Je riskantné otehotnieť, keď mám krvavú cystu na vaječníku?

5. sep 2023

Ahoj, je riskantné otehotnieť pri 5cm krvavej cyste na vaječníku? ..dnes mi ju doktor našiel na prehliadke. Mavam krvácanie mimo cyklu kvôli nej. Zatiaľ to nechce dr riešiť, s muzom plánujeme dieťatko... Môže to byt riziko?

anjelicek26
5. sep 2023

Krvna cysta je vzdy urcite riziko... ja mam dve cysty podobnej velkosti a koncim 10.tt takze akoze uplna prekazka otehotnenia to nebude, ale pod tou vahou sa moze pretocit vajecnik a to neni dobre proste... mne krvnu cystu ked som mala, tak davali von laparoskopicky. Tie cysty co mam teraz su "klasicke".

autor
5. sep 2023

@anjelicek26 a krvavu cystu si mala akú veľkú led ju odstraňovali?A robila ti problémy? Ja mam všetko ok,az na to jednorazové krvácanie mimo cyklu každý mesiac. Dr caka ci sa vstrebe,ale ja nechcem už čakať a chceme skúšať bábo.

anjelicek26
5. sep 2023

Netusim, ja som mala strasne silne bolesti a sla na pohotovost a tu noc ma operovali...

bolarazjedna
5. sep 2023

Nie som gynekológ, ale mam endometriozu a tiež som mala čokoládovú (=krvavú) cystu na vaječníku. Ja to viem tak, že cysty nad 3cm sa operujú. Aj môj doktor čakal 3 mesiace, či sa nevstrebe, nevstrebalo sa, tak som mala laparoskopicke odstránenie a potom histologia potvrdila endometriozu. To krvacanie mimo cyklu môžeš mať skrz endo, ale nielen kvôli samotnej cyste... Ja som mala špinenie mimo cyklu dosť dlho, a teda v tom čase som nemala žiadnu čoko cystu ani viditeľné ložiská endometriózy. Hormóny som mala v poriadku. Tiež sme sa pokúšali o babo, v CAR mi povedali, že to krvacanie mam kvôli endo.
Co sa týka otehotnenia popri takej cyste.... Ja by som asi počkala na odstránenie. Viem, že sa to zdá ako večné čakanie tých niekoľko mesiacov... Ale : na jednej strane v liečbe endo je žiaduce čím skôr otehotnieť (aj keď práve polovica žien s endo má s tým problém).... Na druhej strane, ta cysta môže kedykoľvek prasknúť (aj počas tehotenstva), spontánne, alebo pri námahe, pri športe, úraze atď.... Brušnú dutinu ti zaleje krv a bude nutná akútna operácia.... Co samozrejme je možné aj počas tehotenstva, ale musíš ísť do celkovej narkozy, čo je určite záťaž aj pre plod... Aj keby to spravili zo spinalnej anestezy, mne mať takéto peripetie počas tehotenstva by sa nechcelo...
Samozrejme, vždy sa môže stať niečo nepredvídané (zápal slepého čreva, žlčníka, zlomenina) aj počas tehotenstva, ale už s existujúcim nálezom by som fakt radšej počkala.

kiki68
5. sep 2023

Mme to traja gyndosi neodporucali, dvaja priamo onkogyn. Cize najprv operovat a hned o dva mesiace otehotniet. To je to, co je pre nich bezpecne riesenie. Tak zabranis dalsej cyste. Lebo nebude cyklus, nebude to rast. Pri 5 cm uz by som to neriskla, to je moc velka cysta

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre