Keď sú vajíčkovody nepriechodné

9. dec 2023

Ahojte, ked je vajickovod nepriechodny, kade teda putuje neoplodnene vajicko prec z vajecnika? Vsade su obrazky len oplodneneho vajicka, ktore ide cez vajickovod. Ale co v pripde, ze sa vajicko neoplodni, vajickovod je nepriechodny a skonci to menstruaciou? Taka zakladna vec a ja neviem na nu odpoved 🙈

jaskolka
9. dec 2023

Je to rovnaký proces, ako pri priechodných vajcovodoch.
Vajíčko normálne dozeje, potom sa uvoľní,nie je oplodnené a po určitom čase jednoducho odumrie. Vajíčko neputuje nikde. Výstelka maternice takisto, kedte nemôže do nej sa uchytiť oplodnené vajíčko, tak od umiera a vyplavuje sa von s krvou pri menštruácii.

alisaela
9. dec 2023

Haha, tak nad tým som sa fakt nezamyslela. Ale predpokladám,že sa uvoľní do brušnej dutiny. Ovarialny cyklus je v zásade oddelený od menštruačného. Tak ako pri strelizizacii neprídeš o menštruáciu, iba sa znepriechodnia vajcovody. Pokiaľ dobre uvažujem.

alisaela
9. dec 2023

Resp. Keď som sa zamyslela ešte raz, myslím,že odumrie možno v nejakej úvodnej časti vajcovodu a zresorbuje sa

januska12323
9. dec 2023

Odumrie a vstrebe sa vo vajcovode.

autor
9. dec 2023

Aha 😂 dakujem dievcata za rychle odpovede 🫶

myari
15. dec 2023

A vedeli ste, ze dokonca spermie sa dostanu do brusnej dutiny cez vajickovod? Len taky fun fact 😀

alisaela
16. dec 2023

@myari asi som ani nechcela vedieť 😅😂😂😂

stefaniehandz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre