ahojte, otváram túto tému, lebo chcem vedieť, či nemáte niektorá podobné pocity alebo či mi neviete poradiť. S kamarátkami sme si povedali, že už je čas na bábätko, tak sme sa do toho pustili. Obom kamarátkam sa to podarilo na prvýkrát, my sme zatiaľ neúspešní. Nemôžem s nimi rozoberať témy ako ovulácia, plodné dni či meranie teploty, možné príčiny neplodnosti atď., pretože oni také niečo nemuseli riešiť. Preskočili etapu "snažilkovania" a užívajú si tehotenstvo. Myslím, že sa nedokážu vcítiť do môjho položenia, nevedia pochopiť, prečo z toho robím vedu, veď je to predsa také jednoduché. Nechcem voči nim cítiť závisť či upadnúť do depky, poraďte, ak viete 😒
ahoj holky....muuzu???
kostickabonnie
to neries.
Co nemozes prebrat so svojimi kamaratkami tuna nove kamaratky na konikovi to s TEbou preberu, neboj..
Vacsina sme tiez na tom podobne, ze nase okolie netusi o com tocime.... 😉
kosticka - bohuzial sa tvoj vztah s kamoskami urcite nezlepsi. NIKTO kto to nezazil nema sancu to pochopit. U mna to bolo tak ze ma nevedela utesit ani moja vlastna mama. Ta mi len rozpravala ako nas mala tri deti na prvy sup. Toto je vec, ktora je pre zenu velmi stresujuca a bolestiva a nema zmysel sa o tom bavit s niekym kto to nezazil. Darmo sa budu kamosky a okolie tvarit ze ta chapu ale prd. Ver mi mas vlastne skusenosti a trapila som sa tri roky. Skor ci neskor zistis, ze si musis najst pre sseba nove kamosky, trebars aj tu na konikovi ktore ta podporia, ktore ti poradia, ktore budu prezivat to co ty. Nemusis samozrejme zanevriet na kamosky ale urcite temy sa medzi vami stanu taby az kym neotehotnies. Drzim ti palce nech sa ti to cim skor podari. Hlavne neupadaj do depresii a stresu lebo sa to tym este viac zhorsi
Kosti je to skratka tak kto nezazil nepochopí.......
ďakujem vám všetkým za podporu 🙂 my sme začali minulý rok štýlom, ak sa podarí. Teraz som už radšej začala sledovať BT, ovuláciu a podobne, aby som mala čo najviac informácií pre lekára a samozrejme poznala aj samu seba. Ako som písala v téme GYNEX, tak môj cyklus bol 8 rokov rozhadzaný, a len vďaka Gynexu sa mi tu minulý rok v marci celkom dobre upravilo. Vtedy mi lekár povedal, že mám prísť, až keď otehotniem.
Takže mám nové kamarátky? Ako ste na tom vy? 🙂
kosticka, presne tak... rozoberaj to tu... 🙂
romy, máš pravdu, kamošky sa dajú celkom dobre zvládnuť, niekedy je to horšie s rodinou. Aj v rodine sa každému rodia deti a na nás pozerajú s otázkou "kedy bábo?" Patríme medzi najstaršie mladé páry v rodine a sme zatiaľ jediný, kto hneď po svadbe nečakal prírastok. Tento rok budeme mať 4.výročie svadby, ale mali sme iné priority, ako splodiť bábetko hneď po vysokej 😒 Uchytiť sa v zamestnaní, postaviť dom, zasadili sme 70 stromov 🙂 a teraz sa stabilizujeme v splátkach. Hlavne to bol dôvod, prečo sme čakali doteraz. V otázke financií sa musíme spoliehať sami na seba.
Ahoj Kosticka,
myslím, že ešte nemusíš panikáriť, 1 rok snaženia sa nie je veľa, my sme tu také, čo sa snažíme viac rokov a nič. Hlavne sa nestresuj, neboj sa, lebo to situáciu len zhoršuje! Ak sa chceš dozvedieť niečo o tom, ako okolie reaguje na to, že sa nedarí hneď otehotnieť, mrkni sa na tému "Ako povedať rodine, že máš problém otehotnieť a máš po 35tke", niektoré baby tam píšu neuveriteľné "zážitky"... Môžem ti z vlastnej skúsenosti potvrdiť, čo ti už baby napísali - najlepšie je o probléme hovoriť s takým človekom, ktorý to pozná. Mne osobne veľmi pomohla táto stránka, ja totiž o svojom probléme nedokážem vôbec s nikým otvorene hovoriť - okrem mm a dievčat, ktoré sem prispievajú. Tu ťa baby skôr pochopia a hlavne podržia a podporia. Vládne tu naozajstná solidarita.
kosticka,
ale ved ak su to ozajstne kamosky, mali by to pochopit. tu na MK je virtualny svet, aj ked to clovek nade pochopenie, nemozem suhlasit s tym, ze tie prave priatelstva nie su vzacnejsie. tot mo nazor.
ved im jednoducho povedz, ze Ta to boli a zranuje, ked ich vidis s bruskom a tak, pripadne si date trosku pauzu v stretavani, ale urcite za ne zabojuj este. neskor Ti mozu byt velkou oporou.
kosticka.. ja mam zopar kamaratok a tie su na tom nasledovne... jedna ma 11 rocne ho syna , ktory sa podaril viac menej omylom, druha ma 3 rocnu dceru, na ktoru cakali 15 mesiacov snazenia, dalsia kamoska o detoch este nerozmysla, co sa tyka rodiny.. svagrina ma 6 mesacne babo, a druha bude mat v maji. takze v podstate cele moje okolie je babatkovske. ja osobne mam velku podporu nielen v kamaratkach ale aj v rodine, vsetci sa sice stale vypytovali az ked pochopili, ze to uz nie je moc prijemne a stoja pri mne. snazite sa rok, co vobec nie je dlha doba a dovod na paniku. nehovorim, ze mi nie je luto, ze nam sa nedari, ale tesim sa z ich babatiek...
nemat kamaratky ,ktorych sa sice moj problem netyka ale aj tak pri mne stoja a rodiny, tak mam asi naozaj depresiu...
moja rada.. aj ked tazko radit, ked neviem aky mate vztah,je, povedat im svoje pocity na rovinu, skusit sa cez to preniest, a nespajat si ich stastie s tvojim neotehotnenim...
a este co sa tyka kamaratiek tu na MK., pisem tu uz dlho, ale z niektorych tem som jednoducho odisla, pretoze sme sa nonstop sledovali, vymienali si grafy, hecovali sa atd, potom vela otehotnelo a ja stale nic, a to neustale sledovanie a pisanie dennodenne o tom istom ma frustrovalo este viac ako debata s kamoskami co maju deti...
lakrimosa: tu temu som videla, ale radsej som ju neotvorila 🙂 chcem dufat, ze o 6 rokov to uz bude uplne o niecom inom...
Moju neterku, krstniatko aj ostatne deticky v rodine mam strasne rada, lenze s manzelom sme sa odstahovali od celej rodiny na 300km, takze sa vidame malo a coskoro budem len pre nich ako "teta z Ostravy", ktorá príde, prinesie darčeky a odíde. Cize aj otazky na potomstvo chodia len vtedy, ked sme "hore" pri rodine, to je zasa vyhoda vzdialenosti 🙂
bambulka: ked si niekto na facebooku pise do statusu cely priebeh tehotenstva, tak sa to neda ignorovat 😀 nevyjadris sa - povedia, ze ticho zavidis, vyjadris sa - dostanes protiotazku.. asi netreba navstevovat taketo siete 😉
Mam kolegynu, ktora nemohla otehotniet 8 rokov a verte tomu, este pred rokom sme boli uplne na noze, teraz citim najväcsie povzbudenie z jej strany, pretoze to zazila. Dala mi kontakt na nejaku liecitelku - zajtra mam u nej termin. Vraj pomohla mnohym ludom s roznymi zdravotnymi problemami. Este s nou len telefonovala a povedala jej, ze sa snazime a akosi to nejde a ona jej sfleku povedala, že otehotniem 14.8.2010. Zatial som u ziadnej liecitelky nebola, tak ale vsak za pokus to stoji.
kosticka ... my sme boli bez HAK od augusta 2008 a podarilo sa az teraz v decembri ... len treba vydrzat a ono to pride ... pokial nie su zavazne zdravotne problemy
Hm, ak som to správne pochopila, Kosticka, tak máš iba 29? Tak to je v pohode, naozaj, nemusíš sa báť, určite skoro otehotnieš. Apropos, čo je to za liečiteľku?
ahoj kosticka, myslim si ze nemozes cakat ze ta kamaratky pochopia ak same nemali taketo problemy. Kto to nezazil, tak ti neuzna. Oni su uz v inej faze a maju ine starosti. Ale ak su dobre kamosky tak ta podrzia aj tak.
Odkedy sme sa zacali snazit tak mam vo svojom okoli velmi vela tehotnych a uz aj babetiek (v rodine, v praci aj kamaratky) a je to na zblaznenie. Niektore medzitym stihli aj 2 deti. Kazdu novu tehotnu vzdy vecer oplacem a 2 dni som z toho v depke ci som ja ta posledna a najneschopnejsia. ☹
Hlavne je si to az tak velmi nebrat. Ale myslim ze ty este nemas dovod na paniku 😉
a na tu liecitelku som zvedava aj ja, napis potom viac......
