Keď sa nedarí 2,5 roka otehotnieť. Ako ďalej?

mariocka440
8. okt 2020

Ahojte,
už dva a pol roka sa snažíme o bábo. Po 9 mesiacoch snaženia sa som otehotnela, ale žiaľ v 10 týždni som o bábo prišla. Následne sme si museli dať kvôli zdravotným problémom pauzu, ale už je to opäť rok, čo sa snažíme a nič....
sme objednaní do Iscare v BA, chceli sme Reprofit, ale kvôli situácii s koronou to žiaľ možné nie je.... skúšali sme bylinkárku a nejaké alternatívy, ale žiaľ.... a veta MUSÍŠ NA TO PRESTAŤ MYSLIEŤ ma privádza do šialenstva....
máte podobné problémy, resp. tipy, čo sa dá ešte skúsiť? príp. skúsenosť s Iscare v BA?
dík

rosalie1411
8. okt 2020

@mariocka440 ahoj, mrzí ma, že sa vám tiež nedarí.. Nepíšeš ci ste si dávali robiť nejaké vyšetrenia alebo nie. Ak ešte nemáte, určite by som si to obehala a podrobila co najviac vysetreni.. Samozrejme, asi je aj na čase riešiť to aj s centrom..

barus26
8. okt 2020

@mariocka440 ahoj my sme chodili do iscare v BA a po 2,5 roka sa podarilo, nakoniec prirodzene

mariocka440
autor
8. okt 2020

@barus26 ahoj, takže ste nejak s Iscare spokojní ani neboli?? a chceli riešiť hneď IVF, alebo mali snahu aj prísť na príčinu, prečo sa vám nedoarilo...?? ale gratulujem, že to nakoniec išlo prirodzene 🙂

mariocka440
autor
8. okt 2020

@rosalie1411 ahoj, chcela som, ale moj gynekolog mi povedal, aby sme ešte počkali.... ale po roku neúspechu neni na čo čakať.... tak verím, že centro nám povie, čo treba riešiť a že to nebude iba o IVF:..

rosalie1411
8. okt 2020

@mariocka440 snáď nie... Ale výmenné lístky ti vie dat aj obvodak.. Niektoré vyšetrenia si aj tak hradis sama.. Každopádne po roku by ti výmenné lístky mal dat aj gynekológ. Ale za konzultáciu v CAR nič nedáš a aspoň budeš mat nove info a prehľad.. 😊

hederamonstera
8. okt 2020

ahoj, my sa snazime 2 roky, raz som potratila. Tiez neznasam tu vetu NEMYSLI NA TO...vrazdila by som za to...nemyslim na to cely mesiac, a to myslim naozaj, pred kramami zacnem rozmyslat, ze ci naahodou by to nevyslo a tato filozofia teda u nas nefunguje...posledne 2-3 mesiace mam dost zle stavy, lebo kamoska, co sme narovnako cakali nase prve, caka uz druhe...takze mam rovnake stavy ako po prvom potrate...

chodime do ISCARE ale tam hned chcu riesit IUI a IVF a pod ale ja som to zatial odmietala (a IVF asi uplne odmietnem, nelaka ma to). Cakam na vysledky z imunologie (vyzera to z CAR testov, ze moja imunita atakuje moje vajicka a manzelove spermie) a z hematologie mi zistili, ze mam nieco zle, takze ked otehotniem musim si cele tehostenstvo pichat nieco na riedenie krvy....
tak este pockam na vysledky z imunologie a pojdem skusit asi IUI....je to na nervy....hlavne ked uz nemam ani kamosky, lebo riesia len ich deti a mna nezaujimaju a nechce sa mi riesit len ich deti...takze cele zle. A este kopec tehotnych v tejto nasej dedine a ani nevedia ako, rodia jak jablone po 2-3-4 deti a ja sa mozem roztrhnut od zurivosti a neferovosti

ale drzim ti palce, porob si testy a uvidite na com budete...hlavne morfologiu u muza

barus26
8. okt 2020

@mariocka440 práveže boli sme s nimi spokojní. Muž bol na spermiograme, mne brali pár krát krv. do IVF má vôbec netlačili a narovinu aj povedali že má tlačiť nebudú.. Mne zistili hlavne problémy, nasadili lieky a sup otehotnela som 😊 určite by som išla do Iscare. Určite vám pomôžu

bibkapipka
8. okt 2020

@mariocka440 ahoj, viem ako sa citis, aj nam sa podobne nedari a chodime do Iscare Ba. len chcem napisat, ze tam chodime od augusta a absolutne nas netlacia do ivf, po vzajomnej dohode pojdeme buduci mesiac na iui, aj ked doktorka je presvedcena, ze sa nam to podari prirodzene 😉 takze za mna spokojnost.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre