Je pravda, že pri pravidelnom cykle je týždeň pred a týždeň po menštruácii veľmi malá pravdepodobnosť tehotenstva?

29. mar 2022

Ahojte, je pravda, že pri pravidelnom menštruačnom cykle je týždeň pred a týždeň po menštruácii veľmi mala pravdepodobnosť tehotenstva ?
Funguje takto veľa párov a nestalo sa, že by prišlo tehotenstvo? Vďaka.
(Áno viem, nikdy to neni 100% na to sú iné ochrany)

a_alexandra_a
29. mar 2022

Úplná blbosť 🙂

sweet20
29. mar 2022

aj za mna blbost.. zalezi od cyklu

autor
29. mar 2022

@a_alexandra_a vieš mi povedať aj dôvod prečo ? Keďže plodný deň jeden z celého cyklu a to v strede ?

jaskolka
29. mar 2022

Predovšetkým ide o to, ze sa nedá vždy spoliehať, že plodný je len jeden deň v strede cyklu. Sú ženy, ktoré majú plodné dni pred menštruáciou, tesne po nej, dokonca aj cez menzes je možné, že ma žena ovulaciu, teda plodné dni.
Dokonca aj žena ktira má cyklus ako hodinky, môže sa stať, že z hocijakých dôvodov-stres, choroba, hormóny sa jej posunie ovulácia a nastane v úplne iný deň, ako roky predtým.
Osobne poznám ženu, ktorá fakt mala 28 dňový cyklus, žiadny vykyv, menštruácia je chodila celé roky na deň doslova hodinu presne. Tak sa spoľahla, že ovulacia bola vždy na 14 deň. A ejha, mali v rodine také náročné obdobie, zmena práce, bývania, jeden deň šli "naplno" veď mala tesne pred menzesom, tak určite ovulaciu mat nebude .. A ten už neprišiel... Zato o 9 mesiacov prišla dcérka 🙂🙂🙂

stastna17
29. mar 2022

myslis si pojmy plodne dni a ovulacia, to nie je predsa to iste, oulacia je 1 dne ale plodne dni su pred a po a nikto ti nepovie kolko az 5 dni mozu byt pred a 5 dni po, kedze si pri dobrom hliene vajicko pocka na spermiu a opcane.

petamich
29. mar 2022

presne preto, ze aj pri pravidelnom cykle zena nemusi ovulovat v strede 🙂 ja mam ukazkovy cyklus, 28 dnovy resp. pred tehotenstvom som mala ale ovulujem nie 14. den ale podstatne skor - takze preto a este preto co pisala napr. @stastna17 a @jaskolka

autor
29. mar 2022

@jaskolka viem, stáva sa aj to. Ale všeobecne to píšu takto, tak ma zaujíma čo takto funguje veľa párov a naopak 😊

janetinka27
29. mar 2022

ahoj, lebo nemas istotu, ze ten plodny den bude vzdy vtedy. cyklus je velmi zlozity, nie je iste, ze kazdy bude rovnaky. a to je prave to, co nikdy nevies a nemozes sa na to spolahnut.
inak tuto info, ze tyzden pred a tyzden po som pocula uz na zakladnej skole. a asi taku hodnotu tato info ma. kazda zena ma inu dlzku MS, takze vacsina zien ma tyzden po MS prave tesne pred ovulaciou, takze idealny cas na otehotnenie.
ak sa chces spoliehat na plodne/neplodne dni, musis dokonale poznat svoj cyklus a jeho prejavy, teda sledovat znaky plodnosti - tvoje. nie u inych zien.
pred MS je uz naozaj mensia sanca otehotnenia, kedze po ovulacii je potrebna urcita dlzka lutealnej fazy cyklu, ale ak nevies, ci ovulacia bola a cakas MS na 28. den, ovulacia moze z nejakeho dovodu prist az na napr. 24. den a je z toho tehotenstvo.

stastna17
29. mar 2022

otehotnela som na 25ty dne cyklu takze to je 3 dni pred ms ... bola som sledovana u dr. folikulometriou , takze viem presne ze ovulacia bola na 25ty den. presne preto sa nam rok a pol nedarilo, lebo som si myslela ze je v strede cyklu, nie nebola.

jaskolka
29. mar 2022

Všeobecne sa to tak berie, ale skutočne každá žena je iná. Takže nedá sa úplne spoliehať na takú štatistiku,ani to neplatí paušálne

autor
29. mar 2022

@janetinka27 ďakujem 😊

autor
29. mar 2022

@stastna17 presne toto som chcela počuť, že sa to deje aj takto , ďakujem 😊

beata_k
29. mar 2022

To kto ti povedal, ze v strede? Ja cakam uz druhe dieta z 9 dna cyklu.

zuzi0911
29. mar 2022

Otehotnela som 6 dní pred ovu...čiže na 6dc...
Aj keby je ovu 14dc tak ty kľudne môžeš otehotniet z 8dc nakoľko spermie preziju v teje ženy niekoľko dní....
Po ovu šanca už je minimálna....

zuzi0911
29. mar 2022

A tuto máš,ze sa človek nemôže fakt na nič spoliehať...

sszuzu8
29. mar 2022

Je to pravda ale výnimky sú samozrejme. Plodný deň je keď. Máš ovuláciu a to spoznáš keď máš lepkavy hlien bielej priesvitnej farby..

sara07
29. mar 2022

z osobnej skúsenosti prvý den menzesu, po suloži som dostala cca 3 hod menzes som otehotnela + antikoncepcia a vraj je to totálne neplodny den asi tak
beha mi to po izbe tu zrovna

sara07
29. mar 2022

prepáč ale to je fakt vysoko spolahlivá stránka skôr reklama

kacena4
29. mar 2022

tyzden pred menstruaciou su neplodne dni to je spravne, ale nie ze tyzden po menstruacii. zalezi od toho kedy mas ovulaciu, moze byt aj 1-2 dni po menstruacii takze sup a si tehotna, ale moze byt aj 15 dni po menstruacii ale to sa ti posuva cely cyklus. my takto funguje, sledujem si ovulaciu a podla toho sa riadime

autor
29. mar 2022

@kacena4 ahoj, ako sleduješ ovuláciu? Hlien?

adrbat
29. mar 2022

Podľa mna blbosť. Ja mám 21 dňové cykly a ovu na 8-10 deň (2-3 dni po skončení ms), takze u mňa by to určite neplatilo.

euka210
29. mar 2022

Ok, vajicko je schopne oplodnenia cca 24h co viem, ale spermie vydrzia aj 5 dni, aj viac...zeny Ti povedia. A ovu nie je v strede cyklu, moze byt stale posunute. Nam pred ovu neplodnost zlyhala, po uz skor istota.

cicuca
29. mar 2022

Určite áno 😆😆 mám takto dve baby doma...jedna sa podarila deň pred menštruáciou a druhá 2 dni po...

autor
29. mar 2022

Ďakujem za každú odpoved! 😇

kacena4
30. mar 2022

hlien, da sa aj teplota a krcok

majulino
30. mar 2022

Moje neplodne dni pocas menstruacie maju 10,8,a takmer 2 roky 😂

sense
30. mar 2022

Pravdepodobnosť je mala, ale musíš vedieť kedy máš ovuláciu

Keď sme sa snažili o dieťa,, resp sme si povedali ze skúsime, nesledovala som ale nič, cyklus ukážkový 28 dňový takmer na hodinu presný. Tak na druhý cyklus som si myslela ze nič z toho keďže v tom mesiaci sme mali 1x sex aj to nejakých 9-10dni do MS, čo už bolo kvázi po plodných dňoch, tak vtedy sa dcéra podarila.

Po poslednom MA, sa mi cyklus skrátil à ovuláciu mam 10-11 den odsledovanu nielen testami ale aj lekarom, cyklus už ale kratší nie 28dnovy

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre