Ahojte snazilky,
Chcela by som sa porozprávať s niekým kto zažíva podobne trápenie ako aj ja.
O týždeň budem mať 30 rokov, s partnerom sme spolu 12 rokov a o dieťatko sa snažíme už vyše roka?keď sa nam hneď nezaradili ešte som bola v kľude,šak snáď sa zadarí čoskoro, myslela som si.lenze po pol roku som už začala mať rôzne pochybnosti,tak sme s partnerom išli do gynfiv.partner bol 2 krát na spermiograme a žiaľ nebol moc dobrý ☹ má pomalé spermie.a mne robili hormon.profil a ten bol ok.caka má ešte vyšetrenie priechodnosť i vaječníkov ☹ coho sa trocha bohom a moc sa mi tam nechce ísť.Dufala som že počatie dieťatka bude jednoduchšie.Mam už z toho dosť veľký stres, prežívam veľa úzkosti,hnevu a hlavne ma ničia pohľady na samé tehotné ženy okolo mňa.to je najťažšie pre mňa keď vidím milión tehotných žien stačí ísť do obchodného centra tam je ich strašne veľa,vždy si pomyslím ako sa to im mohlo podariť a prečo im bolo dopriate stať sa matkou a prečo mne nie????cítim veľkú nespravodlivosť a krivdu života, ničí na to a neviem z toho von.prosts veľmi túžim po bábätku.chce sa mi plakať ale ani to nejde.je na tom niektorá podobne?asi by mi pomohla sa sniekym kto vie aké je to ťažké na psychiku si pokecať.buddm vďačná aj za rady tých ktorým sa už zadarilo ale predtým mali podobný problém,ako sa im to nakoniec podarilo, čo vám najviac pomohlo?
🙂
PS:chlap s normálnym spermiogramom je skoro rarita, výnimočne. Takže nie je dôvod na unáhlené závery. Uživaj si život a nepozerá na iných.
@sandrita124 po roku neuspechu je potrebne porobit vysetrenia a zistit pricinu preco sa nedari...moze to byt ako si spominala muzov spg,ale treba porobit vysetrenia aj tebe...po roku necit krivdu,ver,ze je nas tu viac kt.sa snazime flhsie a nie je nam dopriate....ja ta chapem, tieto stavy som prezivala tiez...vsade vidis tehotne,kociky a vsetci naokolo ti ozbamuju ze cakaju dieta...
Treba sa snazit dalej a dat si urobit vysetrenia...tebe robili len horm.profil a dalej ides na priechodnost? Nic viac? A tvoj gynekolog nejake vysetrenia neurobil ked pises ze chodis do gynfiv
No môj gynekológ má vyšetril aj cytologiu mám všetko ok zatiaľ.viem že musím ísť na tú priechodnosť,len som verila že by to mohlo prísť aj bez týchto behaciek po lekároch.a na umelé ísť nechcem, aspoň zatiaľ nie.dnes som mala dokonca sen v ktorom som kocikovala svoje babo.bolo to fakt krasne.skoda že len sen.vcera mi kamoška povedala o jednej našej známej že je v 5 mesiaci, a to ani neplánovali este,vraj len raz alebo párkrát skúsili a hneď sa im zadarilo.to je tá nespravodlivosť,že niekto veľmi chcela nemá a niekto sa ani moc nesnaží alebo nechce a má.lilyianka a ty sa ako dlho už pokusas?bola si už v nízkom tom centre asistoval.reproduk?bola si na nízkych vyšetreniach?či už máš bábo?🙂
@sandrita124 tvoj gynekolog ti urobil malo vysetreni...cytologiu? Ved ta sa robi bezne pri preventivke...mal by ti urobil vysetrenie na myko a ureoplazmy,kultivaciu...dalej by som si dala urobit vysetrenie na protilatky na spermie a pod.....
Ak nechces ist na umele nikto ta predsa nutit nemoze...ja mam tiez urobene vyseteenie na priechodnost v GF,vola sa to hyfosy...trva to len minutku
My sa snazime 3r a absolvovali sme 2xvklad zial neuspesny...babo zatial nemame
Vysetrenia vsetky co som spominala vyssie som absolvovala plus este hematologiu a reprodukcnu imunoligiu....
Nemozes sa zamyslat ake je co nespravodlive.. bohuzisl taky je zivot...moja kamoska tiez otehotnela na prvy sup a co narobim...tak to je...tym ze sa budes trapit robis zle len sebe...aj ked samozrejme aj ja mam zle obdobia
@lilyianka a tvoj priateľ alebo manžel má spermio v poriadku?no je toho veru veľa čo môže brániť počatiu, množstvo vyšetrení a ani sa mi to všetko nechce podstúpit,ale keď chcem vedieť či som ok tak ich podstúpiť ale všetko má svoju následnost takže to mi všetko postupne v tom gynfiv spravia.a vy ste kde chodili do ktorého CAR?ak sa smiem spýtať koľko máš rokov?
@sandrita124 manzel nema spg v piriadku,chodime do Gynfivu a ja mam 32r
Ano vsetky vysetrenia maju svoju postupnost
@lilyianka veľa ľudí mi hovorí že nemám na to toľko myslieť,neriešiť to,len to sa fakt nedá.lahko sa to hovorí hlavne tým ktorý už dieťa majú a ťažko sa to realizuje, aby sme na to nemyslela.ked som v kľude a zapodievať sa inými vecami tak zrazu vidím tehotnú alebo s kočíkmi a príde to ako fackaba som tam kde som bola predtým.znechutena vlastnou situáciou a mám aj strach že čo keď to nikdy nevyjde, proste bojujem s tým.je to ťažké a verím že bude lepšie,že príde deň keď sa nad tým len pousmejem.a chodíte do ba gynfiv?ak áno tak ku akému lekárovi?
@sandrita124 chodime k Behunovej...ale prisla som do kontaktu uz aj s Harbulakom
@sandrita124 po roku skusania ozaj nie je dôvod na zúfalstvo. Mám 32 a keby sa mi len rok nedarilo... ja mám za sebou cca 8 rokov skusania, kopu vyšetrení za sebou, teraz čerstvo po ket, a rozmýšľam, čo robiť, keď to ani tentoraz nevyjde. Ver mi, to čo prezivas ešte nie je zúfalstvo
@sandrita124 viem ako sa citis,ja som v mladosti prisla o 3 babatka,raz boli dvojicky,potom sa dlho nedarili a bola doba ked nebolo s kym mat dieta,pred 13 rokmi som po opet prisla o babo,mamou som sa stala ked mi nolo 36,a pred 3 rokmi sa opet zadarilo,a co biem tak syn nasej susedy je lekar v nemocnici kde ona robila sestricku a dlhych 11 rokou cakali na babetko presli vsetkym moznym a pomohlo az umele oplodnenie,maju dvojicky chlapcou v Aprili mali 3 roky,a po 2 rokoch sa jim zadarilo prirodzene a maju dievcatko
@lilyianka mi chodíme tiež k Behunovej.ako na teba pôsobí?myslíš že je dobrá?
@alianka33 ďakujem ti za tvoj príspevok,8 rokov je veru dlho.a kam chodíte do CAR?a u vás je všetko v poriadku?partner má v poriadku spermie?no chápem ťa že to je ozaj ťažké toľko rokov keď sa snazite.a mala si aj také obdobie že ste sa narodili chvíľu vykašľali a neriešili to?ako bojujem s tými pocitmi ktoré mám ja?
@vydrnik ahoj ďakujem za tvoj príspevok.a strácala si aj ty v tej dobe keď sa nedarilo nádej?čo ti najviac pomohlo?a čo si myslíš že zabralo keď si v 36 otehotnela?
@sandrita124 Behunova posobi dost odmerane a chladne...ale mne to nevadi...ku nam bola vzdy mila,odpovedala na vsetky moje otazky a ked mi vysvetlovala niektore veci ohkadom um.oplodnenia tak musela viackrat,lebo ako ona sama vravela pre ludi co sa tomu nerozumia je to spanielska dedina 😁😁 ze to ako ked jej idu nieco vysvetlovat v banke 😂😂
Nemozem povedat nic zle na nu,myslim ze co bolo treba urobila (vysetrenia) a ked sa nepidarilo poslala nas dalej....
Na teba posobi ako? Podla mna je dobra a rozumie sa tomu co robi
Este dalsia vec..ked som si niecim nebola ista,volala som sestrickam do GF...aj kazdy den...hlavne po vklade...vzdy boli mile a odpovedali mi na vsetko
@sandrita124 chodíme do Ferticent. Tvoje pocity som začala mať ale až cca po 4 rokoch snaženia. Dovtedy som to brala hop, a
Alebo trop. No ale s doktormi to riešime cca 2 roky. Ale zatiaľ márne. Daj si spraviť vyšetrenia, ktoré môžeš, to ťa trochu zamestná.
@lilyianka na mna tiez posobi odmerane,stroho,ale zatial je tiez mila a dosledna,vraj je skvela odbornicka v tom co robi.🙂 fakt sa bojim toho vyšetrenia priechodnosti.vraj to boli,vybrala som si ze to chcem ambulantne a nie uspatim lapar.toho sa bojim este viac.teba to nebolelo?a kam vas dalej posunula?
@sandrita124 to vysetrenie trva len chvilku a teda pre mna to prijemne nebolo,ale vydrzala som...niektore zeny necitili nic...ja som citila bolest ako pri menzese ked niekolkonasobne vacsiu...ale naozaj to bola minutka...oni sami vedia,ze to nie je moc prijemne vysetrenie,ale aspon som vedela hned ze je vsetko ok 👍
Mne vobec nenavrhla uspatie...len ambulantne...pred vysetrenim aj tak musis uzit lieky..augmentin,diazepam na utlmenie a este cipok 😉
@lilyianka a este otazocka to vyšetrenie priechodnosti ti preplatila zdravotka či toto nehradi?
@sandrita124 po 2 neuspesnych vkladoch ma posunula na vysetrenie reprodukcnej imunologie a na hematologiu...najprv mi v GF zobrali krv a cakala som 6 tyzdnov na vysledky a kedze neboli dobre dala mi odporucania na dalsich lekarov na repro.imuno a hemato kde som sa onjednala a uz ma riesili dalej oni
@sandrita124 platis si to sama...stoji to 125 eur
Ja teda gyn fiv moc neodporučam, išla som tam s tym, že mi povedia pričinu, prečo nemožem otehotniet, porobia potrebne vyšetrenia, avšak pričinu som sa nedozvedela. HYFOSY je uplne v pohode vyšetrenie- nebolestive, len ja som po tom dost krvacala cca pol dna.
@lilyianka no ja mavam dost bolestivu menstruaciu ,vzdy druhy den,uz natrapila dost veru,ale nasla som na to liek,kvapky algifen tie mi rychlo zabery proti krcom.tak asi viem aka bolest ma caka pritom vysetreni,e musim to niak zvladnut.to sa robi tesne po menzese ze?ked uz nespinim.a vsetky tie preparaty rano pred tym?a cipok ide do zadku ci?doktorka mi to vtedy vravela ale tak rychlo ze uz si to ani uplne nepamatam 😀 a kam vas posunula? Po tych 2 ivf co vam navrhla?
@alianka33 no ja mam tie pocity kvoli veku lebo budem mat o tyzden 30 🙂 a viem ze na prve dieta je to trochu uz neskoro a bojím sa ze cim starsia budem tym to bude tazsie.vajicka starnu, zato chlapovi sa spermie obnovuju kazde 3 mesiace 🙂 dam si to porobit tie vyšetrenia.
@sandrita124 ano hyfosy sa robi tesne po menzese...mne to robili myslim uz na 5 den po....
Ano cipok sa dava do zadku a teda vsetky lieky sa uziju cca 2 hodiny pred vysetrenim
Ake vysetrenia mi odporucili som napisala vyssie tak precitaj tam 😉
@janinuska a v gynfiv vas neposlali na ivf?ako dlho sa snazite?partner ma ok spermie?
@lilyianka a teraz ste na repro.imuno a hemato v akej faze?navrhli vam niake dalsie riešenie?ako to cele zvladas?zda sa mi ze dobre lepsie ako ja 🙂 a to som len na začiatku.
@sandrita124 Snažíme sa 9 rokov, už sme vzdali. No mne pri tom hyfosy prave vyšlo, že mam pravy vajičkovod nepriechodny , len lavy je v poriadku. Robili mi inseminaciu 2x nevyšla, 2x som ovulovala na tej nepriechodnej strane, aj som na to upozornovala, ale nikto to neriešil, že ved skusime. Preto nemam s nimi velmi dobre skusenosti, tym ta ale nechcem odradit. Držim palce.
@sandrita124 kedze mi zistili na repro.imuno,ze mam vysoku hladinu cytokinov,nasadili mi liecbu kortikoidmi...torizto vraj tehotna som mohka byt viackrat len kvoli spominanym hodnotam cytokinov sa embryo u mna nevie uhniezdit...vysledky mam dobre..teda mala som ich uz po prvom kontrolnom odbere tak budem moct ist na KET...kedy sa uvidi co povedia v GF
Zvladam to ako kedy...niekedy je mi fajn,niekedy otrasne...terax som zatial v pohode...aj krd pred par dnami resp tyzdnami som mala zle obdobie...
My sa snazime dlhsie a to ver,ze si prejdes hocicim...co ti samozrejme nezelam 👍
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Narovinu. Krivdu zivota po jednom roku? (Ja som dr a robim na onkologii a krivda zivota vyzera diametralne odlisne). Rok je strašne málo. .gro žien sa snaží ďaleko dlhšiu dobu. Nie je dôvod na paniku, ste mladí. Čím to budeš viac surit, tým sa vaše šance budú znižovať. Skúšať ďalej, keď ubehne ešte pol roka-rok, tak to riešite. My sme sa napr.snažili 4 roky a po ivf sa nakoniec zadarilo.