Kedy je vhodné obdobie začať plánovať dieťa?

patkaaaa
9. aug 2013

ake je vhodne obdobie zacat planovat dieta a preco...

janeita
9. aug 2013

@patkaaaa podla mna je to indi vidi, kazdy sa citi inak, niekto caka kym ukonci skolu, niekto po svadbe, niekto kym su peniazk,niekto kym je byvanie.

Najvhodnejsie obdobie na planovanie je vtedy ked sa na to dvaja ludia citia ze su pripraveny stat sa rodicmi 😉 a prečo? pretoze dvom ludom nikto nikdy nemoze prikazat kedy je spravny cas, kedy sa oni na to citia 😉

katkanova
9. aug 2013

@patkaaaa cudna otazka ... cakaj kym bude postaveny a zariadeny dom, super praca, nasporene - a mozno bude neskoro fyzicky alebo ti bude luto nechat pracu, uponahlaj to a zisti ze si zle vybrala otca alebo maleho nemate za co ani na kupalisko zobrat lebo vam to nevychadza - idealny cas ti nikto nepovie

hajajanka
9. aug 2013

@patkaaaa Nikdy 🙂 Lebo mozes aj preplanovat a potom v 45-ke zistis, ze plan mas, ale dieta nie 🙂

hviezdicka111
9. aug 2013

Tak asi vtedy, ked sa obaja budete na to citit a samozrejme, budete mat ako to dieta vychovat...ale nemyslim tym cakat na to, az sa z vas stanu milionari 😀 lebo potom sa fakt moze stat, ze v snahe zabezpecit pre dietatko len to najlepsie presvihnete vek a ostatnete bez potomka...ale v kazdom pripade, vek sa povedat neda...

adulik23
9. aug 2013

kazde aj ziadne. 😉

bets
9. aug 2013

je to velmi individualne.
ja svoje planovanie s odstupom casu povazujem za primerane a este raz to prezit, tak by som nic nemenila. prva podmienka je vhodny partner, kedze som narocna, tak som dlhsie vyberala. sice vyberala som v bezstarostnom studentskom case, ale mala som pred sebou chyby mojej mamy, ktorych som sa vedome aj podvedome snazila vyvarovat... videla som, ze moj muz bol vhodny pre mna bez ruzovych okuliarov a po predstavach, ze casom sa posilnuju negativne rysy kazdeho cloveka, dostatocne som spoznala jeho rodinu a vedela si predstavit, co asi si do zivota odnesie od svojho otca. no a pekny vztah sme specatili manzelstvom ruka v ruke s prvym byvanim, pracou po skole s manzelovou perspektivou do buducna... a ten cas prisiel vtedy, ked kamaratka, ktora sa vydavala o rok neskor a prezradila, ze je cerstvo tehotna, vtedy sa to vo mne pohlo. vzdy sme si s muzom hovorili, ze deti chceme a radsej skor ako nikdy, kym niektore spoluziacky mali prve dieta, moje prve uz sa chystalo do skoly 🙂 a teraz vidim ze to bolo to najlepsie rozhodnutie. som este relativne mlada na dalsie dietatko, je aj tu dost prvorodiciek v mojom veku, ale kym predtym vsetko prebehlo bez najmensich problemov, teraz mam velke problemy a dalsie dieta aj keby sme chceli uz na 90% nebude.

ywet72
9. aug 2013

plánovať môžeš dovolenku, nie dieťa, ked ho naplánuješ na 99percent ho mať nebudeš 😉 ako sa hovorí, ked chceš rozosmiať Boha - povedz mu o svojich plánoch.

k_a_j_k_a
9. aug 2013

@patkaaaa Vzdy a nikdy 🙂 proste kto chce, vyhovorky, preco nemat dieta teraz, sa najdu. Tak isto sa vzdy najdu aj veci preco mat dieta. Zavisi len a len od Teba a Tvojho partnera.

namornicka
9. aug 2013

Keď máš na to partnera, zabezpečené bývanie a perspektívu že sa o seba ako rodina postaráte..... nie štýlom prerobíme si horné poschodie u svokry alebo našich, to by si tu o pár rokov prišla plakať že čo s tým 🙂

monhla
9. aug 2013

Úplne súhlasím s @k_a_j_k_a ... VŽDY a NIKDY - keď dieťa obaja chcete a máte aspoň základ - kde bývať, čo jesť, primeraný vek /u každého je to však iný vek 😀 /,ste zdraví, máte sa radi..... a hlavne dieťa chcete, tak do toho. Ak si však myslíte, že by bolo lepšie trošku počkať, tak počkajte /ale nie moc dlho/.

katecameron
9. aug 2013

sa vraví ze planovane deti su nejviac nevydarene cize neplanovat 😀 jasne ze by bolo idealne mat byvanie a skolu za sebou a co to odpracovane az to takto chces pocut najidealnejsie stihnut do 30tky

jadinka
9. aug 2013

u nas to bolo vtedy, ked sme skončili obaja školu, troška pocestovali, cca 2-3 roky porobili v práci, zobrali sa a hlavne si odskúšali spoločné bývanie..no a potom tak akosi prirodzene prišla túžba po bábatku, ale u každého je to undividuálne..samozrejme, keby to bolo aj skôr nič by sa nedialo 🙂

jadinka
9. aug 2013

@ywet72 my sme plánovali a podarilo sa na prvý raz 🙂

sorciera24
9. aug 2013

najdolezitejsie je vhodny partner (cize s tym, s kt. si rozumies, s kt. sa poznas, s kt. si uz co to preskakala)....cize podla mna to isto nie je po roku , ani po 2 ....druha vec, bez kt. by som ja do dietata nesla, je vlastne byvanie, proste sami, ziadni rodicia, svokra...len sami, hoc aj podnajom....ale sami.....no idealne je to stihnut do 30tky;)

m.i.r.i
9. aug 2013

planovat sa da..a je vela rodin, co im to s planovanim dietatka aj vyslo...zial, v dnesnej dobe je to aj znamka zodpovednosti a vyzrelosti ked sa k rodicovstvu staviame zodpovedne..a preto aj planujeme..zial, je to nielen v nasich silach ale aj priroda tu ma svoje slovo, tak nie vzdy tie plany vyjdu podla nasich predstav.
Jednoznacne by sa dietatko malo planovat vtedy ak sa partneri citia byt rodicmi a podla moznosti vidia perspektivu o dietatko sa postarat. Nie je rozhodujuci vek..Niektora buduca mamina moze mat vyborne zazemie, cim nebudeme zavidiet, ale ak netuzi sama po uspechoch v praci a nejakom vlastnom realizovani sa, ak je zabezpecena, ci uz rodicmi ci buducim tatinkom, tak moze byt kludne vhodny cas na dietatko..pre inych to moze byt neskor, ked maju start do zivota tazsi, musia si zarobit, vytvorit zazemie...Teraz pisem stale o zodpovednosti...lebo si treba uvedomit, ze zodpovedny rodic nenetrca dlane statu, ale vie sa slusne postarat o deti...

barny
13. aug 2013

neplanovala som ale chcela som, teda aj moj mm chcel, teraz druhe to planujeme priznavam 🙂 mam pocit ze to prve ide lahsie ako druhe, aspon u nas, krpec ma uz 5 rokov, surodenca moc nechce ( taky jedinacik 🙂 ), dom postaveny, praca je ( aj ked clovek nikdy nevie dokedy ) a preco? Pretoze mat miminko je nadherne a chceme ho obaja 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre