tú si môžeš kliknúť na konkrétny deň a zistíš aká je pravdepodobnosť, že ti odhalí tehotenstvo
https://www.countdowntopregnancy.com/pregnancy-...

soldi
10. máj 2018

@agathachristie pekna tabulka 🙂 este by ma zaujimalo aj rozdelenie podla testov. lebo tie u nas bezne dostupne nebyvaju velmi citlive. ze ktore znacky ukazali tak skoro a ci sa nejednalo o viac pocetne tehotenstva. mne osobne ukazal test jasne pozitivny vysledok najskor 8dpo. a bol to wondfo. kamaratke ukazal 7dpo, ale cakala dvojicky.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre