Ahojte s manželom sa snažíme o bábätko od Januára. No zatiaľ nič. Kedy ste vy navštívili gynekológa poradiť sa. Rozmýšľam aby som si dala vyšetriť hormóny či je všetko v norme. Alebo kľudne mi odporučte vitamíny, bylinky alebo čaje ktoré ste užívali počas snaženia sa otehotnieť.
Ja som šla ku gynekológovi po pol roku pri prvom, po dvoch mesiacoch rovno do CAR pri druhom, ale to som už vedela, na čom asi zhruba som. Z vitamínov Inofolic - inositol plus kyselina listová, na kvalitu vajíčok. V CAR mi odporučili Femibion 1 a Koenzým Q10. Pre manžela Folandrol. Držím palce ✊
Po pol roku, ale iba na folikulometriu, aby som naozaj vedela kedy prebieha, ci naozaj, atd... Objednaj sa prip najprv na toto na odsledovanie, myslim ze tri mesiace (tri razy) to mas plne hradene) a je to chvilkova zalezitost.
Potom bolo v plane ist na to komplexnejsie (obaja), mozno po roku, no medzitym sa zadarilo 🙂
Drzim palce
Ahoj, ja som išla po 3 mesiacoch a neľutujem lebo diagnóza bola jasná. Zatiaľ čo by som rok čakala že sa nám to podarí tak by som stratila toľko času, takze niekedy je dobre vedieť hneď na čom ste. Nemusíte mat žiadny problém, ale niekedy ten problém môže byt skrytý. My sme za ten rok čo by sme čakali absolvovali 2x IVF. Ja beriem dosť vitamínov- Inofolic, Femibion 1, D, C, E, Omega 3,6,9, Zinok selen, Q10, B komplex. Všetky tieto vitamíny mi odporučili v CAR.
Vlastna skusenost: necakane otehotnenie, samovolny potrat, svadba, 2 roky snazenia a nic, po 2 rokoch zmena prace, pocuvala som od sefa ze ked otehotniem zabije ma, v hlave som si hovorila: no uz len ty sa tak do toho budes miešať, ale asi to moje podvedomie bralo vazne, kedze sa nam nedarilo, následne zmena prace, este vacsie stresy, po 2 mesiacoch opat zmena prace, kde neboli strey, ludia, sef uplne najlepsi, dobra energia, nikto sa nestaral ci chcem mat deti, vysledok do nesiaca tehotna, opat potrat v 11 tt, korona, do 2 mesiacov opat tehotna a uz so stasnym koncom, narodilo sa dievcatko a ako bonus o 2 roky neplánovaný chlapcek 🙂 z vitamínov gynex, mozno kyselinu listovu preventívne kvoli rastepom. Viem ze sa to lahko hovori, sama som to nedokázala, ale vela robi psychicke nastavenie, ja ked som si zamestnala hlavu novou pracou a prestala sa zameriavat na dve ciarky az vtedy to prišlo. Inac za tie 2 roky neskutone trapenie, milion testov urobenych, preplakala som strasne vela, rozmyslali sme uz o adopcii, no ak sa do roka nedari je to vraj nornalne, az potom to treba riesit.
ak mas do 35, odporuca sa cakat rok od prveho snazenia sa, po 35 r pol roka...
Ja by som po istych skusenostiach uz cakala menej ako rok za kazdych okolnosti...
navsteva CAR ak sa nepodari do roka (ak mate menej ako 35 rokov), resp. do pol roka (viac ako 35).
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
No určite na začiatok treba zájsť za odborníkom, nevieš čo môžeš mat za problémy a bylinkami si to môžeš len zhoršiť ak máš naozaj nejaký problém, pre ktory sa ti nedá otehotnieť. Ale podľa mna je priskoro to riešiť este takto, nie každému sa podarí hneď po prvom snaženi. Ja mám v rodine jednu ženu, ktorá nevedela otehotnieť rok, pritom všetko mala v poriadku a partner tiež, dr im narovinu povedal že nie je dôvod na riešenie to inou cestou zatiaľ, keďže žiadny problém s počatím u nich nenašiel. A po roku a pól sa im podarilo. Lenže treba sa aj psychicky uvoľniť, popremyslaj nad tým najprv, či náhodou nemáš stresujúce obdobie, či ho nemá aj tvoj muž, pripadne sa zamysli, či jedine čo riešiš nie je len dieťa, lebo to ovplyvňuje veľmi samotné otehotnenie.