Kedy je najlepší čas na druhé bábätko?

19. dec 2021

Ahojte mám takú otázku na vás kedy ste mali druhé bábätko ? Ja som porodila ako mladá 18 ročná teraz mám 19 a moja malinká má 7🌙. Bývame ešte zatiaľ u našich rodičov chceli by sme sa ale čoskoro osamostatniť keď sa už konečne finančne trochu začne dariť 🙂 Ľudia sa nás často pýtajú a čo kedy druhé že najlepšie keby má malá rok že jedným razom a hotovo že je smutné keď jej neurobíme súrodenca ja by som druhé chcela ale až keď mala vyrastie keď bude mať aspoň tých 6-7 rokov a my budeme už vo svojom. Podľa mňa je veľmi skoro ešte premýšľať nad druhým čo si myslíte vy je lepšie mať druhé skôr alebo neskôr z vašej skúsenosti.

sasa1310
19. dec 2021

druhé jedine do vlastného bývania, aj keby to malo byť o 10 rokov. Stále budeš mladá. Treba myslieť aj na rodičov, nech majú svoj kľud a súkromie a vy tiež.

ki_ki2
19. dec 2021

Čo druhých po tom kedy budete mať druhé dieťa , neznášam takéto otázky. Urobte si druhé dieťa keď viete že ho zabezpečíte a bude mať strechu nad hlavou a budete sa na to cítiť. Každý to cíti inak , niekto chce deti s mensim vekovým rozdielom a niekto s väčším to je všetko na vašom uvážení, budú to vaše deti a vy ich budete vychovávať 🙂

zmrzlinka2021
19. dec 2021

Nepozname ta, ani tvoju situaciu, ale podla mna mas cas kludne aj 10 rokov.
Skor sa zameraj v zivote na ine veci:
- si vydata, ci byva u vasich aj tvoj "priatel", ktory ked sa nasere, odide ku svojim rodicom do detskej?
- byvanie - vlastne je ZAKLAD, samostatnost a zodpovednost
- vzdelanie a praca: studujes? comu sa venujes? ake mas tuzby?
- si velmi mladulinka, zi, uzivaj si zivot, nestrat svoje mladulinke roky tym, ze budes kmitat pri sporaku a menit plienky a rodit dieta za dietatom.. este mate babo, ale ked bude kusok starsie, cestujte, spoznavajte svet, slovensko, dajte malinku sem tam babkam a dedkom, vyrazte s manzelom do divadla / kina, ...

Ale hlavne riad sa sebou 😉 aby si ty bola stastna a spokojna, nie ti druhi

hederamonstera
19. dec 2021

Fakt sa niekto pyta 19rocnej, ktora byva s priatelom u rodicov, ze kedy bude druhe?🙂
Ci to sa pytaju cudzi ludia? Vsak im odpovedz tak ako si tu napisala. Co viac na tom riesit?

zuzanka.zuzu
19. dec 2021

podla mna je hlavne najvyssi cas premyslat o vlastnom byvani 😉 majn got snad mna toto do buducna necaka, v detskej izbe dospela dcera, chudzi chlap ktory jej (asi na strednej) urobil dieta a vnuca 🙈 chlapec nech sa vzmuzi a zariadi vlastne byvanie a nie druhe decko

lucia147852
19. dec 2021

Momentálne je najvyšší čas zariaďovať všetko iné, len nie ďalšie dieťa. Na to máš čas

mamina0078
19. dec 2021

Pre kazdeho inak ja viac Ako 2-3roky rozdiel by som nechcela.

ivangeline
19. dec 2021

Vraj rozdiel 7r. xD

zuzanockamt
19. dec 2021

Určite do vlastného bývania a s finančnou rezervou, so stabilnou prácou a v manželstve. Väčší vekový rozdiel je určite lepší.

autor
19. dec 2021

@ivangeline a čo ako nemôže byť ? Ja mám sestru o 12r a čo je na tom smiešne nebuďte trápna

jordana111
19. dec 2021

Náš malý má 6 sme spolu 10 rokov máme svoje bývanie a druhé čakáme až teraz malý to už vníma teší sa na súrodenca môžem si ďalšie dieťa v kľude užiť mám 28 ... nemáš sa kam ponáhľať

nikelca
19. dec 2021

ja mam rozdiel skoro 5 rokov a je to top 🙂 malá mi už s drobcekom pomohla, krasne sa s nim zahráuž cedela byť potichu keď spal, priniesť čo bolo treba, doobeda bola v školke a tak sa dosýta vyhrala s rovesníkmi potom doma s bračekom. Sú super parťáci všetko ho učí číta mu knihy vonku sa zahrajú. Nežiarlila, pochopila aj keď som bola v nemocnici... Neviem si osobne predstaviť mať deti po roku zlvášť keďže som prvú tiež mala v 19tich a ešte som si robila VŠ. Klobúk dole pred každou čo má menší rozdiel, vidím ako fungujú kamošky no nám to bolo takto super 🙂 (ale tak ja mám najúžastnejšiu dcéru na svete je možné že inde to takto super fungovať nemusí 🙂 )

agacela
19. dec 2021

Ľudia sapytaju kedy bude druhé z dôvodu zvedavosti a klebetenia… nič iné z tým nehladaj

ivik4
19. dec 2021

Tlieskam mladym maminkam ,sama som nou bola skoro ale druhe dieta az v pripade vlastneho byvania a nie si dovolit mat v cudzom byvani dalsie dieta. Mna by napriklad hanba fackala zit u rodicov a spravit si druhe dieta im na starosti. Ale ako pozeram MK, vela ludi si bez vlastneho byvania spravia viac deti 🤷‍♀️. Za mna rozmyslas fajn

nmhc
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasa1310
19. dec 2021

@nmhc tak ono vždy je lepšie ísť na materskú zo zamestnania ako takto. Hlavne v 19 rokoch.

nmhc
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
19. dec 2021

Vy nebudte trapna.. :D

rora
19. dec 2021

Ja osobne som nikdy nechcela ist z materskej do materskej... a to sme mali vlastne byvanie. Urcite ist aspon na rok-dva do prace po prvom a potom riesit dalsie dieta. Medzitym poriesit byvanie. Lebo riesit hladanie prace a byvanie zrazu pri dvoch detoch (skolkar a pripadne uz aj skolak) bude o hubu...

sim_simonka
22. dec 2021

Bude to dieťa druhých ľudí alebo tvoje? Veď nekukaj na to čo ti hovoria druhý. Keď ti povedia že skočiť z osmičky je lepšie a rýchlejšie ako ísť pešo po schodoch tak o tom budes rozmyslat? Rob ako ty cítiš. Vo všetkom.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre