Je popôrodná depresia dôvod prečo nemať druhé dieťa?

tina4931
21. júl 2015

Je podľa vás popôrodná depresia (s antidepresívami a liekami na spanie, prípad. hospitalizáciou) dôvod nemať druhé dieťa? Je to niečo strašné a predstava, že by sa to malo zopakovať............

klara226
21. júl 2015

Ja si myslím, že to je čisto na tebe, či sa na to cítiš.

sardinka333
21. júl 2015

Nie je to vobec dovod na to aby si nemala druhé dieťa, pokial zvládaš starostlivosť o dieťa a rodinu ako taku, liečiš sa a si sledovaná...prežila som a mam aj tretie dieťa! AD som vysadila hned ako som sa dozvedela že čakám dieťa - prvé tri mesiace by sa uživať nemali koli možnému poškodeniu plodu. Potom je to už na teba ako sa citiš a samozrejme na lekarovi. Mám kamaratku ktorá ma uzkostnu poruchu a všetky 4 deti ma tak že v tehu brala lieky a deti su zdravé.
Čo sa týka poporodnej depresie a depresie ako takej ak už raz žena depresivnu epizodu prekonala je tam pravdepoodbnost že sa to može zopakovať o niečo vyššia. Ja si ale myslím ze ak si pod dohladom psychiatra tak sa dopredu dokazeš ,,nastaviť,, na pripadne komplikácie...ja som bola dohodnuta že ak sa čokolvek objavi v nemocke po porode tak volam doktorke a riešime to, našťastie ,,depka neprišla,, koťuha!
Inak zvykne sa aj zastavovať laktacia pri AD...treba si vypytať papier od doktora že ,,neoporuča laktaciu,, a to tam ukazať či už na prijme alebo ako máš dohodnuty porod, daju liek a mlieko sa nerozbehne, akceptuju to. Niektore koja aj na AD ale väčšina lekarov to neodporuča...moja dokina by to vlastnej dcere nedovolila tak mi povedala. Jednak nejake zvyšky idu do mlieka a jednak laktacia podporuje a udržuje vznik uzkostných poruch u niektorých jedincov.
Takže ak si poriešiš tieto veci, pripavíš ,,plán B,, čo v pripade ataku, tak kludne do tehulkovania. Kludne napiš do IP ak chceš.

janickacrazy
21. júl 2015

Tak to že si mala poporodnú depku pri prvom neznamená, že sa to musí zopakovať, ja som pri prvom nemala, pri druhom áno, teraz čakám tretie a dúfam, že nepríde tá depka po porode. Doležité je, aby si mala oporu v manželovi a v rodine, hádam to zvládneš.

peneloppe
21. júl 2015

Osobnu skusenost nastastie nemam. Ale mam kamaratku ktora mala poporodnu depresiu pri prvom dietati, bolo dost mlada, nieco cez 20 rokov. Odvtedy mala dalsie dve deti a uplne v pohode.

Hlavne sa daj do poriadku, nikam sa neponahlaj a ked sa ty budes citit v pohode, tak sa neboj a chod do toho. Vobec to nie je pravidlom ze sa to opakuje.

marcela2015
22. júl 2015

Ak mozem,mala som po prvom dietati poporodnu depresiu,pri druhom to prerastlo az do taskej depresie...pocas tehotenstva aj pinom som brala lieky...vsetko je to v hlave zeny...po druhom dietati po hospitalizacii...som si uvedomila ze zivot mam len jeden a deti su premna vsetkym...odvtedy som bez liekov,nechodim ani k lekarke,prezila som v zivote vela zleho aj co sa deti tyka...mam tretie a po depke niet ani stpoy!!!hore hlavu vsetko zle je len docasne...treba sa upnut na dobre veci..mysliet pozitivne....drzim palce...

8853
22. júl 2015

To je skôr otázka pre tvojho ošetrujúceho paychiatra, ktorý pozná mieru a priebeh predchádzajúcej popôrodnej depresie

patkaza
26. okt 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

práveže druhé dieťa tomu môže veľmi pomôcť a matka sa ľahko zbaví popôrodnej depresie už do konca života http://akoapreco.com/ako-spoznat-poporodnu-depresiu/

blumka
26. okt 2015

mam 3 deti cakam stvrte a po prvom porode som skoncila na antidepresivach. po druhom porode som uz sice lieky nemala ale bolo to na hrane. po tretom porode som sa citila uplne v pohode...mam pocit, ze tretia dcera, tretie tehotenstvo ma vyliecilo a verim ze so stvrtou to bude rovnako 😉

dai
26. okt 2015

ja som mala pri prvom, pri druhom ani naznak...

cuspicus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cuspicus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cuspicus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sima994
23. okt 2021

@sardinka333 dobry den mohli by ste mi napisat mala by som na vas par otazok dakujem

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre