Baby konečne sa mi upravil cyklus so 40,45 na 32, chcem sa spýtať kedy budem mat ovuláciu cca niekedy 13,14den cyklu?
Pýtam sa len preto ze som 6den po MS a dosť ma boli ľavý vaječník a kríze tak neviem čo to je.😑
bolesť môže súvisieť s hocičím - cysta, neprasknutý folikul, zápal atď... ani pri pravidelnom cykle nemá žiadna z nás istotu, že ovulácia prebehne presne v strede na 14. deň... ja mám napr. menzes presne po 28 dňoch, no ovuláciu som mala až okolo 19.-20. dňa, samotná doktorka mi to potvrdila podľa sona
@olivia2001 ahoj, no to sa da tazko povedat, pocity mozu byt z hocicoho ako pisali aj vyssie. ovulka idealne je 14 dni pred zaciatkom dalsej ms, zavisi od dlzky tvojej lutealnej fazy. ms zavisi od ovulacie, ktora bola. takze tvoja ms este len pride a preto je tazke odhadnut, kedy bude ovulacia. ak budes mat cyklus tentoraz 32 dni, mozno bude ovulacia okolo 18. dna.
ak budes mat cyklus 38 dnovy, potom bude ovulacia mozno okolo 24. dna.
ale to je vsetko iba "mozno", pretoze pre mnohe zeny s nepravidelnym cyklom je ovulacia mensi zazrak a ked pride, tak je podstatna aj prave ta lutealna - poovulacna faza, aby mala dostatocnu dlzku. je to cele komplikovane, takze sa na tvoju otazku neda odpovedat 🙂
Pri 32 dnovom cykle budes mat pravdepodobne ovulaciu cca 18 den cyklu. Vsetko zalezi, aku dlhu mavas lutealnu fazu. Zvycajne je 14 dni.
@mirkava ja pri 36 dnovom cykle mavam ovu najskor na 16,17-ty den cyklu, urcite nie 12-ty den. No ale, kazda to moze mat inak. Robila by som testy a merala bazalnu teplotu, tieto pichania a bolesti krizov, co ja viem...mna furt volakde picha, taha a niekedy to sedi s ovu a niekedy vobec.
@mirkava no ved jasne,... Ovu testy a meranie teploty. Lebo ovu test som mala napriklad pozitivny 15-ty den, ale teplota sa zdvihla na 18-ty den. Teda ovu bola 17-ty den. A potom som priblizne vedela, o kolko dni od ovu mam cakat MS. Pre niektoru je 29 DC uz meskanie a pre niektoru nie.
ja mam problem s praskanim folikulov, chodila som na krv na meranie estradiolu a podla toho uz bol folikul davno zrely az prezrety a ovulacne testy biele. tak som si musela pichnut ovitrelle, aby ten folikul praskol. takze moj LH hormon asi nestupol. takze je tam vela faktorov, co sa musia zosuladit :D
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@olivia2001 mam rada tieto otázky 😁.... ak si 6 deň po MS znamená 12ty deň od začatia MS? Ak áno, je to ovulka pri 36 daňovom cykle takmer určite. Ak plánujete babo skus ovul. testy 😉