Je možnosť prirodzene otehotnieť pri zlom spermiograme?

22. mar 2020

Ahoj, viem, ze je to velmi individuálne no rada by som sa spytala, ci sa niekomu z vas podarilo otehotnie prirodzene ak je morfologia na spermiograme zla?

maja170
22. mar 2020

Áno.Ja som tak otehotnela.

lucijalucy
22. mar 2020

Aj nam sa zadarilo.. sice bral doplnky stravy, ale i tak mal stale zle vysledky aj po malom zlepseni. Takze sanca je 🙏🏼

juliet86
22. mar 2020

sanca je. nepises presne percenta. ale nam sa nepodarilo .. ani po cakani a brani doplnkov bilion roznych vitaminov mineralov ani po liecbe tamoxifenom od urologa. dokonca isli oercenta nizsie.... takze napr u nas nie

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matus7030
22. mar 2020

@lucijalucy vieš poradiť ake doplnky/vitaminy bral partner? Vďaka 🙏

lucijalucy
22. mar 2020

@matus7030 bral Folandrol, bol mu odporuceny nakolko mal zlu morfologiu, diagnozu Teratozoospermia (niektora z 3 casti spermie sa nevyvijala spravne a tym padom nebola schopna oplodnenia). Po 3 mesiacoch uzivania mal zlepsenie o 1% - nic prevratne, ale zjavne stacilo lebo sa zadarilo (: Samozrejme zmena zivotospravy - vylucenie alkoholu, obmedzenie mastnych nezdravych jedal atd.

paja003
23. mar 2020

Nám sa podarilo, máme 14 mes.drobatko 🙂 brali sme rôzne vitamíny. V decembri som otehotnela znovu, no potratila som, príčinu nevieme

spoony
23. mar 2020

Áno, dá. Náš zázrak má už 7 rokov.

autor
24. mar 2020

@paja003
@spoony ďakujem za malinkú nádej 🙂

luiana
28. sep 2020

@paja003 prosím aké vitamíny pre chlapa ste brali?

paja003
28. sep 2020

@luiana bral selén zinok, bkomplex, Ecko, Dvit, a posledný mesiac, keď už som otehotnela, začal folandrol a kotvicnik. Veľmi držím palce. Chce to okrem vitamínov hlavne kľud a uvoľniť sa trošku. Nám sa to podarilo, keď už sme to pomaly vzdávali a chystali sa pripustiť možnosť iui.

luiana
28. sep 2020

@paja003 a vy ste mali aký problém?

paja003
28. sep 2020

@luiana zlý spermiogram, jeho protilátky na svoje spermie + bral na to antibiotiká viackrát po sebe

ivca88
28. sep 2020

Muž , vyše 96% zle morfologicy tvarovaných, čiže neschopných oplodnenia a nakoniec som dva krát otehotnela prirodzene.
Ja som síce bola strašne nešťastná, že to pôjde len umelou cestou, ale doktorka nás hneď stopla že pozor, stačí len jedna jediná spermia aby bolo bábätko. A tak sa aj stalo .
Množstvo mal veľké, takže aj to tam hrá rolu.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre