Ahojte,
kde si viem dať vyšetriť, ci si moje telo nevytvára protilátky proti spermiam? Iba v CAR alebo to zvládne aj bežný gynekológ?
V CAR ťa pošlú aj tak inam. Robia to v Prešove v Nitre a v BA (tam v Imunovital).
@thereisabear BA som nespomenula zamerne. V BA vyšetruju len ženu a recenzie hrozbe v skupine o IVF vela žien prešlo do Nitry/Prešova. Vela písalo že v BA zle nadstavená liečba 🤷🏽♀️
My sme boli na reproimuno v Nitre. Odporucam
@martinaju a v Prešove to ako prebieha? Treba nám lístok výmenný od niekoho? A koľko sa zato platí?
V prešove zoberu obom krv pred tym je konzultácia. My sme mali aj spermiogram svoj ktory som doniesla ale niekedy je potrebne spravit aj spermiogram to posielaju na kliniku.
Ja som platila 110 eur r. 2020 a ano treba vymenny listok teraz to je max do 150 ale ono zalezu od poustivne union doplaca najmenej a je to menej ako 150 eur.
Vymenny listok môžete mat z car, od gynekologa alebo obvodneho lekars bud tam treba napisat prosim o vyšetrenie paru alebo treba každému vymenny listok.
Ahojte, my sme boli teraz v Presove. Mame Union a platili sme 60€. Spermiogram mal manzel spraveny. Brali nam obom krv. Vysledky budu o mesiac a na termin sme cakali mesiac. Boli sme u Dr.Estokova, velmi mila doktorka. Tieto vysetrenia robia len pondelky.
@janickamalicka1988 jeej ďakujem za odpoved 🙂 a spermiogram ste doniesli výsledky?
Ano doniesli sme aj ten. Preistotu sme vzali cele karty, ak by nieco trebalo, mam aj hormonalny profil a genetiku spravenu. Ak spermiogram nemate, da sa spravit aj tam, dr vas tam posle, myslim ze je to v tej iste budove. Inak vsetko - vsetky protilatky,atd vysetria z krvi vas oboch.
A vymenne listky treba ty- gynekolog a muz - urolog alebo obvodak
@janickamalicka1988 aaaa reprodukcna genetika alebo také niečo tam sa čo zisťuje?
Bola som na genetike na hematologii a vraj to je niečo iné
A čakacia doba?
To je genetika paru- tam sa zistuje, ci nemate predispoziciu na geneticky ziskane ochorenia, ktore vam napriklad znemoznuju otehotniet, alebo ci mozte na dieta preniest nejake geneticke vady. Pytaju sa tam na ochorenia vase a vo vasej rodine a vezmu vam krv. Na toto vysetrenie posielaju, ak zistuju priciny potratov a pred absolvovanim IVF. Na hematologii som ja nebola, tak s tym skusenosti nemam, ci aj tam sa riesi nejaka genetika. Na genetiku sme cakali tusim len par dni, uvolnil sa termin, tak sme vraj mali stastie a vysledky nam prisli postou o mesiac.
Ale ak chces vediet protilatky proti spermiam, tak na to je ta reprodukcna imunologia. My sme sa objednali aj do Nitry, ale tam sa objednava najskor o 3mesiace a plati sa 355€, to nas strasne odradilo. A kedze uz riesime IVF, tak nam presov prisiel ako lepsi napad. A z akeho dovodu chces zistit ci nevytvaras protilatky?
@janickamalicka1988 lebo sa nám rok nedarí a chcem najprv asbolvovat všetky vyšetrenia čo sa dajú až tak sa púšťať do niecoho. Známa bola najprv na umelom až tak na repro imuno a tam jej zistili niečo načo jej nasadili lieky a potom otehotnela prirodzene.
Ten Prešov vyzerá super, objednáme sa tam 🙂
Presne! My sa snazime snad uz aj 3roky. Ked sme si povedali, ze to ideme riesit, manzelovi zistili, ze ma zlu morfologiu. Akonahle som to povedala mojej gyn, povedala mi, ze mame ist do CAR. Ze u mna problem nevidi. Ale pritom mi okrem preventivky nespravila ziadne vysetrenie. Tak ma to zaskocilo, ze ako moze potom vediet, ze nemam ziadne problemy aj ja. Tak sme sa zaregistrovali do CAR a tam nam povedali, ze si mame spravit pred IVF genetiku a ja hormonalny profil. Lenze je vela pripadov, kedy oplodnenie nevyslo a posielali par na repr.imunologiu. A podla toho, co mi pisali z Nitry- 8tyzdnov pred vysetrenim nesmies podstupit oplodnenie, ani byt tehotna/resp.po potrate, nahodou umele oplodnenie nevyjde a ja budem musiet cakat 8tyzdnov + kym nas objednaju(v Nitre 3mesiace) lebo dopredu nevies ci sa oplodnenie podari + 4tyzdne cakas na vysledky, a bohvie co vsetko ti potom najdu. My uz mame po tridsiatke, a uz mi tie 3roky fakt lezu na nervy. Tak som nejako ukecala gyn, aby mi dala vymenny aj na repro.imunologiu. A budeme mat aspon pokoj. Budem to mat spravene a budeme vediet, ci je toto tak ako ma byt. Lebo za cely ten cas som ani raz neotehotnela a po ovulacii, ked sa snazime ten dany mesiac, mavam take zvlastne pocity v podbrusku. Krce, pichanie, tahava bolest. Vzdy si poviem, ze sa cosi asi deje a aj tak to skonci menzesom. Ale mesiace, ked sa nesnazime, tak nic. Ani bolest, ani nic… hned ma napadli tie protilatky ci netvorim, no uvidime ake budu vysledky.
Objednaj sa potom nie cez ten ich online formular, ale najdi si cislo a zavolaj si tam cim skor, nech mas hned termin. Sestricka ti da instrukcie, my sme si potom dopisovali emailom, aj vysledky, ak budu v poriadku poslu emailom.
@janickamalicka1988 ďakujem veľmi pekne, objednala som nás.. dúfam že vam to čoskoro vyjde 🍀
Dakujem aj vam drzim silno silno palce
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Reproimunóogia. Nitra alebo Prešov