je to podla vas uz neskoro,? prve som mala v 27
Ak si zdravá a môžeš mať ešte, tak nie.
Určite nie je neskoro. Jasne, ze je teóriou potvrdené, že po určitom roku kvalita biologického materiálu klesá, ale určite nemáte vysoký vek. Moja mama mala brata v 43, moja babka dcéru v 42. Mamina sestra druhe dieta v 38. A všetko bolo našťastie vo všetkých prípadoch v poriadku. Ja som rodila v 25 rokoch druhé dieťa a cítila som sa ako pred smrťou. Únava, slabosť, bolesti kĺbov, rozchadzanie panvy, do toho mi vyskočila hodnota žlčových kyselín do nebies, lebo mi vytlačilo bábo pečeň a musela som rodiť v 35+6. Takže nemyslím si, že najhlavnejšiu rolu zohráva vek. Ak sa cítite fit, mate túžbu po bábätku, nerozmýšľajte nad vekom. Častokrát si tie "staršie "mamičky dieťatko užijú viac ako tie mladšie. My sme v tom čase stavali dom, prvorodeny bol prvák, do toho malé bábo, muž stále v práci, na stavbe. Takže bolo to ťažké.
Nie je. Nikto nema ani prve v tom veku 🤷🏼♀️
Kamoska v 40rokoch mala.....No ja by som to napriklad nevedela mat takto...Predstav si, ze ked bude v puberte bude mat ona 55-58rokov...Po 40rokoch uz inac pracuje telo a a uz to neni ako ked mas 19...25rokov.....Takze je to na tebe ako chces ty a citis sa....A poznam viac takych co mali medzi 35-42rokoch...
Mala som prvé v 36.
ja som mala prvé v 27 a druhé v 32 a môžem povedať, že druhé tehotenstvo som ťažšie znášala. Kým prvé som vynosila a porodila ani neviem ako, tak v druhom tehotenstve samý problém, bola som na udržiavaní, predčasne porodila...ale to je možno náhoda.
Kamoška mala v 40-tke (nie druhé ale tretie) a všetko bolo úplne v poriadku a povedala, že tretie dieťa si aj najviac užila. Takže každý to vníma inak.
Vsak to je na kazdej ako chce, ja by som po 35+ uz (druhe) dieta nechcela, ale to som ja.
Je to v pohode, ja som mala tretie v 39 a úplne pohodové tehotenstvo aj pôrod, žiadne komplikácie. Aj testy som mala ako mladica. Dieťa dobrucke, neskutočne som si užila túto poslednú materskú.
@arieska ja som bola tehotná keď som.mala 28 a otras... Nevládala som, zle mi bolo skoro cely čas.. Suseda mala dve tehotenstva po 30tke, druhé tuším v 36 a úplne super mala oba razy keď bola tehotna.. Žiadne výrazné problémy.. Takže to nemusí byť vždy len vekom.
Nie, nie je to neskoro
Nie je, je to individuálne. Ja budem mať v apríli 36, čakám prvé a tehotenstvo katastrofa 😀 ale ako hovorím, nemyslím, že je to o veku, len som nestála v správnom rade keď sa rozdávalo bezproblémové tehotenstvo 🙈
Je to individuálna a záleží na konkrétnej žene. Pre mňa to neskoro je. Prvé som mala 27 ročná a potom som povedala manželovi, že rodím len do 35. Stihli sme ešte dve deti. Ale kamoška mala druhé 42 ročná a všetko bolo úplne OK. Je to čisto na tebe a tvojom partnerovi, zbytočne to riešiť niekde na internete, lebo neexistuje správne riešenie ani odpoveď na tvoju otázku.
druhe dieta som mala ako 36 rocna (prve ako 33 r.), cize podla mna to nie je neskoro 🙂
Prve som mala v 35r, druhe v 39r. Vobec som to nepovazovala za neskoro. Obe deti zdrave, ja som zvladala tehotenstvo super.
Nie nie je. Prvé 2 mesiace pred 27. Druhé v 36.
Pre mňa áno,pre teba nemusí.Toto je individuálna vec každého
Mňa mala mama v 37 čiže z pohľadu dieťaťa to bolo neskoro
Co ja viem, prvé v 20tke, druhé v 23ke a tretie v 35tke. Tretie tehotenstvo aj pôrod najlepšie. A dokonca aj dieťa najkludnejsie 😁 chcela som stvrte, pýtala som sa gyn, povedala, že je to vec vkusu aj vo vyššom veku (po 35)
@kris_tin257 Prečo si mala ten pocit? z pohľadu dieťaťa? Mňa mala mama v 39tich rokoch a necítila som, žeby to nezvládala alebo neviem čo...
Dnes je bezne mat dokonca prve dieta pred 40tkou. Nikto ti nepovie, ci je to pre Teba neskoro, lebo nikto ta tu nepozna. Jedine, co ti tu mozu povedat, ze v tom veku je mozno vacsie riziko, ze dieta bude mat nejaky zdravotny problem a aj to by som sa spolahla skor na nejake seriozne studie, ako na modreho konika. Ty vies ako sa citis fyzicky a hlavne ako si psychicky nastavena. Ked velmi velmi chces dalsie dieta, tak aj nocne vstavanie bude pre teba lahsie a vsetko zvladnes celkovo viac s prehladom. Ja kebyze strasne chcem druhe, tak ma moj vek (uz po 40tke) nezastavi.
Ja vyzera to tak cakam v 40 druhe, prve som mala v 35. Ja som nevedela do 35 donosit dieta cez 12tt, teraz sa mnozim ako kraliky…
Idem mať prvé v 39 (11 rokov snaženia) tehotenstvo zatiaľ úplne normálne, testy v poriadku a veľmi si to užívam. Moja babka a aj prababka rodili aj.po 40 posledné deti (8. a 13.) a teda normálne to zvladali, ešte aj s prácou na statku. Prababka ešte od tej poslednej vnúčatá opatrovala 😀 Je to o Tvojom nastaveni.
Mam 38 rokov a cakam druhe dieta. Cize je to individualne. Pre niektoru je neskoro uz v 30-ke, ina rodi po 40-ke🤷🏻♀️
Pre mna je to neskoro a pre teba nemusi byt 🤷🏼♀️ tuto otazku si musis zodpovedat sama, lebo nikto sa za teba o to dietatko starat nebude, takze ty najlepsie vies ci si na to trufas alebo nie. Rolu hra pre mna aj vek otca dietata.
@earlgrey mozno niektore zeny su v 40 na srot, ked pozeram nejake tie obezne v tych premenach, tak jasne, ze nejaka, co je fit, cvici, ma dobre vysledky po zdrav stranke nebude proste nejak stradat pri dietati. Vek je orientacne cislo, ako sa kto kde dopracuje je druha vec. Ja ked vidim u nas 25 rocne zeny, co su obezne a musim im pomahat von zo siat v butiku, b lete to ledva udychavaju. To musi byt mega zaber na srdce. Taka ked ide rodit, tak nazdar.
Nemyslim si ze je neskoro. Ja mam 36 a na dalsie by som teda nervy uz nemala 😅 ale to som ja 😁
Druhe čakám budem mať 33r a stále sa smejem co som si to na staré kolená vymyslela 😜 prve v 27 ako laňka a teraz ako kostlivec, 80rocna unavená babka sa cítim, toto je strop pre mňa, pre niekoho môže byť ešte kopu času, niekto ešte ani neuvažuje o deťoch h v 33r
tak mam sesternicu ktora ma 44 a caka prve..
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Kazdy to citi inak, ale vseobecne nie, nie je to neskoro