Jonášova metóda - výpočet

18. nov 2024

Ahojte,
chceli by sme sa začať pokúšať o druhé dieťatko.Privítali by sme k dcérke ešte jedno dievčatko. Samozrejme,je nám to jedno,len nech je zdravé. Avšak zo zaujímavosti som si dala zaslať výpočet od Jonáša (teda už jeho dcéry) 😃.
V kalendári je pre každý mesiac za značených pár dní kedy splodiť 👶🏼, lenže tieto dni mi pri pravidelnom cykle vychádzajú vždy tesne pred MS,alebo aj počas.
Ja viem,že táto metóda počíta s iným cyklom ako biologickým, ale nejak tomu neverím,že keď ovu bude v strede cyklu otehotniem deň pred MS 🙄
Prosím vás, tie, ktoré ste mali s touto metódou skúsenosti - je to možné,alebo sa mám na to vykašľať ?

PS: Tí, ktorí toto celé považujete za blbosť, nemusíte zbytočne mrhať písmená 😄 Chcela som len proste skúsiť či na tom niečo je.

PS2: anonym,lebo mám tu známe,ktoré nevedia,že chceme ďalšie bábo

ivana3111
18. nov 2024

Podľa môjho názoru, to je úplná náhoda ako to vyjde aj napriek tomuto výpočtu. Ja som mala tiež nejaké dátumy a vôbec to na základe toho nevyšlo. Otehotnela som presne medzi danými dátumami a s iným pohlavím ako bolo určené. Nám to bolo samozrejme jedno, výpočet som dala len z čistej zvedavosti, nie ze by som sa na to spoliehala :D pozri si aj tuto online vypocet : https://astrologie.najdise.cz/plodne-dny/jonaso...
Celé prirodzené splodenie bábätka a pohlavie je úplne mimo naše vedomé rozhodovanie a tak to bolo vždy 🙂.

veklipo
18. nov 2024

Mne to nefungovalo. Mala som zaplateny.

matkahelka
18. nov 2024

Ja tomu sice vobec neverim, ale mam kamosku, ktora ma striedavo 4 deti, chlapec-dievca-chlapec-dievca a od druheho dietata plodili podla tejto metody a teda 3 deti im vysli uplne presne. a podobne to ma aj jedna mamicka, ktora nosi dieta do skolky, kam nosim aj ja svoju dceru. Oni po prvom chlapcovi chceli opat chlapca- vyslo im to s jonasovou metodou. a po rokoch chceli dievcatko, maju ho, opat s jonasovou metodou. ci je to nahoda, neviem.

simsalabim
18. nov 2024

V porodnici - pred 25 r - bola so mnou mamina, co po 20r neplodnom manzelstve mala zdravu dcerku. Jonas jej vypocital v tom roku 2 plodne dni a ten, kedy to vyslo, bol v case menzesu. Porodila pidla vypictu dievcatko. Porodnik za nou - s jej suhlasom - poslal maminu po opakovanom potrate, aby to nevzdavala a potesila sa z babatka zeny, ktora mala podobny osud ako ona.

titla
18. nov 2024

Ja som si dala spravit vypocet a nefungoval u mna. Mala som vypocet na 12mesiacov s tym, ze vytuzene pohlavie je dievca. Otehotnela som presne mesiac po skoceni platnosti kalendara a mam syna😄
Ale nevymenila by som ho ani za 10 dcer.

pininka1
18. nov 2024

@simsalabim aj ja poznám jednu co sa 10 rokov snazili a až po jeho výpočte sa im podarilo.

autor
20. nov 2024

Ďakujem za odpovede 🙂
K tejto metóde som sa dostala náhodou a veľa ľudí sa za ňu zaručuje, takže možno na nej fakt niečo bude, ale mne ide skôr o to,že tie vypočítané dni sú fakt každý mesiac dosť neskoro. A teda chcela by som nejakú skúsenosť kedy to aj napriek tomu fakt vyšlo 🤔

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre