Ahojte prosím vás viete mi niekto poradiť či je tento test pozitívny? Keďže tieto testy majú dosť slabé farbivo testujem pár dní ale prvýkrát, nikdy predtým som netestovala ešte tak neviem keď sa niekde píše že musia byť rovnako silné niekde že stačí že sú proste 2 čiarky a už je to ovu tak mám v tom zmätok. Príde mi že nie sú rovnako silné ale ako vravím ako začiatočník to neviem posúdiť. Vopred ďakujem za odpovede prípadne za rady.
Ono veľmi záleží aj od testu,lebo ja som mala aj 3druhy a ten jeden mi ukazoval úplne slabo a ostatné som mala silno pozitívne(ovu testy)
@mirus11 tak ovu testy maju roznu citlivost, 10kove, 20kove a dokonca 40kove...niektore zeny potrebuju slabsie, ine silnejsie, ten na foto je ale 10kovy ak sa nemylim,takze ovu este fakt daleko.
@anjelicek26 vidíš to som si veru ze nevšimla,ale tieto mám tuším doma aj ja musím pozrieť,aké sú vlastne.
@anjelicek26 tieto sú 20kove
Ďakujem ale☺️ aky je rozdiel v tom ak takto vyjde 10kovy a ak takto isto vyjde 20tkovy?
To si musis odsledovat, ak je 10kovy pozitivny, moze byt ten 20 kovy byt pozitivny az o par hodin neskor, teda sa ti to trosicka posunie... aspon u mna to kedysi tak bolo. Aj 12h rozdiel, kym to stuplo nad tu hranicu.
@anjelicek26 takže jednoznačne je lepšie a presnejšie určenie s 10kovym asi však?
@anjelicek26 nikdy som na ovulačnom teste nemala druhú čiarku rovnako silnú alebo silnejšiu a predsa ovulácia prebehla, bol pozitívny
@zuzanockamt podľa mňa je to tiež hlúposť presne to škatuľkovať podľa toho lebo tieto testy majú extrémne slabé farbivo už 4 dni mám duchov a teraz takáto čiarka a nejde mi do hlavy že pomaly týždeň tak a negatívny
Ja som sa spoliehala na BT, testy boli doplnok zo zvedavosti, keď tu na MK tvrdia, že ovulácia nie je, keď nemáš pozitívny ovulačný test tak, ako sa píše v návode 😂 je to hlúposť
@zuzanockamt v návode sa nikde nespomína že musí byť druhá silnejšia buď tam tam čiarka je alebo nie je podľa mňa keby je to fakt duch tak nepoviem ale je pekné viditeľná a naživo ešte viac to sa z fotky nedá vidieť odtiene☺️ takže tiež si myslím len pýtala som sa lebo si ich robím prvykrat tak neviem či si myslím správne
@zuzanockamt tak mas asi nizsiu hodnotu LH a ovulujes aj tak, staci skusit desiatkovy test... preto su 10/20/40kove...lebo niektore maju tak rychly nastup LH, ze im treba aj 40kove, inak ten test maju pozitivny niekolko dni a prd im to pomoze...
Ale k autorke - ja tam mam tu druhu ciarku takuto cely bozi mesiac... nie je pozitivny ani nahodou. Zopakuj vecer a zasa rano o desiatej a uvidis, ci nestmavne. Treba robit vzdy doobeda okolo desiatej a potom vecer tiez okolo 22hej, potom to nepremeskas. Ktory den cyklu si teraz?
Neviem akú máš značku, ale čo som mala ja test tak v pribalovom letáku bolo napísané za čiarka testovacia musí byť rovnako silná al silnejsia ako kontrolná plus tam boli aj obrázky ako vyzerajú pozit a negat. Test... A záleží aj akú máš citlivost
Tento test je ale negatívny.
Kolky DC si?
@anjelicek26 vieš čo práve že neviem lebo keď som si robila podľa návodu a tam to je napísané tak že pokiaľ máš 27 daňové cykly (bola tam tabuľka aby si vedela od ktorého dňa testovať) tak začať s testom 10DC .... Tie testy 10.deň 11.deň a 12.deň boli s veľmi slabučkou čiarkou čiže to hodnotím fakt ako negatívne ale včera na 13.deň cyklu a dneska 14.deň cyklu sú čiarky silnejšie sú obidve rovnaké aj zo včera aj dnes ako na tej fotke čo som poslala.... A v tomto návode na tom 20tkovom je písané že testovať od 10 ráno do 20 večer nakoľko ráno je moč veľmi koncentrovaný a môže preukázať falošne pozitívny výsledok.. preto testujem len v tomto čase a odporúčajú dve hodiny predtým neprijímať veľa tekutín takže dodržiavam aj toto tak už som jeleň z toho 👐
@sense ja mám ovulačné testy od medpharmy 20kove a tam nič o tom nie je písané preto asi treba čítať každú značku zvlášť lebo táto tu nič o slabších a silnejších čiarkach nepíšu... A preto mi to príde ako hlúposť lebo každý výrobca k tomu preto dáva ten príbalový leták aby sa podľa toho človek riadil a v jednom keď je inak v druhom inak tak asi vedia prečo že jeden ukáže inak ako druhý a netreba to podľa iného hodnotiť tak neviem som 14dc dneska a včera 13dc mi vyšiel taký istý ako dnes čiže tento z fotky mám rovnaký aj zo včera aj z dnešného dňa
@zuzanockamt mohla si mat vyššiu citlivosť testu ale spodnú hladinu hormónu v tele preto ti test nemusel ukázať pozitívny test.
Tak ako žene kt ma bežné vyššiu hladinu hormónu a vyššiu citlivosť testu môže ukazovať polmesiaca pozit. Vysledok
Aj pri 27 dnovom cykle a kratsej lutealnej faze mozes mat ovu aj na 15-16-17.den, takze ja by som pockala a testovala dalej, urcite coskoro zosilnie.
@sense @anjelicek26 robila som testy niekoľkokrát denne viac dní po sebe počas viacerých cyklov, BT jasne vykazovala ovuláciu, čiarka nikdy nebola rovnako silná ... Mala som 20-kový test...hladinu LH mám normálnu
Inak raz som si spravila test z ranného moču len tak zo zvedovasti a čiarka úplný duch a večer výraznejšia..
Ale už som čítala že testy aj tak nie sú spoľahlivé... Pretože zachytávajú len hladinu hormónu a len predpokladajú že ovulácie prebehne... Ale aj tu dosť zienok v skupine anazilky kt merali aj BT, mali test pozitívny ale podľa bazalnej teploty ovulácia neprebehla.
@zuzanockamt tak mozno trebalo desiatkovy.... plus treba zohladnit fakt, ako pise @sense - ani pozitivny ovu test neznamena ovulaciu - niekedy treba aj dva nabehy alebo pri vysokom prolaktine mas s vajicka cystu napriek vysokemu LH vajicko neskoci, to iste pri pco... bazalka by mala byt spolahlivejsia, ale aj tu - bazalka skoci hore aj ked sa cysta spravi... takze vsetko su to len take symptomy, bazalka, ovu aj hlien, otvoreny makky nizko postaveny krcok... bez ultrazvuku je to len odhad veru zakazdym.
@anjelicek26 preto som sa spoliehala na BT, keďže tá je spoľahlivá, ja mám cyklus bezproblémový, takže som sa mohla spoľahnúť...ani cysty a PCO u mňa nehrozia
Tak ja si myslím že podľa týchto testov a podľa toho aký mám dnes hlien čo býva pri plodných dňoch tak predpokladám že ovulácia fakt nastane do jedného dvoch dní... Lebo keď mi testy ukazujú takto nemusia mať ani dostatok farbiva môže to byť aj tým že je to 20kovy všetko sú to dohady ale ten hlien ma presvedčil pretože ten býva pri plodných dňoch inokedy ho nemám len cez plodné dni teraz som to spozorovala takže asi mi to budu tieto testy len takto ukazovať ale uvidí sa ešte testnem zajtra potom testy ušetrím to už príde priateľ tak hádam od štvrtku do nedele pri týchto testoch ako vyšli prebehne
.
@janka15791 ešte nie je
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.