Anikka, to si neber tak k srdcu, že máš depku z každej novej tehotnej... to ti nepomôže vyriešiť situáciu. A už vôbec sa neobviňuj, že si najneschopnejšia. Veď ty za to nemôžeš!!!!!! Sú isté veci, ktoré jednoducho neovplyvníš. Aký je tvoj problém?
lakrimosa, dufam ze to nevyznelo negativne ze by som im zavidela, to urcite nie. Len som vtedy zo seba este viac nestastna. moj problem je PCO
Nie, nemaj obavu, Anikka, prežila som obdobie, keď som pociťovala to isté, takže to veľmi dobre chápem 🙂 .
Takže, bola som u tej liečiteľky. Baby, ona má nejaký astrálny kalendár a tento rok je ten správny dátum 14. august 🙂 Povedala mi, že je to termín, kedy môže otehotnieť každá žena, ktorá nemá vyoperované alebo inak nefunkčné orgány. Takže rada pre všetky zadarmo (mna to stalo 10 eur), odporuca pit caj z pakostu smradlaveho. Je to hlavne pre vyrovnanie energii. Zistila, ze ja a muz nie sme energeticky vyrovnani, on je silnejsi a ja slabsia. Kolegyna, ktora sa tiez zaujima o tieto cary-mary mi vysvetlila, ze hoci sme obaja v poriadku (zatial sme neboli na ziadnych vysetreniach, ci sme) silnejsia energia mojho muza tak-ci-tak prevalcuje moje vajicko a ziaden zivot nemoze vzniknut. Takze na to ten cajik. Tej liecitelke som este spomenula, ze som mala problemy predtym, tak mi kazala lahnut si a prikladala ruky na cakry a tak, a povedala, ze ja som ako zena uplne zdrava a nemam iny problem. Tak sme potom v praci carovali dalej (s kartami) a zistili sme, ze blok je v mojom muzikovi. Zasa som si vypocula nejaku teoriu o vedomi a podvedomi a hoci to babetko chceme, niekde v podvedomi je blok. Tak sme sli s muzom na prechadzku a spytala som sa ho, ci urcite chceme to babo, no a z neho vyslo, ze on by ho chcel, kedze vsetci okolo maju tiez, ale ze rad by dokoncil nas domcek,na co treba este kopec financii a myslim si, ci uz budete suhlasit so mnou alebo nie, ze tam moze byt pes zakopany. Mame v podvedomi blok. 😖 mozno sa niekto k takymto zaverom dostal, ak ste to v nejakej teme citali, budem rada, ked mi napisete nazov, nemam cas prechadzat kazdu, lebo je ich tu mnoho. Tak prajem pekny vikend
@kostickabonnie Ahoj kosticka.Ja som si len tak na nete hladala nieco o liečiteľoch a otehotneni....a dostala som sa na tuto stranku. Velmi ma zaujima, ci Vám to potom vyšlo toho 14. augusta a teraz uz mate babo.
inak ja som na tom podobne...v nasej rodine su tiez vsetky mlade pary uz s deťmi...my mame malo pohyblive spermie, 2IUI neuspesne, na jesen sa chystam na IVF...v rodine som sa prestala rozpravat postupne uz pomaly s kazdym ako postupne otehotnievali...neviem tu zavist proste zakryvat...viem ze moje spravanie nie je OK, ale neviem si pomoct a dusit to v sebe a navonok sa tvarit (najma v rodine) ze je vsetko v poriadku a ze vsetkym prajem ich tehu , sa nemienim...
@janet13 Ahoj Janet, nevyslo to, stale nemame babo, prave som po prvom IUI s negativnym vysledkom - ale pohli sme sa dalej, uz neverim ziadnym liecitelkam, pretoze po absolvovanej laparoskopii mi zistili nepriechodnost praveho vajcovodu, v GINFIVe zle vysledky mojho muza....takze nie sme v poriadku, a teda ani drJonas, ktory mi za 16 € napisal, ktore dni su vhodne...mi nebol na nic, pretoze ten sa kryje vetou, ze jeho vypocty platia len vtedy, ak si zdrava. Takze ja uz neverim nicomu :(
@kostickabonnie
ako to sama pises Janet13 ze mate zdravotne problemy, aj tak musis verit... :(
je to tazke, ale musis si byt ista, a verit...... :(( zial... musis nabrat silu.......
a tak ma napadlo, ked snazenie prejde do fazy - navsteva CARu, pokus IUI alebo IVF - komu ste sa s tym zdoverili alebo ste si to nechali pre seba? Ake boli nasledne reakcie ludi, ktori o tom vedeli?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
a ako dlho sa uz snazite?