Ahojte mám takú otázku na vás kedy ste mali druhé bábätko ? Ja som porodila ako mladá 18 ročná teraz mám 19 a moja malinká má 7🌙. Bývame ešte zatiaľ u našich rodičov chceli by sme sa ale čoskoro osamostatniť keď sa už konečne finančne trochu začne dariť 🙂 Ľudia sa nás často pýtajú a čo kedy druhé že najlepšie keby má malá rok že jedným razom a hotovo že je smutné keď jej neurobíme súrodenca ja by som druhé chcela ale až keď mala vyrastie keď bude mať aspoň tých 6-7 rokov a my budeme už vo svojom. Podľa mňa je veľmi skoro ešte premýšľať nad druhým čo si myslíte vy je lepšie mať druhé skôr alebo neskôr z vašej skúsenosti.
Čo druhých po tom kedy budete mať druhé dieťa , neznášam takéto otázky. Urobte si druhé dieťa keď viete že ho zabezpečíte a bude mať strechu nad hlavou a budete sa na to cítiť. Každý to cíti inak , niekto chce deti s mensim vekovým rozdielom a niekto s väčším to je všetko na vašom uvážení, budú to vaše deti a vy ich budete vychovávať 🙂
Nepozname ta, ani tvoju situaciu, ale podla mna mas cas kludne aj 10 rokov.
Skor sa zameraj v zivote na ine veci:
- si vydata, ci byva u vasich aj tvoj "priatel", ktory ked sa nasere, odide ku svojim rodicom do detskej?
- byvanie - vlastne je ZAKLAD, samostatnost a zodpovednost
- vzdelanie a praca: studujes? comu sa venujes? ake mas tuzby?
- si velmi mladulinka, zi, uzivaj si zivot, nestrat svoje mladulinke roky tym, ze budes kmitat pri sporaku a menit plienky a rodit dieta za dietatom.. este mate babo, ale ked bude kusok starsie, cestujte, spoznavajte svet, slovensko, dajte malinku sem tam babkam a dedkom, vyrazte s manzelom do divadla / kina, ...
Ale hlavne riad sa sebou 😉 aby si ty bola stastna a spokojna, nie ti druhi
Fakt sa niekto pyta 19rocnej, ktora byva s priatelom u rodicov, ze kedy bude druhe?🙂
Ci to sa pytaju cudzi ludia? Vsak im odpovedz tak ako si tu napisala. Co viac na tom riesit?
podla mna je hlavne najvyssi cas premyslat o vlastnom byvani 😉 majn got snad mna toto do buducna necaka, v detskej izbe dospela dcera, chudzi chlap ktory jej (asi na strednej) urobil dieta a vnuca 🙈 chlapec nech sa vzmuzi a zariadi vlastne byvanie a nie druhe decko
Momentálne je najvyšší čas zariaďovať všetko iné, len nie ďalšie dieťa. Na to máš čas
Pre kazdeho inak ja viac Ako 2-3roky rozdiel by som nechcela.
Vraj rozdiel 7r. xD
Určite do vlastného bývania a s finančnou rezervou, so stabilnou prácou a v manželstve. Väčší vekový rozdiel je určite lepší.
@ivangeline a čo ako nemôže byť ? Ja mám sestru o 12r a čo je na tom smiešne nebuďte trápna
Náš malý má 6 sme spolu 10 rokov máme svoje bývanie a druhé čakáme až teraz malý to už vníma teší sa na súrodenca môžem si ďalšie dieťa v kľude užiť mám 28 ... nemáš sa kam ponáhľať
ja mam rozdiel skoro 5 rokov a je to top 🙂 malá mi už s drobcekom pomohla, krasne sa s nim zahráuž cedela byť potichu keď spal, priniesť čo bolo treba, doobeda bola v školke a tak sa dosýta vyhrala s rovesníkmi potom doma s bračekom. Sú super parťáci všetko ho učí číta mu knihy vonku sa zahrajú. Nežiarlila, pochopila aj keď som bola v nemocnici... Neviem si osobne predstaviť mať deti po roku zlvášť keďže som prvú tiež mala v 19tich a ešte som si robila VŠ. Klobúk dole pred každou čo má menší rozdiel, vidím ako fungujú kamošky no nám to bolo takto super 🙂 (ale tak ja mám najúžastnejšiu dcéru na svete je možné že inde to takto super fungovať nemusí 🙂 )
Ľudia sapytaju kedy bude druhé z dôvodu zvedavosti a klebetenia… nič iné z tým nehladaj
Tlieskam mladym maminkam ,sama som nou bola skoro ale druhe dieta az v pripade vlastneho byvania a nie si dovolit mat v cudzom byvani dalsie dieta. Mna by napriklad hanba fackala zit u rodicov a spravit si druhe dieta im na starosti. Ale ako pozeram MK, vela ludi si bez vlastneho byvania spravia viac deti 🤷♀️. Za mna rozmyslas fajn
Vy nebudte trapna.. :D
Ja osobne som nikdy nechcela ist z materskej do materskej... a to sme mali vlastne byvanie. Urcite ist aspon na rok-dva do prace po prvom a potom riesit dalsie dieta. Medzitym poriesit byvanie. Lebo riesit hladanie prace a byvanie zrazu pri dvoch detoch (skolkar a pripadne uz aj skolak) bude o hubu...
Bude to dieťa druhých ľudí alebo tvoje? Veď nekukaj na to čo ti hovoria druhý. Keď ti povedia že skočiť z osmičky je lepšie a rýchlejšie ako ísť pešo po schodoch tak o tom budes rozmyslat? Rob ako ty cítiš. Vo všetkom.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
druhé jedine do vlastného bývania, aj keby to malo byť o 10 rokov. Stále budeš mladá. Treba myslieť aj na rodičov, nech majú svoj kľud a súkromie a vy tiež.